Dejzi

Začel/a Zeko124, September 25, 2012, 05:47:21 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

sušo

@gaši Ne morem verjet da sm lahko na par dni natančno pekalkuliru odpoved menjalnika. Zdej vidm da mi to gre in bom probu kak ojro obrnit na ta račun. Torej če kdo rabi prerokovanje in pogled v prihodnost sm na voljo...
Drgač pa ja... avto je iz druge dežele, kilometri so, BC je pobrisan in poresetiran in vse ostalo tudi ne drži...   Fak it kriza je v državi in treba se je znajti.

Kaj je res botrovalo odpovedi menjalnika ne vem lahko da je blo vsega po malo. Nova roka in noga, lager (za katerega še vedno trdim da bi se mogu vrtet še kar nekaj časa), nekaj tretjega nadzemeljskega iracionalnega...

Kukrkol. Treba je Dejzi spravit v delovanje, da greste na izlet.
Èe bi se kdo pripeljal do mene mam skor liter Ina ola za menjalnik. Je sicer star ampak po moje bo ok.
Pri menjavi menjalnika predstavljajo največji problem zavorne čeljusti k jih je treba al tko dol vzet da ostanejo skupi al pa vse zelo dobro zluftat. Ostalo ni tok jeba k načeloma ne razstavljaš detajlov ampak cel sklop.
Èe je kje kak flašncug bi blo fajn kr motor z menjalnikom vn pa zunaj menjat pa komplet nazaj not.
Pokličta.

sušo

Sm tok cajta pisu post da me je Keža predohitru...

pubi2cv

Olje....jaz imam monogradnega SAE 80W GL-4, kot je oriðinal, pa je OK. Kupu na MOL-u. Sej smo pred časom imeli ano debato o tehle oljih...je treba malčk pobrskat:BigThumbs:

LP

Zeko124

Hja, kaj naj rečem, skoz takle se kalimo ;).

Olje za menjalnik naročeno, prav tako Total 5000, naredimo kar še servis, ko bo že zunaj. Objemke za izpušni sistem pošpricane z WDjem in puščene stat...

Kaj mi je torej storiti z zavornimi čeljustmi? moram prestavit z diski vred iz enga na drug menjalnik...
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

sušo

Ja
Sej k odšraufaš polos dol gre tud disk.
Sam čeljusti sta iz dveh delov. Šraufa ki čeljusti držita na menjalniku držita tud čeljust skupi.

Zeko124

Bomo zmogli? mnde ja...
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

sasaljut

Šteljo bi reku: menjalnik je zato da se menja...         ;)):Hammer3:

tomaz555

Keža ne zastopim, zakaj ne dol blatnikov dajati? Zaradi tega bo sranje?

janez

@Tomaž... Veliko dela je z demontažo celega prednjega dela. Poleg tega , da moraš itak dol vzet prej omenjeni prednji del, vzameš dol še vrata , da imaš dostop do vijakov na stebru, celo elektriko odklapljat, ki gre po notranjem blatniku, kolkr vem so plastični blatniki in jih jaz nebi dol jemal ali premikal, rja na prednji steni, rja na vijakih...

To se ne dela, ko se šraufa motorni sklop... nima smisla. Èe pa ima pubec cajt pa voljo pa naj  te vse skupaj  dol zmeče. Meni ni problem tudi na ta način naredit, ker imam dosti rezervnega materijala na zalogi. Pubeci pa verjetno nimajo...

Je pa res, da če misli imet avto je po eni strani bolj pravilno vse skupaj dol vzet. Iz enega samega razloga..., da spozna svoj avto - Dijano.

Še vedno pa predlagam... spredaj dol vzame vezni nosilec in pločevino z odbijačem . VSE skupaj v enem kosu. Odklopi se zajla za odpiranje haube (nič šraufat, samo vago kjer je štanga in zajla se sname iz notranjega blatnika in se tam vzame ven zajla, odklopi se kabelski snop na desnem blatniku, odvije vijak in objemka na nosilcu vezne stene, odklopi se cinšpula, vžig, kabli na levem blatniku za luči, kabli od alternatorja, kabli od zaganjača, pa se snop odmakne - ponavadi kar preko levega blatnika vržeš. Odklopiš bencin spodaj na šasiji, zajlo za gas in čok, prestavno ročico, zajlo za sklopko in zajlo za števec. Odklopi se nosilec za ročno zavoro zgoraj .

Potem z dolgim nastavkom in 11 gedoro odviješ štiri vijake s podložkami, ki držijo ročko ročne zavore na podvozje. Odklopiš zavorno cev na desnei zavorni čeljusti in jo zavihaš gor nekam, da je višje od rezervarja zavorne tekočine (da ne teče ven).

dvigneš prednji del avta v zrak, da so kolesa prosta in odviješ vijake , ki držijo polosovine na diske. Spustiš avto dol... Odviješ zadaj dv vijaka od menjalnika, ki sta v nosilcu (samo odtegneš, ne vzameš ven ), odviješ dva vijaka pod motorjem . Pa mislim, da je to vse...

Potem vržeš ven motor in menjalnik v enem kosu.

Ja, čeljusti... odviješ vse štiri vijake pa jih pustiš not in čeljusti komplet z zajlami, nosilcem hkrati dvigneš in daš na stran . Diski padejo dol sami od sebe... Srednjo cevko ni treba ven jemat. Lahko pustiš tak, pa daš potem spet nazaj . Lahko pa iskoristiš priliko in čeljusti razstaviš, očistiš svinjarijo, menjaš ploščice - glavne in za ročno, diske...

sušo

Evo pis of kejk ali po domače kos potice...

Kdaj bosta pa delala?

Zeko124

Pis of šit... :P

Janez, hvala za vse info, pol od tega sem sicer že vedel, edin kaj pa kako je treba pri Diani razkopat da to ven dobiš, tega pa nisem :). Upam da rešimo zadevo.

Šraufamo pa jutri in v soboto...

www.keramika-genorio.si

superca13

Ni se kaj bat, ne vem če je kje bolj enostavno kot pri A seriji. Počasi in lepo po vrsti. V enem dnevu, še posebej če sta dva, lahko v miru končata zadevo.

LP
S

aXe-XM fan

saj bo šlo... nabiram orodje in material, in ugotavljam, da je dijana zelo prostoren avto :)
LP

2sv

avto je preprost dokler se ne zakomplicira hehehehehehe

Zeko124

Pravkar iz "na hitro skup narjene" delavnice... Celoten sklop smo uspešno demontirali, preiskali razlike med priklopi za Amija in priklopi za Diano, obstoječi potisni ležaj je bil še ok.

Vse naokoli je kar mokro od olja, torej, nekje ga je zmetalo ven. A mi kdo lahko pove, kje in kako je to možno da se naredi? Videt je, kod da bi ga izpljuval pri oddušku na prestavni ročki (na vrhu menjalnika). Sklopko gledamo jutri.

www.keramika-genorio.si