Dejzi

Začel/a Zeko124, September 25, 2012, 05:47:21 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

a druge ploščice so debeljše od starih?
Ste potisnili batke nazaj noter?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Zeko124

Debelejše so samo za malenkost... verjetno smo jih premalo.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Zeko124

"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

dyane

Citat od: Zeko124;142407Ročne nismo štelali na brzino, samo če ne veš točno kak pa kaj je vseeno problem. Dani so bli gor isti diski pa druge ploščice. Pod črto potegnjeno, kaj naj bi sedaj mogli nardit?

Pri starih čeljustih je problem, da ko daš nove ploščice, rade pikajo, dokler se ne vleže. Posledica pregretje in pedalka na podnu. Èe pa so diski zelo tanki, se stvar pregreje toliko prej.

Ker se vneto učite lahko čeljusti raztavite, vse skupaj spucate, po možnosti menjate gumice in stvar bo delovala ko šus. Nekje na forumu sem zasledil natančni opis pod "male skrivnosti velikog majstora".

Pa če dobro vidim ami menjalnik. Zna biti malo glasni, ker prejšni je tudi ami. Pa ročka za prestavljane?
Vzrok za prenehanje delovanje menjalnika? Ali se je odvila matica na gornji osi in je vse skupaj šteknilo? Kar odprite in pofotkajte, pa malo raziskujte.

:emot112:
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

Citat od: Tiki;142392@Gox: Glede na to da nimajo še nekih mehaničnih izkušenj, bi jim dal roko že samo za to ker so se sami lotili menjati menjalnik... Še stari mački ga kdaj userjejo... Jebiga, fantje se učijo... Sigurno bojo še kdaj kaj zjebali, samo izkušnje si pa nabirajo. :BigThumbs:

Sej glede tega se strinjam ... sem mal čudno se izrazil, ko sem pisal da bodo avto še bolj pokvarli :)  ... bolj mi je bilo čudno, da se je sklopko menjalo spet z eno slabo sklopko ... pa potisni ležaj slab ... če je blo že vse na kosih, bi jaz vsaj novo sklopko nabavil pa porihtal ... da ni potrebno potem še enkrat sklopko razkopavat...

Drugače fanta :BigThumbs: za pogum in uvod v šraufarski tečaj ... tudi moja prva mašina od Automatica (tomos) ni šla brez problemov nazaj skupaj, ko sem jo enkrat odprl. Pol počasi pa se navadiš kje so finte pri šraufanju.

Zeko124

Dali smo nazaj pač skup dele ta boljše dele iz obstoječih pogonskih agregatov, ker za novo sklopko in potisni ležaj ta hip pač ni financ. Pa tud ne more mi pol avta razfu*anega ležat po skladišču, ker čez teden laufa roba ven pa not. Tako da ob menjabi sklopke in ležaja še enkrat razkopljemo bremze, sčistimo... fajn bi blo menjat še gumice na prestavni ročki...

In še hiljadu drugih zadev. Za začetek je treba pošlihtati žlajfe, da je zadeva funkcionalna.

Sicer pa smo delali trije.

Pa še anekdota. (spet ena nova ;)):

Se peljemo z Dejzi do Radota... In mi je ratal jasno, da žlajfi niso v redu.

"daj ustavi, tamle na busni!"

vrrrr, Diana se ustavi na avtobusni. Skočmo vsi ven, odpremo haubo (se je malo zakadilo ven), hitro rezervo dol, v gepek po ključ pa ročno odtegnit za začetek. Rezerva pa je ležala ob autu. In glej ga zlomka, v tistem momentu pripelje bus, gor pa večinoma sami upokojenci. Nič, porinemo Diano na horuk na pločnik da je lahko bus šel mimo. Pa vidi nekaj mamk zraven rezervo: "glej glej, gumi defekt majo!"

Odtegnemo ročno, nekoliko počakamo in dalje. Žlajfi se še vedno preveč grejejo.

Ustavimo pod reflektorjem. Anže odteguje žlajfe, jaz in Mare pa podpirava haubo in grickava politanke.

"lej, stari, dobr da smo zravn gostilne, pa še poroko majo, a gremo uprašat če dajo kej za jest pa za pit"?

(Anže odvije ročno do konca, haubo postavimo na tačko).

Nič, počakamo, da se shladi.

"In kaj bomo zdaj?"

"ja nč, rakija do sutra!"

V končni fazi smo počakal da se zadeva ohladi in prikruzali do Radota, kjer smo še enkrat odzračili zavorni sistem in naredili testni krog... Pa ugotovila da ni desne rozete. Nimaš kej.

Pa domov :).

www.keramika-genorio.si

CitroDS

Dečki šraufajo, nimajo cajta slikat kot eni, ki naredijo 10 ali več slik pri menjavi olja na kosilnici.

Bravo sam tako dalje!
:Red-Wink://WWW.CITROENAR.EU :Red-Wink:

Zeko124

Smo tud poslikali, mam jaz kar en terenski fotkič za take primere :).

www.keramika-genorio.si

Zeko124

Spet pišem jaz namesto lastnika, ker vedno samo jaz slikam... ;).

Včeraj smo jo malo oprali oz. prebrisali, pa dobila je nazaj desno rozeto.

Pa še en dodatek ;).

Izlet je pa spet odpadel zaradi slabih in zaradi težkih "vremena" (beri dež in kontrolne naloge) :Hammer3:

Zaenkrat laufa, čez zimo še servis...

www.keramika-genorio.si

aXe-XM fan

O lej, tukaj mi pa še obe žarnice svetijo... 5 minut po tem mi je skurilo levo, do sedaj torej 2 desni in to levo... Ali je to normalno? Kje je možna napaka? Zdaj imam navadne žarnice, da vidim, če bo tudi te skurilo.
LP

janez

Ne se sekirat... Novejši letnik teh čist navadnih žarnic kuri ko za stavo. Slaba - zanič kvaliteta. Proizvodnja nekje v tretjem svetu, ker pač ni povpraševanja, ni kvalitetnega proizvajalca.

Jaz sem nehal kupovat nove žarnice... pač imam zalogo starih žarnic(10 - 15 - 20 let starih) in nimam problemov.

Je pa en štos, ki ga moraš upoštevat. Nikoli ne primi žarnice z golimi prsti za steklo, to je tudi en razlog, da jo skuri. Dostikrat najdeš v original spakirani škatlji žarnico polno prstnih odtisov... in par dni potem ... blink... nema više ljubavi. Al pa v trgovini, benciski črpalki kr neki gledajo žarnice stranke s prsti na steklu...

Ko dela, dela dve tri leta.

Poglej pa tudi kako ti fila akumulator - regler in alternator. Èe daje preveč štroma tudi kuri  žarnice. Pa prav tako slabi kontakti na kablih kurijo žarnice.... pa star avto in slično...

zlikovski

Slučajno regler preveč šopa?

garac

rumene žarnice še vedno v akciji pri biziju 3za 10 al kako že, le pokliči ga
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

aXe-XM fan

ja, bo treba naročit ...  danes sem malo raziskoval dijano, namontiral cevi za gretje, jutri sprobam, kako greje. Problem je bil, da so se šipe rosile, in rešitev, da sem se vozil ob odprtih oknih.. nič kaj prijetno ob nizkih temperaturah.
LP

janez

Gretje pri dijani je ravno tolko , da se ti prednja šipa ne rosi... ali pa da vsaj en mal vidiš skozi. Na kratke relacije boš imel vedno v roki brisalec za šipo... tako za prednjo kot stranske na vratih. Več pa ne nucaš... ko se navadiš. Zima pa... A se boš vozil pozimi ? Èe boš, boš pa imel v drugi roki strgalo za led z nogami pa boš volan obračal hehehe... A serija ima to lepo lastnost... kolk je leda zunaj tolk al pa še več ga je v avtu (na šipah, strehi, golih delih karoserije...)

Za malo bolj hitro odrositev šip pomaga , če dodaš v cevi za gretje ventilator. Èe imaš viška računalniške ventilatorje daš te not (sam, ponavadi ne zdržijo dolgo pretoka vročega zraka)ali pa kupiš star GS ventilator ali pa novega, ki ga najdeš v kaki trgovini z deli za A serijo.

Poglej mojo temo o oranžnem Amiju... tam je lepo napisano kak in kako.