Bel dim

Začel/a seba, Februar 23, 2013, 09:14:39 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

seba

Citat od: xpuser;153670Ti pa res nimaš sreče s tem avtomobilom, čudno mi je da nabije pritisk na pokrov za nalivanje olja. Prečekiraj še kako je z "iberlaufom" da ni napol zamašen, zamznjen.

Jaz osebno ga nebi rihtal, vozil bi dokler gre, potem pa v dele.

ja.... sreče že itak dolgo nimam več......pa še lani enkrat menjal sklopko, (pa sonde in še inše..) za vsak čuden zvok ali pojav na avtu letel k mehaniku.....avto vzdrževal ter  pazil kolk se je dalo zdaj pa to......

Pa ne bo se mi zameril ne kot znamka ne kot avto.......očitno enostavno nisem imel sreče...

nekatere teste bom še opravil.....

"iberlaufom" bolj natančno ... nekatere stvari vem nekaterih ne razumem.....

študiral sem že , če bi slučajno bila kje zlomljena ,nalomljena cev oduška ki gre iz motorja , a bi to imelo kakšne veze. Kot je rekel mehanik je vseeno malo čudno vse skupaj....

zlikovski

Kolko sem razbral, po opisanem, je možno kot sem napisal, rinki, lahko da jih je potrgalo, v najslabšem primeru tudi potegnilo rise po cilindrih.
Ja glej, jokat pa stokat, pa doktorate delat, je brezveze, slejkoprej, bo treba razdret motor, z takim se vozit, posploh pri zdravi pameti nevem zakaj ga sploh matraš, samo huje bo, potem pa je kriv citroen, da vse crkuje, ko pa furaš do zadnjega.

tomko030

Tudi jaz sem menjal obročke in teflone (ene dve leti nazaj), mehanik mi je rekel, da je možno, da ne bo to to.... Potem motor delal odlično, vmes sem zamenjal sklopko, sedaj pa ponovi vajo - občasno bel dim, v oddušni cevi se mi pojavlja majoneza in olje (tudi prej sem že imel probleme s to cevjo - to je sicer splošen problem pri teh motorjih - že govora na forumu). Še enkrat ne bom šel v te stroške, upam da zdrži avto do jeseni, potem gre od hiše... žal.

xpuser

Citat od: tomko030;153689Tudi jaz sem menjal obročke in teflone (ene dve leti nazaj), mehanik mi je rekel, da je možno, da ne bo to to.... Potem motor delal odlično, vmes sem zamenjal sklopko, sedaj pa ponovi vajo - občasno bel dim, v oddušni cevi se mi pojavlja majoneza in olje (tudi prej sem že imel probleme s to cevjo - to je sicer splošen problem pri teh motorjih - že govora na forumu). Še enkrat ne bom šel v te stroške, upam da zdrži avto do jeseni, potem gre od hiše... žal.

Odušek sem imel v mislih, da ni zmrznil/se zapacal potem ti pa nabije tlak.

zlikovski

če imaš majonezo, so ponavadi slabi rinki. po mojih izkišnjah.

xpuser

Citat od: zlikovski;153694če imaš majonezo, so ponavadi slabi rinki. po mojih izkišnjah.

Sem se spomnu na to temo
http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=8854

ggrega

ja prebral tudi tole temo ki si jo prilimal,pa nikjer nisem zasledil da kdo govori o kompresiji,edino tam vidiš brez razdiranja v katerem cilindru ni vse ok

seba

Hvala vsem za mnenja tako dobra kot slaba ;) .....avto trenutno stoji na miru.....

Kaj pa če recimo:
1. razdiramo, menjamo obročke, tesnilo, teflone, pogojno z tem da je glava in ostalo ok,  kolikšni bodo približno stroški tako informativno ? O stroških se z mehanikom še nisva pogovarjala....
2. če vse to naredimo in ne bo boljše kaj pa potem???

LP

xpuser

Citat od: seba;153722Hvala vsem za mnenja tako dobra kot slaba ;) .....avto trenutno stoji na miru.....

Kaj pa če recimo:
1. razdiramo, menjamo obročke, tesnilo, teflone, pogojno z tem da je glava in ostalo ok,  kolikšni bodo približno stroški tako informativno ? O stroških se z mehanikom še nisva pogovarjala....
2. če vse to naredimo in ne bo boljše kaj pa potem???

LP

Splača se ne, ne eno ne drugo, avto je star13 let. Èe ti ne pije vode dotočiš olje pa je, vsaj jaz bo ga vozil dokler gre vmes pa špraral za drugega.

seba

Citat od: xpuser;153749Splača se ne, ne eno ne drugo, avto je star13 let. Èe ti ne pije vode dotočiš olje pa je, vsaj jaz bo ga vozil dokler gre vmes pa špraral za drugega.

Hja čez mesec dni registracija. Pa še ziher se ni za vozit ,saj ko vdari dim ven , avto zgubi na moči za par sekund gas do konca avto nikamor, kaj ko moram kdaj v kakšni situaciji pospešit pa pride do tega "dim učinka"...... ehhhhhh

xpuser

Beli dim in poraba olja mi ne gresta skupaj.

seba

Citat od: xpuser;153759Beli dim in poraba olja mi ne gresta skupaj.

ja , mehaniku tudi ne.....

xpuser

cmon bel dim je voda-tebi ne manjka torej kondenz, modr dim poraba olja.
Sej drugače pa delaj generalko.

tomko030

Seba, probaj ene dvakrat na avtocesto ene par kilometrov s 4 prestavo, da motor tuli ko žvau in da ga malo prelufta potem pa boš videl....

seba

Citat od: tomko030;153812Seba, probaj ene dvakrat na avtocesto ene par kilometrov s 4 prestavo, da motor tuli ko žvau in da ga malo prelufta potem pa boš videl....

JA, saj to sma z mahanikom nardila. Ene 30 min ga je žgal v visoke obrate , tako da je elektronika celo 2x posredovala zaradi visokih obratov, avto je dejansko po tem testu tekel dosti mirnejše..., že sam je rekel da mu je vse skupaj čudno in da lahko samo sumi da je kaj z motorjem narobe. Bil v soboto tudi na testeru - nič pokazalo.

Sem pa še včeraj razdrl loputo nad fergazerjem in je bilo vse okoli masno od olja, sledi so bile vidne da je nakaj  olja odtekalo dol proti tlom (vonj in masno po olju) Nekaj  masnega je bilo tudi v tisti plastiki in v plastiki zraven zračnega filtra. Ta pa je bil popolnoma suh in čist - kot nov ,sem ga zamenjal pred novim letom. Tisti oddušek ki gre iz motorja v  to plastiko pa je bil vsaj na oko videti suh ......Vse očistil , pod avtom pa sicer nobenega fleka.....

Zdaj zjutraj šel z avtom, hčerka zbolela in peljal k zravniku avto gre popolnoma brez problema, nič slišat, celo kondensa skoraj nič ni bilo pri izpuhu, ko ponavadi je.....belega ali belo temnejšega dima prav tako ne, sicer se je ta pojavil samo občasno pa takrat avto izgubil moč za par sek pol pa vse ok dalje....

Vse skupaj je čudno....