Dodatna oprema 2CV ... nekoč in danes

Začel/a janez, December 09, 2012, 03:09:31 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dami

Juhuhu, ko v dobrih starih cajtih, ko smo se še v peskovniki špilali!

Ne zdi se mi prav, da se spotikamo preko nekega mnenja, samo zato, ker pride od "napačne stranke", saj nismo v parlamentu. Posledično se je v zadnjem času opazno zmanjšalo število članov, ki se še vključujejo v debate, vedno več je takšnih, ki le še zaprepadeno opazujejo. Moram odkrito priznati, da se ob takšnih debatah človek težko zadrži, da ne bi bil provokativen, zato raje ne komentiram.
Debata originalno, neoriginalno je zelo blizo oni, "jaz mam največjega","moj je pa najboljši". Vsi imamo radi te avtomobile ravno zaradi originalne neoriginalnosti, ker so drugačni.
Debata o zakonih je s strani dyane sicer res čista provokacija, ker ima očitno veselje provocirati Kežo, ni pa čisto brez osnove. Èe smo odkriti, vsi zelo radi zlorabljamo dejstvo, da vozimo "starodobne avtomobile", za katere veljajo nekatere "olajšave" in te olajšave znamo zeeelo raztegniti. Veliko dodatne opreme si lahko privoščimo, ne zato, ker bi nam zakon to omogočal, ampak zato, ker se pregledniki, policaji, inšpektorji in kar je še teh uradnikov, v to ne vtikajo, ker nas pustijo pri miru v našem peskovniku. Dokler ne gremo predaleč, je vse OK, vendar ni pametno tiščati glave v pesek in se delati, da je vse po pravilih, še manj, da je vse varno. Zadeva se lahko spremeni in če bomo pretiravali se to lahko zgodi zelo hitro.

Vedeti moramo, da tukaj ne govorimo "na štiri oči", ampak debatiramo pred "celim svetom" in zato sem mnenja, da je potrebno dobro premisliti kaj in kako komantiramo.

Lovro

Citat od: garac;149923en lep kufer, ki si ga lahko še vedno privoščite pri der francozse

Meni je pa tisti zadnji odbijač všeč...:AngelPray::Hammer3:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

janez

Dami, tu se čisto strinjam s teboj. Da si Spačkarji dovolijo več ravno na teh osnovah, ki si jih napisal.

Xandrej... vem za registrirane veterane z desnim volanom, to da pa je na cesti pri nas registriran novejši avto - desni volan pa nisem vedel da se da :)

Zanimivo je spremljanje opravljanja tehničnih pregledov v tujini... Kar se tiče A serije. Originalnost identifikacijskih številk, nova podvozja s homologacijo, nedovoljeno "flikanje" starih podvozij in karoserij. Oziroma, točno določeno kakšen procent je lahko popravljen in na kakšen način.

In ker pri nas "bohnedaj" da bi se govorilo o tem je stanje takšno kot je. Meni originalnost zelo veliko pomeni pri A seriji, zato se tudi nikoli nisem strinjal s podeljevanjem certifikatov A serijašem v CKS in SVAMZ kar vse povprek... za številčnost klubov in scene. In tudi zato nikoli nisem vzel certifikat za katerikoli svoj avtomobil v preteklosti in sedanjosti.

Potem pa pride do takih izdelkov, ko je zmešano v spačku vse kar je bilo narejenega na osnovi A serije... podvozje AMI, motor Dyane, gor poveznjen Spaček, z dol zavarjenimi zadnjimi trikot okni, notranjost iz šesdesetih, papirji iz sedemdesetih, barva zelena metalik perla... Pa seveda certifikat za starodobno vozilo. Poflikana podvozja, železni profili namesto pragov, ... Ne govorim o točno določenih avtih ampak o tem kar vidim pri svojem delu na splošno.

Tako "čudo" servisirat je potem drago in zamudno. Ko dejansko ne veš kaj boš našel na avtu in od katerega tipa vozila A serije.

