Dodatna oprema 2CV ... nekoč in danes

Začel/a janez, December 09, 2012, 03:09:31 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

andraž

Mogoče česa ne vem, samo nikakor nisem dobil občutka da bi kdo koga žalil ali kaj podobnega...

vinotoc

Andraž pozabi. Sedaj se je vse OK!
LP Vinotoc.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

janez

Zadnje zavesice Tomos in Cimos. Bi tudi lahko rekli dodatna oprema... naših domačih vozil.

garac

Sicer sem imel te zavesice, ampak nikoli nisem videl oroginal nosilca, večinoma so bile vse od Amijev
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Od spake je z vijakom zategnjen blatnik in notranji blatnik na drugi strani. Tak da pločevino vmes prime . Dijana ima luknje na obeh straneh nosilca in luknje na blatniku in notranjem blatniku. Pa vijake skozi in matice. Moral bi narisat...

garac

Jaz sem zvrtal luknjo na notranji blatnik, pa mi ga je bilo ful škoda
[SIGPIC][/SIGPIC]  

janez

Pri Spaki je itak v originalu luknja na spodnjem robu notranjega blatnika. Ampak ne v kabino... spodaj , kjer je 1,5 cm roba kjer sta blatnik in pod od prtljažnika skupaj točkovno varjena. Na drugi strani, zunanji blatnik - pa je nosilec zahaklan na notranji rob blatnika in zategnjen z vijakom M5.

biga

Se še kdo spomni, kakšen "veter" je bil zaradi teh zavesic, saj so lobiji, ki jih takrat še nismo tako imenovali, dosegli kot obvezno tehnično opremo na vozilih.

janez

Ja to sem mislil tudi omenit ... sem iskal , nekje imam članek o tem in takratno zakonodajo... Ja, je bilo v nekem trenutku obvezno imet zavesice zadaj. Prav tako varnostne pase. Pri tem so imeli še večje probleme... Kao vsi varnostne pasove v avto, novi fičoti pa so prihajali s tekočih trakov brez nastvkov - matic za montažo. Druga taka ideja je bila še varnostne ključavnice za volan zaklenet... pa prav tako novi avti brez tega. Pa da vidiš, kaj vse so potem SAMovci čarali :)

janez

Preberi še enkrat...

Citat od: dyane;149896..., če se za takšne naprave, dele, opremo ali posamezne sklope zahteva homologacija...

Naslov te teme pa je Dodatna oprema 2CV nekoč in danes
...

Èe imaš ti ali kdo drug svoje ideje, želje in mnenje ... pač odpreš svojo temo , ki se bo nanašala na to kar pač hočeš povedati.

OK?

Zanimivo je kar je Zeko par postov nazaj omenil... Da ni dodatne opreme za AMI-ja... Sem iskal pa razen radia ter par malenkosti nisem našel.
Vojko... Kak je s tistimi letvvicami na boku tvojega amija... Je bilo to v redni proizvodnji ali dodatna oprema ? Vem, da so imeli to na Supercah... Na navadnih tudi ?

janez

Ja imaš prav... Pa še enkrat preberi.

Citat od: dyane;149896... če se za takšne naprave, dele, opremo ali posamezne sklope zahteva homologacija...

Gre pa v tej temi za starodobna vozila in večina dodatne opreme je iz obdobja ko so se ti avti proizvajali. Tu verjetno spet pride v poštev kakšen drug zakon.

Ne vem, to me ne zanima v tem trenutku... Ko se bom spravil obdelat tudi ta del bom odprl novo temo. Dyane, če imaš pa še kaj podatkov v  smeri homologacij in slično dodatne opreme za Spačka pa odpri novo temo.

Trenutno iščem razne podatke , kaj se je proizvajalo za te evte takrat in kaj danes. Iščem serijske izdelke ...

Gox

Mike666

A ni za dyano obstajal tudi nekaki takšen? Sem pred časom hotel da si na mojo dam ampak z onimi "suckeri" al podobnim da se ne vrta v havbo in se da dol vzet.

garac

en lep kufer, ki si ga lahko še vedno privoščite pri der francozse
[SIGPIC][/SIGPIC]  

antasi

Še moje mnenje glede dodatne opreme.
Verjetno res ni bilo potrebno pred toliko leti iti na homologacijo
za neko dodatno opremo
ampak moramo biti realni,
če se je neka dodatna oprema "prijela"
in so jo začeli celo serijsko izdelovati, predvsem pa ni spremenila voznih lastnosti
vozila, bi mi danes težko sodili kaj je original, in kaj ne.
Kot sem že enkrat opozoril, je to "problem" pri starejših Citroenih
in zanimivo toliko opljuvanih z naše strani nemcih-starih VW-hroščih itd.
Mogoče zato kak zagrizen ljubitelj oldtimerjev
težko razume to filozofijo,
ki so se jo po tolikih letih spet spomnili proizvajalci,
npr. nevemkoliko barvnih kombinacij, druga barva streha, druga barva vložkov v armaturi itd
ti dyane definitivno nimaš pravi avto,
glede na tvoj pogled na oldtimerje

pa brez zamere, al pa z njo
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB