Zekotov C5

Začel/a Zeko124, September 24, 2012, 07:33:56 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

miklavz

Joj, kaj filozofirate okoli plina - če je v redu sistem in redu vgrajen deluje vse bp; na Xantii je prevoženo  več kot 300 kkm brez problema - pa je star sistem notri. Na C5 Mk1 pa okoli 80 kkm brez vsakega problema. Vse ostalo so bučke, kakšen antipollution..
LPM

Zeko124

Citat od: miklavz;144276Joj, kaj filozofirate okoli plina - če je v redu sistem in redu vgrajen deluje vse bp; na Xantii je prevoženo  več kot 300 kkm brez problema - pa je star sistem notri. Na C5 Mk1 pa okoli 80 kkm brez vsakega problema. Vse ostalo so bučke, kakšen antipollution..
LPM

Kje pa imaš ti to vgrajeno, če ni skrivnost :)?
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

andraž

Èe ti popije 7,7 in če res ne delaš ogromno kilometrov si še enkrat prepračunaj koliko se ti plin splača.

Zeko124

Citat od: andraž;144317Èe ti popije 7,7 in če res ne delaš ogromno kilometrov si še enkrat prepračunaj koliko se ti plin splača.

s kilometri pri meni je tak, kot sem do zdaj vsakemu rekel, če bi imel plin, bi jih naklepal več :)
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

Citroenovc

Butasta logika.

Najprej odcartat kolk, 1200Eur, da boš potem delal "več".

Daj si raje res preračunaj.
OK

LP
Primož

2sv

Citat od: Citroenovc;144427Butasta logika.

Najprej odcartat kolk, 1200Eur, da boš potem delal "več".

Daj si raje res preračunaj.
če se voziš po nujnih opravkih pol pač moreš  ali na plin al pa na bencin če pa misliš da boš z cenejšim gorivom delal več kilomertov potem pa so pomoje take brezveze fure

dvorjan

Pa za zacetek kdaj polno natankaj (npr. vsaj 2x ali 3x zapored) in izracunaj pravo porabo. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

gigo

O brezveznosti in logiki slovencev oz. vseh nas ljudi na planetu lahko še na veliko debatiramo. Za paragonacijo smotrnosti nakupa.. Zadnjič sem poslušal izjavo kako mora mulc kupit novo televizjo LCD led, zato, da bo lahko več časa preživel pred kakovostnejšo televizjo. Pač stara katodna katera še vedno opravlja funkcijo odlično zgleda, da mu zmanjšuje voljo oz. užitek. Ni več stvar v računici ampak če denarnica dovoljuje$. Smotrnost in racionalnost sta pojma katera sta šla čez okno že daleč nazaj.

@zeko To ni mišljeno kot kritika.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Zeko124

Sem preračunal :). Kakih prekleto nujnih opravkih pri svojih letih pač nimam, je pa fajn skočit sem in tja... Za čuka dvesto ni ravno dosti bencina. Èe vgradim plin, moram avto pač imeti. Vsaj 100k km.

www.keramika-genorio.si

ModelJT

Citat od: Zeko124;144465Sem preračunal :). Kakih prekleto nujnih opravkih pri svojih letih pač nimam, je pa fajn skočit sem in tja... Za čuka dvesto ni ravno dosti bencina. Èe vgradim plin, moram avto pač imeti. Vsaj 100k km.

No in zato ga ne boš vgradil ane?
[SIGPIC][/SIGPIC]

gregor

Japrav maš Zeko, kaj ti bo plin v C5, če se boš z amijem fural. :-)
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Zeko124

Citat od: gregor;144474Japrav maš Zeko, kaj ti bo plin v C5, če se boš z amijem fural. :-)

Uh, Ami... Pustimo to debato za drugič. Je C5 kar dosti na cesti, kot sem rekel, ga ne vozim vedno samo jaz. Zdajle me čaka redni servis pol pa da vidim kako bo :).

www.keramika-genorio.si

miklavz

V Xantii imam EGas, v C5 pa STAG; zadovoljen z obema... LPM

Zeko124

Plavamo dalje. Opravljen redni servis (vsi filtri + Total 9000), nekje je puščalo hidro olje, pa je že zrihtano. Zamenjana desna chip fejk xenonka z pravim xenonom (Hella, 96€/kom), razlika proti levi je OGROMNA! bo treba še levo enkrat zamenjat :). Danes je 3000km in kake 2 meseca kar je pri nas.

www.keramika-genorio.si

Zeko124

3500km pri naši hiši in smo zaplavali v december. Poraba po zadnjem tanku je 8,6L/100km (večinoma samo lokalne vožnje), za plin se zaenkrat nisem odločil ker so finance šle drugam.

V zimskem času še utrjeno mnenje, torej za mene osebno je edini ampak res edini plus dizla poraba. Avto je topel kot bi mignil. Zaenkrat zadovoljen.

www.keramika-genorio.si