Dodatna oprema 2CV ... nekoč in danes

Začel/a janez, December 09, 2012, 03:09:31 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Jogador

Citat od: pubi2cv;148815Pa seveda spada k omenjenemu paketu opreme še volan (malo manjši od oriðiði, da je več placa za kolena, ker je naklon volana pri meni zdaj drugačen kot pri originalu).

Ni bilo dobavljivo na vseh trgih

:emoticglass:

Tole je od 5-ke volan?

Drugače pa kapo dol za konfiguracijo, še Francoskega spaka nisem videl s tako top tovarniško opremo:BigThumbs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

sušo

Ja to vem kaj lahko tlačič v usb vtlačnico, samo če boš v 12V vtlačnico tlaču štoflce kot zaščito pred neželjenimi vpadki, kaj boš potem v usb, da bo zaščitena pred vpadki?

Sej slej kot prej bova zvozila, a? Mal napipkujeva temo sam tko to je. Konec koncev smo šele drugega januarja...

pubi2cv

Hehe....jaja volan je od tastare R5 turbo, sam brez tiste okrasne plastike

pubi2cv

Citat od: sušo;148819Ja to vem kaj lahko tlačič v usb vtlačnico, samo če boš v 12V vtlačnico tlaču štoflce kot zaščito pred neželjenimi vpadki, kaj boš potem v usb, da bo zaščitena pred vpadki?

Sej slej kot prej bova zvozila, a? Mal napipkujeva temo sam tko to je. Konec koncev smo šele drugega januarja...

haha...jaja...te nisem čist šteku....mozak še bolj počas dela od praznikov:Hammer3:

Eh...jebiga, če pa kako zihrungo nese, jo bom pa zamenju, pa bo. Se mi ne da kej komplicirat

Jogador

Najbolje da vtakneš v usb kakšno uno igračko, ki sveti in miga, ker se napaja preko usb, ne bo odpadkov noter, pa še stajliš bo zgledalo, ko iz tovarne...=)
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

sušo

Sej sej sam v uč mi je padl k si montiru na prag gor obrnjeno. Kr vabi vase kako zadevo...  ha ha
Je že v redu.

Drgač pa maš spaka ponega enih detajlov domačih. Kulsko.

janez

Giter - prtljažnik za na haubo ...

Kič ? Meni ja, pa še ponavadi dobro haubo se uniči z vrtanjem lukenj za pritrjevanje. Ampak, nekaterim se dopade, da zgleda spaček bolj "old school"...

dyane

No, če se že mora kaj na spačka dati in uničiti tisto res lepo linijo, je po mojem mnenju kakšna mala prikolica, euro kljuka in to je to...

..vsa ostala krama z temi "pegetregeri" in kufri (neglede na proizvajalca) na riti spačka so za mene vizualno onesnaževanje velikega mojstrovine takratnih ustvarjalcev.

@pubi..to pa so dodatki, pa volan, zici , auspuh...tvoj spak diši na tiste čase, ko je bistvo spačkarije bilo narediti si spačka po svojih merah, ne pa danes, ko imaš en vijak narobe pa že tooooo nii orginal:breaking_pc:
[SIGPIC][/SIGPIC]

gule

Citat od: dyane;149024No, če se že mora kaj na spačka dati in uničiti tisto res lepo linijo, je po mojem mnenju kakšna mala prikolica, euro kljuka in to je to...

..vsa ostala krama z temi "pegetregeri" in kufri (neglede na proizvajalca) na riti spačka so za mene vizualno onesnaževanje velikega mojstrovine takratnih ustvarjalcev.

@pubi..to pa so dodatki, pa volan, zici , auspuh...tvoj spak diši na tiste čase, ko je bistvo spačkarije bilo narediti si spačka po svojih merah, ne pa danes, ko imaš en vijak narobe pa že tooooo nii orginal:breaking_pc:

ali si pa rajši kupi golf 2 gti...:argue1:

sasaljut

Če si narediš avto po meri, ne more bit drugo kot ORIGINALEN!

ModelJT

Citat od: sasaljut;149045Èe si narediš avto po meri, ne more bit drugo kot ORIGINALEN!

:emot112:
[SIGPIC][/SIGPIC]

vinotoc

Citat od: sasaljut;149045Èe si narediš avto po meri, ne more bit drugo kot ORIGINALEN!

Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

dyane

:emot112::BigThumbs::emot112:
[SIGPIC][/SIGPIC]

janez

Hja original, neoriginal, dodatki, lepota , skrunjenje... vse je to relativno.

Iz vidika ohranjanja starodobnikov kot so bili narejeni tovarniško sem absolutno samo za original plus dodatki iz obdobja v katerem je bil starodobnik narejen.

Iz vidika spačkarja... Spaček ni neki vrhunski krik dizajna in mi smo tu da ga popravimo , ispopolnimo, dodelamo,... Skratka, naredimo avto po svoji meri in okusu. In to so spačkarji delali pred nami in bodo delali za nami... upam, da še veliko let.

Kar se pa tiče mojega osebnega mnenja in gledano iz vidika nekoga, ki vsak dan že vrsto let popravlja te avtomobile... Ja, Citroen kot proizvajalec avtomobilov - spačkov in ostale A serije je naredil svoje delo več kot odlično. In ljudje se spuščajo v predelave tam kjer predelavam ni mesto. Določene stvari morajo ostati original drugače nastopijo težave... Oziroma, težave imam potem jaz pri popravilu. Recimo čisto osnovna stvar , kot je že omenjeno - vijaki, matice in ostali vijačni materijal. Absolutno morajo biti vijaki in ostalo na določenih mestih kot si je tovarna zamislila. Ni kar tja v en dan nekaj naredila. Posebno radi ljudje šraufajo karoserije z vijaki, podložkami in maticami na šasije... namesto originalnih matic, ki se namestijo na rob podvozja. Ja, ko je matica nova jo lahko približno zategneš , ko je pa stara rjasta in s ključem ne prideš zraven... pa poje flex. S tem posledično ker je nekdo šparal pri obnovi in ni nabavil original matic je potem račun za opravljeno delo višji.
Ista pesem je demontaža prednje vezne stene pri dijani ali amiju. Ko nikakor ne moreš doseči s ključem neko neoriginal matico. Ali pa rogovila za luči pri spačku, ko ljudje porinejo neoriginal matice vmes med šasijo in nosilcem odbijača. Delo , ki je opravljeno v petih minutah se zaradi neoriginalnosti zavleče na pol ure. Pol ure pa stane več kot pet minut. Najhuje pa ... zadnji blatniki spaček - dijana privijačeni po istem sistemu... matice - vijaki. Samo dve možnosti ... ali vzameš flex pa odrežeš ali pa plačaš še enega delavca , da ti drži matico in lahko znotraj šraufaš. Tega dela sam ne moreš naredit...

Hočem povedat... Včasih čisto nedolžne ideje, ki v tistem trenutku zgledajo dobre... nastanejo nočna mora nekomu drugemu. Recimo tudi sedeži od kakšnega drugega avta namontirani v Spačka , dijano... Nočna mora. ponavadi se to našvasa in namontira na licu mesta pa še čimbolj brezveze pa čimveč železa vmes in nedostopnih matic in vijakov. Primer - bivša pajotova dijana... dve ure sem rabil, da sem odmontiral sedeže, tolk neumno narejeni nosilci, da sem moral oba sedeža skupaj z železnim nosilcem v enem kosu izvleči iz avta... Potem pa še dve ure dela nazaj , ko sem montiral avto skupaj . Računajte kolk je ura kleparja ali mehanika in pomnožite s šest ur... Ni poceni ne? Da se kao udobno sedi. drugi primer... moja oranž dijana... po dveh urah šraufanja sem obupal, vzel flex, razrezal nosilce, da sem po kosih izvlekel sedeže od GSa... vmes pa še uporabil meterski pajser in macolo. Na koncu pa še moral povarit tako šasijo in pode, da sem lahko namontiral originalne sanke od original dijaninih sedežev... Dobro da je bil takrat to še moj avto...

Sedeži. ja... če komu ne pašejo originali in si želi bolj "udobne"... Naj zmontira, sam naj tud malo razmišlja zraven. Edina dobra rešitev v vseh teh letih kar sem jo videl je na bež spačku, ki ga te dni delam. Sedeži od nevem katerga avta namontirani na konzolo , ki je pritrjena na original sanke in privijačeno na pod v original matice. To demontirat ni problem.

Zato, ko obnavljate svoje A serije avte... zavedajte se ,da niste zadnji lastnik, četudi ga boste vozili do svoje smrti. Nekdo bo tega istega spačka nekoč šel obnavljat. In naj ima možnost, obnovit avto v prvotno stanje.

Še več ali manj vsi  preveč "dodelani" in predelani spački, dijane, amiji so pristali na odpadih ali šli v donatorske kose.

Pri našem amiju sem rabil vsaj pol leta, da sem z njega odstranil vse "umotvore" prejšnega lastnika. V večini primerov so bili to vijaki in matice... za popi*** .

Pa da ne bo izgovorov slučajno, da ni original vijakov in materijala za dobit... Po netu se vse prodaja , jaz imam pa okoli 200 kilogramov obnovljenih original vijakov in matic. Ni razloga, da bi se kje na spačku našel kakšen M8 vijak ...:BigThumbs:

janez

Gremo dalje ...

Še ne prtljažnik... poliester, angleški proizvajalec, enak klasičnemu, zgoraj ožji rob in brez oznak (raca, palma,...)