Dodatna oprema 2CV ... nekoč in danes

Začel/a janez, December 09, 2012, 03:09:31 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

Sem že mislil, da boš pozabil na nosilec pijače, pa si ga omenil, tudi protiveterna zaščita je omenjena, manjka mogoče še plexi protiveterna zaščita, vratne tapete z žepi (se je ponujalo že ene 50 let nazaj)
Pa potem novejši kič, ki sodi bolj pod tuning-styling plastični odbijači in carerra look spojlerji, šilti na lučeh, kvadratne mreže za zaščito luči-afrika styl
Pa seveda Robri alu vogalčki in ostali dodatki, v glavnem kup šare, pa hifi original dodat. oprema radiolene...
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

sušo

Se mi zdi da sem nekje videl predelavo zadnjih vrat na spaki z odpiranjem šip kot spredaj.
Èe najdem foto...

garac

sušo, tisto je original, ni predelava, najbrž pa jih je tudi kdo predelal ja
[SIGPIC][/SIGPIC]  

ModelJT

[SIGPIC][/SIGPIC]

sušo

Točno to.
Pa še v MB je blo... no vsaj zgleda MB.
Dobra zadeva.
Men so otroc zmer cvilili, da se raj z Amiem vozijo kot z Dejzi - ker se ne dajo šipe odpret zadaj.
Mogoče se podstopim tole izdelat na spaku.

sušo

Citat od: garac;147183sušo, tisto je original, ni predelava, najbrž pa jih je tudi kdo predelal ja

B...   original?    Hudo.

janez

Sušo, šipe se dajo kupit ... Mogoče bom celo jaz en par dal v mojo trgovino :)

ModelJT

Citat od: sušo;147186Točno to.
Pa še v MB je blo... no vsaj zgleda MB.
Dobra zadeva.
Men so otroc zmer cvilili, da se raj z Amiem vozijo kot z Dejzi - ker se ne dajo šipe odpret zadaj.
Mogoče se podstopim tole izdelat na spaku.

Točno tam je bilo to ja. 1995 leta. Samo to je sam predelal, se vidi da ne pašeta linija vrat pa šipe skupaj.
[SIGPIC][/SIGPIC]

sušo

Citat od: janez;147189Sušo, šipe se dajo kupit ... Mogoče bom celo jaz en par dal v mojo trgovino :)

Hu ja Keža. Dobro temo si načel. Smo trznl k riba na črva.
Sam se mi zdi da je ta načrt za narest una zakrilca, torej da jih zadi odpreš par centinov da vleče.
Jest bi mel točno tko k je na sprednjih. Se pravi da spodnjo polovico odpreš gor...

sušo

Ja sej to. Namreč frocovje bi rado glavo vun tišalo pa tak kak stari - komolec...
In še psa mamo. ha ha
V glavnem bova tole še diskutirala.

janez

Na prvi sliki je še en Escht kamp kufer slikan v Kanegri tam menda 1999 ali 2000 leta.

Ne smemo pa pozabit plastične podaljške prtljažnikov, ki jih je izdeloval Smrtnik... V tistih časih so se začeli pojavljati plastični kufri v tujini, kasneje je nalogo izdelovalca pri nas prevzel zgoraj omenjeni...

Njegovi podaljški os imeli odtisnjeno raco... originali  (če niso to originali me naj negdo popravi) pa so imeli odtisnjeno napis PALMA. V AS klub reviji je pokojni Joško Gačnik iz Sarajeva celo narisal načrt kako si ga lahko ASovci sami izdelajo.

Žal v PC arhivu nimam  tem trenutku slike plastičnega podaljška... slike so nekej na CDjih, pa če ima kdo kakšno fotko naj tu prilima. Jaz dam v tem trenutku samo moj papirnat modelček s podaljškom gor...

Tudi sam sem si ga kupil leta 93 ... in se jezil z njim kot velika večina, ki smo takrat potovali okoli po dežju, snegu in ostalih vremenskih neprilikah... Vse je bilo mokro v notranjosti kakor hitro je malo zarosilo. Pa kot uporabnik sem naletel še na nekaj drugih težav, ki so bile dokaj nevarne... O tem kasneje... Tu se začne moja zgodba.

garac

nekateri so imeli odtisnjen pod raco napis osminka, od kod in zakaj nimam pojma

iz mojega arhiva na brzino ene dve različici zadnjega pokrova, alu dodatki in nosilec rezervnega kolesa
[SIGPIC][/SIGPIC]  

janez

Gledam pa se čudim... temu nosilcu za kolo... Butl sem... si dal zrcalno  sliko heheh

"osminke" se pa ne spomnim, da bi kdaj videl.

christian

Citat od: janez;147189Sušo, šipe se dajo kupit ... Mogoče bom celo jaz en par dal v mojo trgovino :)

Ja take šipe sem mel doma in sem jih pred časom poskusil prodat za male pare nasprot ceni novih pa ni blo zanimanja pa sem jih potem podaril. Ne vem pa če jih je zmontiral na avto...

sušo

Opa.
Si imel varianto da zadaj odškrgneš samo del šipe ali tak sistem, ki je na sprednjih?
Èe je druga varianta in če še imaš kontakt ga prosim pokliči in vprašaj če bo montiral. Èe ne sem interesent.
Hvala