Dejzi

Začel/a Zeko124, September 25, 2012, 05:47:21 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Manšeta na prestavni ročici... normalno da menjalnik "diha" , starost pa otrdi manšeto. Pomaga, če daš gor objemko.

Odtegnjen, nezategnjen ali slabo zategnjen zadnji pokrov menjalnika.

Èe ti vijak od zajle ven vrže, posledično porine zajlo za števec ven in zobnik se postavi postrani (prej zmeče olje ven) in zmleje menjalnik.

Prestavi - odvije se matica na zobnikih... predvsem zaradi DIVJANJA ali "neobčutka" pri prestavljanju 35 let starega menjalnika

Zaradi slabe montaže motorja na menjalnik ... zaje pušo na aksi menjalnika in akso pa potem meče olje naprej proti sklopki - moj dak je čisti primer te napake , prejšni menjalnik. Je olje tolk ven metalo na aksi, da sem od Konjic do Tuhinjske doline brez olja ostal.

Odtegnjen ali zategnjen vijak s staro podložko za ispust olja

janez

Kaj zdaj Zeko... že dva dni menjavate menjalnik ?  heheheh... pust pivo, delaj - delaj :)

Zeko124

Lihkar prikruzali domov, no, eni še vozjo :). Diana gre, smo pa konkretna zaje*ali z odzdračevanjem bremz, smo skupaj z Radom rešili situacijo.

Premenjane vse pakne (čeprav smo jih zdaj nekaj skurili), premenjan menjalnik z novim oljem, šalta se neprimerno bolje kot prej. od darovalca je tudi sklopka, ki je bla malenkost bolša, kot obstoječa, torej obe na koncu. Potisni ležaj se pa dere ko prasica in je to naslednja stvar za zamenjat.

Na poti smo izgubili tudi desni okrasni pokrov, pa desna dolga ne sveti pa... Eh, bomo drugič.

Slik žal še nimam, ker je moj Nikon ostal v Dejzi.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Zeko124

Žaljfi so hin, "padli not". Sklepam da pregretje zavornega cilindra? Ma jebesh... za ta vikend je do volj! Vsega možnega sranja in okrog tega avta in tako in drugače... naj stoji v garaži, da si malo živci oddahnejo...
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

dyane

Citat od: Zeko124;142385Žaljfi so hin, "padli not". Sklepam da pregretje zavornega cilindra? Ma jebesh... za ta vikend je do volj! Vsega možnega sranja in okrog tega avta in tako in drugače... naj stoji v garaži, da si malo živci oddahnejo...

Dobrodošel v svet šraufanja:BigThumbs:

P.S. Èe ti je zavorni cilinder not pado, po ti verjetno čeljusti pikajo.

Pa lp:emot112:
[SIGPIC][/SIGPIC]

Gox

@Zeko .. a bote to Dyano popravli, al še več pokvarli ...

začeli ste z menjalnikom, zdej ste že pri zavorah :)

Tiki

@Gox: Glede na to da nimajo še nekih mehaničnih izkušenj, bi jim dal roko že samo za to ker so se sami lotili menjati menjalnik... Še stari mački ga kdaj userjejo... Jebiga, fantje se učijo... Sigurno bojo še kdaj kaj zjebali, samo izkušnje si pa nabirajo. :BigThumbs:
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

2sv

Citat od: Tiki;142392@Gox: Glede na to da nimajo še nekih mehaničnih izkušenj, bi jim dal roko že samo za to ker so se sami lotili menjati menjalnik... Še stari mački ga kdaj userjejo... Jebiga, fantje se učijo... Sigurno bojo še kdaj kaj zjebali, samo izkušnje si pa nabirajo. :BigThumbs:
se podpišem pod tole saj nekje se je treba učiti

garac

ej, vi2 zavore so na menjalniku!
mene bolj skrbi tista gajba, ki jo imajo zraven
fantje šraufajo, pa nimajo časa pisat na forum!
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garac

no saj sem prebral še prejšnjo stran, menjalnik je zamenjan
Zeko, zakaj je problem odzračit?
a se kak nipel ni dal odvit?
Sicer pa so ti že povedali, očitno se bati v sprednjih čeljustih ne vračajao lepo, ampak ne vem, zakaj je tu nastal problem, saj ste najbrž iste, kot so bile prej prestavili na drug menjalnik?
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Zeko124

Problem je v tem, da nismo zadosti odzračili prvi put, in smo jih že na probni totalno pregreli (sem mislil da zaradi potisnega tolk ustavlja), potem smo do konca odvili ročno, da se shladi in je bilo po nekaj min stanja bolje, pa še enkrat odzračili... Pa je pedal spet padel not.

Bad day... še C5ko sem obšaral.

www.keramika-genorio.si

garac

zeko, pa saj ročna nima veze, z nožno zavoro, da niste preveč ročno zategnili, se pravi napačno nastavili excentre, pa ste s tem pregreli zavore
[SIGPIC][/SIGPIC]  

janez

Ročna ima še kako veze z glavno zavoro... Oziroma, tak rečem...

Verjetno ste ročno preveč zategnili ali pa so mogoče diski drugi , ali pa nič naštelano in nove ploščice. Ergo... Ploščice od ročne pritiskajo na diske in se s tem diski grejejo, posledično zagreti diski grejejo glavne ploščice, glavne poščice pa grejejo zavorne bate, zavorni bati pa grejejo zavorno tekočino. Pufff...

In pade pedal not. Ni stvar v odzračevanju, če ste se peljali in ste opazili , da se avto ustavlja. Ročna je grabla in je zavrel zavorni sistem.

Drugače pa ... vse lepo piše v oni knjigi (SRH jezik), ki jo je Garač pred leti naložil. Prebrat in lepo po vrsti postopek štelanja zavor ispeljat pa bo.

janez

Pa še to... Èe človk bere ve, da se ročna štela na "špijune". Ta podatek, ti pove, da ni tolk enostavno kot zgleda :) Oziroma, ne smeš "krneki" na brzino delat. Mal razmišljat.

No, šola je, na napakah se učimo, starejše ponavad ne poslušamo... čez dvajset let nam je pa vse jasno hehehe

Zeko124

Ročne nismo štelali na brzino, samo če ne veš točno kak pa kaj je vseeno problem. Dani so bli gor isti diski pa druge ploščice. Pod črto potegnjeno, kaj naj bi sedaj mogli nardit?

www.keramika-genorio.si