Dejstva o mojem izdelku 2CV prtljažnik - Kufer...

da sem edini uradni proizvajalec 2cv prtljažnikov in 2cv dodatne opreme v Sloveniji
da sem edini uradni proizvajalec kovinskih 2CV prtljažnikov v Evropi
da je ta isti prtljažnik (način izdelave in izgled) plod moje zamisli in načrtov
da v 17 letih ni bilo znanega primera, da ta izdelek ogroža varnost v prometu ali varnost uporabnika
da sem edini proizvajalec v Sloveniji, ki uradno prodaja ta izdelek
da zanj dobiš izstavljen račun ob nakupu

... še bi lahko našteval.

2cv prtljažnik je prtljažnik za katerega ni potrebna dodatna homologacija (po meni dosegljivih podatkih). Èe pa se kdo počuti bolj varnega pa lahko opravi homologacijo. Ob nakupu prejme račun in vse podatke od proizvajalca prtljažnika (Keža Janez Kežmah s.p.). Izdelek pa je tudi oštevilčen. Na podlagi lastnih iskušenj v dolgih letih proizvajanja tega izdelka in na podlagi izkušenj uporabnikov sem izdelek redno posodabljal (in ga še ).

Iz mojih prispevkov je razvidno, da pišem o A seriji in da pišem na podlagi svojih lastnih dolgoletnih izkušenj. Na forumu je mali procent prispevkov o A seriji in je tudi razvidno, da se v debate o ostalih citroenih ne spuščam. Ne v tehnične debate in tudi ne v debate, ki se nanašajo na izkušnje voznikov teh avtomobilov. Èe že kaj malega napišem potem je spet na podlagi svojih lastnih izkušenj (imel Viso 11RE, C15 in Berlingota).

Naš peskovnik ... lu***o, ka****mo po njem ampak ga imamo pa radi.

:BigThumbs:

janez

Ima kdo slike Tomosovih zadnjih zavesic ?

Èe so že Cimosove v tej temi bi bile še Tomosove lahko. Jaz sem svoje dal Krki pred leti, tak da nimam materijala za slikat.

Nekje sem imel pa slike zavesic iz tujine ... moram najdit.

Zanimive so bile tudi naše zavesice namenjene za vozila AMI... leva zadnja Tomosova je bila melo ven odrezana na strani kjer je mimo speljana zadnja ispušna cev. Take oblike tudi na tujih avtih nisem videl. Ali pa so bile mogoče za Tomosove Žabe mišljene... ne vem. Večinoma se jih spomnim iz mojih zgodnjih let na Amijih.

No, če ima kdo slike... Naj naloži, da se tema nadaljuje v pravo smer.

Zeko124

Rado ima samo levo Tomosovo, desna pa je Cimosova, ampak je žal že natrgana. Na našem plavem Amiju so Tomosove zavesce, žal nimam nikjer slikanih. so pa že zelo obledene, pa nekdo se je spravil enih 30 let nazaj neke odsevnike gor šraufat pod napis. Ampak stojijo pa še gor :).

Na mojem Amiju pa so tudi (so ble) Cimos zavesce v top stanju.

Tle v naših koncih je imel en mojster nekoč menda Amija za nek tuji trg. In je mel notri leder pa menda tud tisti radio. Ni pa materialnih dokazov...
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  

sušo

Uh tistale stekla za furgon.
Mokre sanje.
Spaček break.
Enkrat k bom velik bom tudi jaz imel takega. 2CV AZU glaces. Jeah.

Lovro

Citat od: garac;192221ajej...

...ista scena, kot danes, zdaj pa sportske spojlerje za aktiv luk prodajajo... pa one legendarne lažne BMW aerodinamične antene :emot77:
Lp. Lovro

Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

garac

dodatne luči, nekatere so celo bile povezane s pletenicami in zavijale, kot kasneje na modelih DS
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Lovro

Citat od: garac;193135dodatne luči, nekatere so celo bile povezane s pletenicami in zavijale, kot kasneje na modelih DS

Se pravi, lih za mojo Žabo, ki ji luči še ne zavijajo. :BigThumbs:
Lp. Lovro

Citroenovi starodobniki:

garac

tale tavelik kufer je bil v franciji prepovedan, tako je rekel letos stric v muzeju alsace 2cv, ker gleda čez odbijač, pa ker zakriva luči, ali kako je že rekel, očitno so jim pri običajnih kufrih pogledali skozi prste
[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

[SIGPIC][/SIGPIC]  

garac

uporabna zadeva za prave 2cv šoferje, torej tiste, ki se vozijo celo sezono
[SIGPIC][/SIGPIC]