Dodatna oprema 2CV ... nekoč in danes

Začel/a janez, December 09, 2012, 03:09:31 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

christian

So bile one ko se odprejo sam malo kot so imeli yugi

sušo

1alfijo

jaz imam viška komplet zadnjih bočnih šip za spačka ( za zadnja bočna vrata ) za odpirati take kot je pokazal na sliki kejža ( odpirajo se za nazaj per centimetrov ) če koga zanima naj se javi.
- je pa komplet v škatli samo za demontirati stare in montirati te nove

- pravtako imam rabljeno sicer celo in v dobrem stanju belo streho za spačka , če kdo rabi

janez

Sem naše še eno zanimivo dodatno opremo. Tokrat za AMI6... zaklepanje prednje haube. Ne da se mi zdaj iskat podazke vendar mislim, da je za AMI6 do leta 64 ... kateri ima staro masko, prvi tip...

janez

Tole pa imam doma...

Ključavnica za vžig in zaklepanje ... Dyane. Stare dijane so imele vžig na kontakt in "zajlo". Tole je pa dodatna oprema... Da lahko vžgeš Dijano direktno na ključ. Zanimiva so navodila za montažo... Okvir originalne ključavnice je navarjen na cev skozi katero gre volanski drog - nosilec odrežeš na mero, ki je podana v navodilih in namontiraš nov nosilec in novo ključavnico. Natakneš cev in volanski drog ter zategneš z objemko, ki je priložena. Plus je , da je zraven še spodnja puša za volanski drog, ki je v originalu ni. S tem je volan bolj "fiksen".

dyfan

Tole bi se pri nas tudi lahko štelo kot dodatna oprema.
Nekatere diane-portugalke so imele dvižne šipe na sprednjih vratih in drsne na zadnjih (meni se dopade).
Lep pozdrav!

ModelJT

Dyfan si me prehitel. Sem hotel vprašati če ima kdo kaj takega doma, bi kupil. Lahko vse 4 komplet, samo sprednje, samo zadnje, kar pač je.
[SIGPIC][/SIGPIC]

janez

Še en starejši pripomoček...

Bočni prtljažnik - nosilec za kolesa in mopede... Tole sem že večkrat zasledil kje in zmeraj nekaj v zvezi Francoske pošte.

dyfan

Bočnega prtljažnika pa še nisem videl.
Ampak ali ni to malo delikatno, ko med vožnjo pozabiš, da imaš ob strani "dodatek"?
V nevarnosti so pešci, obcestni objekti, kolo na prtljažniku...
Lep pozdrav!

janez

Ali pa glej na to drugače... Dandanes  kolesa tovorijo zadaj na nosilcih, ki jih pritrdijo na vlečno kljuko. Hja... pr ozkem spačku bicikl štrli na obe strani preko širine avta.

dvorjan

Janez, en dobronameren nasvet. Ko fotografiras rezervne dele (in karkoli podobnega), prosim podlozi kak A4 ali A3 list papirja, da bo bolj "cedno" zgledalo. V tvoje dobro ... =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Lenko

Moj kufer je bil kupljen pri Franzose.de pa ima tudi račko gor. Je pa pritrditev na zadnjo steno narejena tako da je po celi širini in zato zelo dobro drži. Se mi še ni zgodilo da bi popustil. Kar se pa tiče vode je pa tako da med vožnjo ni panike, ko pa ustaviš pa zna priteči noter. Torej iz tega zaključujem ÈIM VEÈ FURAN PA NE STAT

janez

Dobro poznan Radioen ... glasbena skrinjica za Spačka :)

andraž

Citat od: janez;147435Laverda ... Italijanski avtodom na osnovi Akadiane...

Mi je bil zelo zanimiv... potem sem ga pa v Italiji v živo videl. Ja, oblika dobra, izvedba pa slaba... kar se tiče teže. V fabrki so enostavno odrezali streho od Akadijane, ostali so notranji blatniki celi komplet in pod, čez to so namestili nadgradnjo, ki pa je v veliki meri narejena iz iverce. Je rekel takrat lastnik, da je težek avto ko hudič in večinoma lahko pelje največ v tretji prestavi...

Pa menda so eni Nizozemski tudi obstajali ... ista oblika.

Zanimivo izgleda. Samo po cestah se pa plazi, ne pelje. Rabil bi od GS-a motor.