Dejzi

Začel/a Zeko124, September 25, 2012, 05:47:21 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

tomaz555

Do vikenda je še cel teden. Za menjavo rabiš par ur. Nazadnje sem ga menjal na počivališču v eni noči, tko da po gasu, pa bo izlet. Pa ne pozabit pri nadomestnem olja zamenjat, ne stane skoraj nič.

garac

@tomaž, samo ti nisi imel gajbe zraven, pa mudilo se ti je :)
@sušo, pa kako si lahko mladim fantom uvalil, tak avto? ziher je bil iz uvoza, pa kilometri obnjeni!
@zeko, kaj izpiše računalnik gearbox faulty?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andraž

Po moje ste menjali brez sklopke ali pa s pol sklopke. To bi bilo prehudo naklučje, da po parih letih glasnega mejalnika se vse razleti nekaj dni po prodaji...

Zeko124

Kaj jaz vem, zakaj je šel v maloro... Najbolj nežno se res ni delalo z njim. Zamenjat olje v rezervnem pa gasa. Samo do petka nekak ni cajt šraufat :S

A tole bo OK?

http://www.aepdirect.com/total-transmission-bv-75w80-1l-manual-gearbox-oil-p1916?category_id=5744
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

dyane

Ne.. vseeno kaka firma, naj bo 80-90w tu neki. 75-80 je preredko in ti  bo ružo menjalnik trdo bo šlo menjavat.

Jaz dam ponavadi Castrol 80-90w, pa še duc ma gor za lažjo aplikacijo.

Èe je fejst ružo in škrtal je bil hin, ampak malo neizkušene roke pa se je vsipal.

Dobrega not pa z občutkom, pravo olje, pa naj ti kaki mojster zacajhna matico na gornji osi, da ti sinhron ne razpade ko greš v rikverc, pa je to to..no pa če je vuni še te poglej da lagera na zadnji strani niso hin.

lp
[SIGPIC][/SIGPIC]

Zeko124

Citat od: dyane;142078Dobrega not pa z občutkom, pravo olje, pa naj ti kaki mojster zacajhna matico na gornji osi, da ti sinhron ne razpade ko greš v rikverc, pa je to to..no pa če je vuni še te poglej da lagera na zadnji strani niso hin.

lp

Tole zdaj je pa kot da bi mi kitajsko napisal... Žal.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

2sv

uh jaz si pa predstavljam kaj bi to bilo meni se je enkrat zgodilo lepo se je šaltalo v  vse brzine pol sem pa enkrat rikverc parkiral v garažo še vse ok nasledni dan pa se ni dalo več prestavljat v nobno brzino verjetno je to to a se splača tak menjalnik popravljat  in kako jaz sem mel slučajno drugega pa sem kar premenjal približno 5 ur dela

Zeko124

mene skrbi predvsem, da bom razštelal kake nastavitve, recimo za zaug in drate za snop žarometa...

www.keramika-genorio.si

dyfan

Citat od: Zeko124;142069A tole bo OK?

http://www.aepdirect.com/total-transmission-bv-75w80-1l-manual-gearbox-oil-p1916?category_id=5744
Tole res ne zgleda v redu.
Tovarniško je bilo predpisano mineralno olje za hipoidno ozobljenje, SAE 80W, API: GL-4.

Torej, olje za menjalnik A-serije naj bi imelo naslednje lastnosti:
- mineralno (ne polsintetično, ne sintetično),
- SAE vsaj 80W, bolje 80W90 ali 85W90,
- API: GL-4.

Na večih mestih sem zasledil, da odstopanje od navedenih lasnosti lahko povzroča
težje prestavljanje, večjo obrabo menjalnika in celo njegovo uničenje.
Lep pozdrav!

garac

nimaš kaj razštelat, zajle za luči se odklopijo pa je, parabola je itak nastavljena v"šalci"
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Zeko124

Citat od: dyfan;142088Tole res ne zgleda v redu.
Tovarniško je bilo predpisano mineralno olje za hipoidno ozobljenje, SAE 80W, API: GL-4.

Torej, olje za menjalnik A-serije naj bi imelo naslednje lastnosti:
- mineralno (ne polsintetično, ne sintetično),
- SAE vsaj 80W, bolje 80W90 ali 85W90,
- API: GL-4.

Na večih mestih sem zasledil, da odstopanje od navedenih lasnosti lahko povzroča
težje prestavljanje, večjo obrabo menjalnika in celo njegovo uničenje.

Fajn vedet... Kaj pa firma? :)

www.keramika-genorio.si

andraž

Je kar težko najti 80W 90 API GL-4, te so ponavadi že API GL-5. V DS imam Castrol EF 80W, API GL-4, mineralno olje. Je zelo o.k. Ni pa poceni...

dyfan

Citat od: Zeko124;142098Fajn vedet... Kaj pa firma? :)
Ni pomembna.
Lep pozdrav!

gule

Ina dela takšno olje...torej to ne bi trebal biti problem...

janez

Zeko, v bistvu ti ni treba luči odklopit... Èe boš blatnike dol jemal bo samo sranje...

Spredaj pober masko, nosilec in vezno steno dol, da prideš do motorja, nosilec od rezrvenga kolesa in to je vse. Vržeš ven motor in menjalnik v enem kosu pa potem menjalnik na mizi menjaš pa v enem kosu nazaj.

Olje kot ti je dyfan napisal.

Fajn šraufajte :) Nasladnjič pa bolj nežno.

Je pa tak... ne maram , da menjalnik ruži in , če mi kdo reče ... sej ruž že tolk let... Ma ja, v takem primeru takoj ven pa rezervo not. Starega pa popravit. Zdaj ko je stari zmlet je težje popravit kot prej ko se je še vrtel.