Dodatna oprema 2CV ... nekoč in danes

Začel/a janez, December 09, 2012, 03:09:31 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Mislim, da smo kar vsi tole doživeli v zgodnjih letih ...

Meni je bilo prvič tam  nekje pozimi 92 leta. Sem se vračal iz službe , dol z Rogle. Preden sem krenil sem seveda olje preveril in tak se peljem... pa mi vsi nasproti vozeči turisti mahajo pa blendajo z lučmi... jaz pa nazaj celi veseli. Nekje na pol poti pa začne olje špricat po prednji šipi... au... se ustavim in moj lepi rumenočrni spaček je spredaj in po bokih bil celi črn od olja. Vse je ven zmetalo... dobro, da sem še imel olje v kanti in dolil.

Od takrat dalje... vedno dvakrat preverim pokrov za dolivanje.

janko1

Nič v mladih letih, to sem jaz uspel narediti lani po menjavi olja, mašina  in plehovje okoli motorja lepo očiščeno :Hammer3:. Na srečo sem se spomnil po cca 40 m vožnje, tako da škode ni bilo, razen ponovnega æiščenja in olje se je še nekaj časa cedilo iz rež. No vsaj rjavelo ne bo!:argue1:

A.T.K

..z moje garaže dva ceve motor ne krene brez poucentimeterskega traka od peciklove zračnice nataknjenega čez zapiralo nalivka
  -varuje.. pri odpiranju ter zapiranju daje vedet pomembnost zaprtja

janez

Tole je pa iz knjige RTA 2CV ... 1971 ... dodatna oprema.

garac

seveda gre v kombinaciji s kufrom tudi postelja, ena od izvedb (češka) v priponki
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Ja, ta postelja je opisana  v knjigi Ditera Korpa... bom poiskal opis pa gor dal ob priliki.

garac

čehi hočejo za takšen primerek 3000 korunk, kar znese cca 120€
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

vinotoc

Èe je iz šperplošče ni draga.
A kdo rabi? 10 kom. naredim za 1.000 € Seveda, če mi Janez posodi mere.
LP Vinotoc.
Veter v laseh in pesek v zobeh
Sem Prlek in se mi ni treba delati Francoza.

janez

Argentinska dodatna oprema za AMI8... radio in zvočnik . Original Citroen, se najde tudi v Argentinskem katalogu ta AMI8 rezervne dele.

gule

Glej, ko ima dve ročici na levi strani...

janez

diter Korp in njegov opis postelje za spačka ter sedeži za podret... SAM svoj majstor...

gule

Citat od: janez;148523A ti nimaš ?

Ne pri meni je tam samo ena roæica od tempomata:bombs:

zlomjo

janez

gule