Dodatna oprema 2CV ... nekoč in danes

Začel/a janez, December 09, 2012, 03:09:31 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Ko smo govorili o prtljažnikih za Spačka... V AS klub reviji je enkrat izšel članek o tem... Ko pri nas še niso bili toliko znani in popularni. Zraven je bila pa ta skica na prvi sliki...

Na drugi sliki isto v reviji... Kako preurediti furgona spačka. Klasična rasporeditev v večini Furgonov včeraj in danes...

Joško Gačnik iz Sarajeva je tole risal, bil spačkar, ASovec... Žal, je odšel v vojni BiH v začetku devedesetih.

janez

No pa še nekaj domačega... Cimosov DAK in oprema za ... hmmm... šlosarje, špenglarje, vodovodarje, centralhajcarje,...

Mislim, da nekje 85 leta so še zadnjič poskušali popularizirat DAKa... In so ga opremili za razne obrtnike. Poleg zgoraj naštetih še pekarne in slično.

In... kot zanimivost... To so bili zaprti DAKi, kot je moj... Brez stranskih šip na kibli :)

janez

Citat od: janez;147383Še ima kdo kakšne podatke o dodatni opremi za A serijo ? Slike, opis... ideje, članke... Dajte no, sodelujte :BigThumbs:

OK, pravkar sem na ebayu ravno za namene foruma in te teme kupil brošuro... original citroen dodatne opreme iz let 80 - 81. Ko dobim , skeniram in "eksluzivno" postavim na forum. No vi pa dalje poskušajte najdit to kar jaz nisem dodal.

Gaši, si omeni tiste blatnike, spojlerje... Imaš slike ? Vem, pred hudo leti nazaj kak sem bil presenečen ko sem v Celju slučajno naletel na Nemškega spačka opremljenega s temi dodatki... Ma, sem dol padu... čista " Karera" heheh

Ajmo... :take_picture:

Jaz bom pa kasneje nadaljeval ... ko pridem domov.

Lenko

Janez verjetno imaš v mislih takšne spojlerje

garac

prav na ta avto se spomnim, ampak je pa beden oni zadnji spojler, ker se samo na original havbo prikoviči in z njim razen pokvarjenega videza ne pridobiš nič, če bi imel voljo bi poiskal original prospekt, ki je verjetno nekje v arhivu
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

zlomjo

Jaz sem imel plastičnega z račko dosti let na potovanjih na mojem spačku. Včasih se je snel nosilček, ker ga nisem nikoli preveč zafiksiral, dol pa ni padel. V Maroku so mi 3 mulci gor skočili med vožnjo po medini in sem se jih komaj znebil, kufer je pa ostal gor. No mulce sva pregnala s fotoaparatom. Ko se je pa enkrat en audi 80 na mejnem prehodu naslonil na kufer mi je naredil razpoko na obeh straneh zadnje stene in tam je spaček začel ruznit in ker ni bilo za prav popravljeno, ruzne še danes. Pretirano pa ni močil nikoli, niti na srečanju na Škotskem. Zelo me je pa navdušil kežin kufer pri Toniju, ker ima zadnjo steno na pante.

coyote

O povečanem prtljažniku - uporabljal sem plastični "kason", s katerim nisem imel nobenih nevšečnosti. Nikoli ga nisem snemal, le na dan prodaje vozila.
Spačka že zdavnaj ni več pred hišo, zadržal sem le kufer, ki na polici čaka...
FAST & FURIOUS ??
SLOW & CURIOUS !!

gigo

Kaj tisti suhljati visok v vodi je Ernestini (lipicaner)?
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

coyote

gigo - imaš res! Rumena yamaha je njegova, bel kawasaki pa moj. Anno domini 1993.
Se opravičujem za OT.
FAST & FURIOUS ??
SLOW & CURIOUS !!

garac

@lenko, isti avto dve leti prej, pa še en z istega srečanja, kot tvoja slika
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

sasaljut

Na tisti oranžni Dyani z premičnimi zadnjimi šipami, je viden še en del dodatne opreme: plastična streha. Svoje čase sem imel tako, ki je nikjer nisem potem videl; na sredini je bila "grba" ki je sledila tisti od havbe proti prtljažniku. Pasala je na avto kot rokavica, tesnila brezhibno in hrup je, v pimerjavi z platneno, bil minimalen.Bila je črna in na otip hrapava.Tapecirana s platnom podobnim tistem ki je na bokih Dyane, vendar tanjše. Podedoval sem jo po dedkovi smrti in nihče od sorodnikov ne ve kje jo je kupil. Ve kdo od vas!?

janez

Jaz sicer nikoli nisem kupil plastične strehe... sem jih pa vedno vozil. V teh letih sem imel 3 različne tipe streh... Z grbo navzven, brez grbe, grba navznoter ... Vse so imele gumijasto tesnilo ob robu naokoli, v notranjosti pa so bile tapicirane s tapisonom. ena pa je imela celo med plastiko in tapisonom ... izolacijo kot nekakšno trdo peno.

Preberite si zapis iz Avtomagazina ... leto 1977 ... ko so testirali Dyano. In to je takšna streha kot jo omenja Sasaljut...

Na drugi sliki z grbo navznoter  in na tretji sliki je brez grbe .

Vse se najde ... :BigThumbs:

dyfan

Torej je bilo več izdelovalcev teh streh?
Lep pozdrav!

Zeko124

Ste se razpisali :). Vidim, da je dodatna oprema obstajala predvsem za spake in Diane, kaj pa Amiji? So bili mogoče kaki retrovizorji dodatno?

Folk si je pa itak sam delal kar so pač rabili. Moj stric, ki je bil prvi lastnik našega plavega Amija je bil totalen picajzel. Motili so ga najmanjši tresljajčki in malenkosti, kaj vse je obdelal, dodelal, predelal... na tem avtu, bom najverjetneje ugotovil tistega lepega dne, ko ga razstavim. še danes se tepem po glavi da nisem niti slikal ratkap, preden sem jih zmetal stran (mogoče je ostala še kaka). Naredil je nekakšne gumijaste podložke, ki so prišle točno med platiščem in ratkapo (na milimeter natančno). zadaj ni bilo umazanije, nič ni drgnilo, nič ropotalo... Temu Amiju so dodatno vgradili še nek radio (kje je ostal ne vem, je samo še en zvočnik od Pioneerja), pa na prednjih tapetah je imel neke dodatne predale. menda si je naredil tud nek pripravek - šprico, da je filal olje v šasijo in podobne zadeve... Gotovo bom odkril še kaj :).

Malo OT, pa vseeno, nekaj zanimivosti...
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez