Dodatna oprema 2CV ... nekoč in danes

Začel/a janez, December 09, 2012, 03:09:31 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Še malo poliestra...

Za prednje in zadnje blatnike od Spačka... "Idealno" , da ni treba varit robove blatnikov, odrežeš rjo in zanetaš plastiko. Pa še bolj offroad zgleda ...

janez

To kar je nam amijarjem in Dijanarjem samoumevno... morajo Spačkarji dokupit ali ščarat...

"turbo"

Used by Citroën on many "powerful" air-cooled engines (Ami8, Dyane, Méhari, Visa 652 first generation), forced fresh air intake is an easy and cheap way to improve the power of your 2CV !!!

Our new "turbo kit" will bring you :
        - More torque
        - More power
        - Better acceleration
        - Higher top speed.

Our design is made to optimize the air flow at its best.

Easy to fit on the standard 2CV cooling case, this cheap "accessory" will bring you a legal and sensitive increase of power.

Kit includes :
        - 1 fiberglass part for the cooling case
        - 1 flexible pipe
        - 1 wider air filter inlet pipe (fiberglass)
        - 1 air filter foam
        - 1 self adhesive gasket foam set
        - 2 clamps
        - 7 screws
        - 1 accelerator spring fitting
        - 1 user's guide

Price : 70Euros VAT included
        Ref. to order : P1335

dyane

Tisto o vijaku je bilo mišljeno povsem retorično...

Sam uporabljam izključno orginal vijake, ki jih imam na zalogi in sem proti M8 in ostalim maticam na šasiji ter blatnikih.

Me pa moti, da se kvazi "obnovljen vijačni material"(pocinkan) prodaja tudi do 10* dražje kot nov en vijak.

Èisti primer so vijaki za premo m10 10.9 novi stanejo cca35centov, rabljene pa prodajajo tudi po par evrov. Novi pa stanejo po različnih internet straneh tudi 5-6 eur komad..ja pa koga mate za norca.

Za 30kom vijakov m7 45mm 8.8 plus matice in podložke sem dal manj kot 2 evra..kao orginal pa so kupovali tudi do par krat dražje. Sorry,potem pa raje dam nov vijak, pa čeprav mam kakih 50kil orginal vijakov.

Kaj se pa tiče fleksa..sam sem rastavil kar nekaj primerkov A serije, pa so lahko imeli vse orginal vijake pa so bili tako zaroštani, da so se me odvijačenjem kar lepo zlomili...zato fleks je pač nujno zlo..

Kar pa me najbolj moti pa je človek,ki ves čas razpreda o orginal in orginal, pol pa na spačka nabije tisti THALIA kufer in pokvari vse kar je bilo z velikim trudom narejeno in tudi hvale  resnično orginal tovarniško.
[SIGPIC][/SIGPIC]

janez

Ker sem se še ne kakšen mesec nazaj prav močno namučil najti večjo količino M9x1 ter M11x1 matic bi mi prav prišlo, če bi @Dyane napisal kje se to pri nas da kupit. Mislim s tem tudi vse ostale vijake, ki si jih omenil pa še M7x 45 10,9 trdote, varovalne fi7 podložke in ostalo, kar je "Citroenovega" vijačnega materijala.

Ne vem tudi kje kupuješ obnovljen vijačni materijal za 10x dražje cene... Pri meni gre nakup tega po kilah... 1kg - 2 eur brez DDV.

aja, pa , ker že omenjaš... Daj napiši naslov od proizvajalca THALIA prtljažnikov. Očitno se na Mariborskem koncu kar uspešno prodaja, da ga tolikokrat omenjate.

Vem za Smrtnika, Palmo, MCC, ena Angleška firma tudi izdeluje in moj Keža Kufer. Bi bilo zanimivo imet še naslov od te firme "THALIA". Še posebej, če je to naš domač proizvod za Spačka.

Pa pustmo to... Držimo se teme...

Dodatna oprema.  :BigThumbs:

janez

Dodatna oprema za Spačka furgona... recimo ...

Prva slika je AK400 od Volfa ... povišana streha.

Druga ... polica za drobnarije in avtoradio v mojem furgonu
Tretja ... naša dodatna na hitro skup zmetana senčica

Saso az-am

Thalia ni proizvajalec ampak pridevnik k besedi kufer, ko je govora o Spačkih.

"Thalia kufer" oziroma "2cv thalia kufer" v pogovornem jeziku ljudje že dolgo uporablajo ko mislijo na podaljšek prtljažnika za Citroen 2CV,  tistega iz osemdesetih let prejšnjega stoletja.

Nihče ne ve kdaj in kako je to poimenovanje nastalo, najbolj verjetno pa zato, ker vozilo opremljeno s takim prtljažnikom ali kufrom spominja na osebni avto Renault Thalia.

janez

Ne bom odgovarjal...

Sem pa napisal svoje mnenje upravljalcem foruma in dokler ne dobim pozitivnega ali negativnega odgovora od njih me na tem forumu ne bo.

Gaši in ostali moderatorji, itd. Odgovor mi napišite na moj email 2cvak350@gmail.com

Hvala, nasvidenje.

Kežmah Janez - Keža

garac

@janez, kam pa si poslal, na zs ni nič?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gigo

Niti jaz nisem ničesar prejel ne na mejlu ne na ZS.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

dyane

Citat od: janez;149205Ker sem se še ne kakšen mesec nazaj prav močno namučil najti večjo količino M9x1 ter M11x1 matic bi mi prav prišlo, če bi @Dyane napisal kje se to pri nas da kupit. Mislim s tem tudi vse ostale vijake, ki si jih omenil pa še M7x 45 10,9 trdote, varovalne fi7 podložke in ostalo, kar je "Citroenovega" vijačnega materijala.

Ne vem tudi kje kupuješ obnovljen vijačni materijal za 10x dražje cene... Pri meni gre nakup tega po kilah... 1kg - 2 eur brez DDV.

aja, pa , ker že omenjaš... Daj napiši naslov od proizvajalca THALIA prtljažnikov. Očitno se na Mariborskem koncu kar uspešno prodaja, da ga tolikokrat omenjate.

Vem za Smrtnika, Palmo, MCC, ena Angleška firma tudi izdeluje in moj Keža Kufer. Bi bilo zanimivo imet še naslov od te firme "THALIA". Še posebej, če je to naš domač proizvod za Spačka.

Pa pustmo to... Držimo se teme...

Dodatna oprema.  :BigThumbs:

Kaj se tiče vijačnega materiala...sam veš kako je.

Verjamem, da ti je omenjeno količino vijakov m9 in m11 uspelo dobiti, če ne,pa če si resen se lahko dogovorimo.

Kot veš m9 in m11 niso standarni vijaki in jih ni moč kupiti iz zaloge.

Èe pa je volja in denar se dajo omenjeni vijačni materiali dobit, sicer v serijah ampak se dajo.

Kaj se pa tiče m7 10.9 pa je standarni vijak in se da dobit kakor tudi vzmetne podložke...tudi m7 z 1mm korakom, tako kot tudi m14 z 1,25korakom in dolgi 200mm, kakor tudi m225 in tako dalje.

Ko pa smo pri obnovljenih vijakih in ker se mi ne da moje vijake čistit cinkat in sortirat, pa bi pri tebi naročil cca 5kg obnovljenih vijakov in sicer:

m6 vijaki, podložke in zatične matice, saj veš tiste za blatnike..2,5kg

in m7 vijake podložke in zatične matice, tiste za šasijo...2,5kg.
Èe bo pa kaka kila več pa ni panike...samo naj bodo takšni,ki jih kislina zaradi rje ni cele požrla in so še uporabni.

Plačam z gotovino, prevzemem pa osebno, ko boš enkrat v Maribor.

Ker so ti Kufri problematični...se bom vzdržal komentarjev.

No pa se vrnimo temi..evo ene dodatne opreme za tehnično bolj zahtevne in avanturiste

sicer preizkušeno in več kot tri leta na avtu.

Kot vidite amortizer QH z fi14 odprtino ni dovolj močan za ami fedre, je nov in delujoč v skrajnih pozicijah, zdraven orginal DAK amortizer, dober, ampak v skrajnih funkcijah popuščajoč...skupaj delujeta prefektno.

Fedre so predelane in omogočajo enostavno popravilo ob okvarah..

aja...vijaki m14 fini navoj 10.9..en stane manj kot evro.
[SIGPIC][/SIGPIC]

vinotoc

Brez veze!
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

krtija

Citat od: vinotoc;149293Brez veze!

:emot112:

antasi

Kolikor sem lahko razbral,je Janez samo povedal svoje mnenje
o obnovi starodobnikov in bi bilo lepo, ko bi ga tudi vsaj z enim ušesom poslušali,
ne pa na prvo žogo kar napadat, če ima slučajno kdo drugačno mnenje.
Ne bom rekel, da ima Janez vedno prav ,ampak toliko, kot je on že prešraufal serije A..,spet ne bom rekel-ni nihče, da ne bo kdo užaljen.
Bo pa treba počasi tudi naše oldtimerje restavrirat po nekih pravilih..
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

garac

Vsi spoštujemo Janezovo delo.
Z ekipo smo pregledali poste. Nikjer ne piše, Keža kufer-Thalia kufer. Na vprašanje je sledila razlaga, ki pa ne omenja, kdo naj bi bil izdelovalec teh kufrov.
Sašo je sicer bil opozorjen, naj se izogiba konfliktom in provokacijam in verjamem, da bo to tudi upošteval.
V dokaz, da znajo biti te kufri tudi ne samo grdi in neuporabni, ampak tudi nevarni, saj prekrivajo pogled na zadnje luči sem zbral par primerkov v priponkah.
Janez, forum je odprtega tipa in vsak pač lahko komentira v vsaki temi, če se drži pravil foruma, ki jih je prebral ob prijavi. Èe so pravila kršena, vemo, kaj sledi... dopust v Banovcih.
Za enkrat, kljub konfliktom, ki občasno nastajajo, tega ukrepa še nismo uporabili in upam, da ga tudi v prihodnje ne bo potrebno.
Vsi člani so obravnavani enako, čeprav se z nekaterimi ne poznamo, drugi pa prijateljujemo med seboj.
Osebno menim, pa tudi ekipa, da se ti ni potrebno bati, da bi kdo na forumu lahko oblatil tvoje delo, saj se lahko dokažeš na najboljši način s svojim kvalitetnim delom.

Upam, da vsi sprejemate tole z razumevanjem.
Hvala
V imenu ekipe citroenar

večina fotk Simon KP
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

vinotoc

Citat od: garac;149551Upam, da vsi sprejemate tole z razumevanjem.
Hvala
V imenu ekipe citroenar
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.