Zekotov C5

Začel/a Zeko124, September 24, 2012, 07:33:56 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Zeko124

Še ena napaka...

Ko sem avto  prevzel sem pogruntal, da mu fali kakih pol litra olja, sem šel kupit in dotočil.
Že takrat je bilo nekaj mastno okrog pokrovčka, danes ma sem ga malo bolj prišvasal v 2. in 3., odprem pokrov in olje lepo stoji v kanalčku na vrhu mašine... A pokrovček slabo stoji?

Po par 100 km opazno nižji tudi nivo olja, ni zdaj, da bi ribnil, ampak dotakat ga bo pa treba...
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

zlikovski

Pod avtom ko stoji dalj časa se opazijo sledi olja?
Èe imaš pod mašino montirano plastiko, jo odmontiraj in poglej kakšno je stanje.

Zeko124

Zadeve z oljem še nisem prečekiral, verjetno res pokrovček pušča.

Me je pa danes Bine "odplavil" na primorsko, prevoženih 220km :). Počasi se bova navadila en na drugega, odkar mi predvaja takorekoč vse CD-je sem še bolj zadovoljen ;)
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

zlikovski

Kaj je bil vzrok, da ni predvajalo?

Zeko124

Citat od: zlikovski;143446Kaj je bil vzrok, da ni predvajalo?

Nevem, po tistem ko je Tiki zbrisal lečo je bilo že mnogo bolje, vendar ni takoj vlekel vseh, čez čas pa je potegnil tudi ostale :BigThumbs:

www.keramika-genorio.si

Zeko124

skoraj 2000km prevoženih, odkar je pri meni. Zaenkrat zadovoljen, CD player pa dokler se ne segreje še zmeraj zeza :argue1:.

Še 200km do rednega servisa, olje pa že čist rjavo... Èe bo takole padal, grem zvečer z njim malo v sneg, da vidim kako se obnesejo Dunlopke Wintersport M+S :).

Registriral sem se/sem ga še na sprintmonitor, poraba žal ni merodajna (do danes malo netočna evidenca), ker praktično vedno tankam manj kot poln tank. Se pa nisem še navadil, a bo OK če kljub temu označim "Full tank" :Hammer3:?

www.keramika-genorio.si

dvorjan

A //www.poraba.com ni dovolj kakovostna stran zate? =)

Glede tankanja - mislis, da je poraba kaj manjsa, ce tankas manj kot poln tank?!
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Zeko124

Citat od: dvorjan;143995A //www.poraba.com ni dovolj kakovostna stran zate? =)

Glede tankanja - mislis, da je poraba kaj manjsa, ce tankas manj kot poln tank?!

Al smo brihtni ;). Porabadotkom me neki zeza, me sploh noče prijavit. Ni manjša, samo povprečje mi noče lepo zračunat... Mi ve kdo povedat, ki uporablja Spritmonitor?

www.keramika-genorio.si

dvorjan

Jah, fante, ce ne tankas polno, potem tudi ne oznacuj, da si tankal polno. Tako preprosto je to.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Zeko124

Citat od: dvorjan;144029Jah, fante, ce ne tankas polno, potem tudi ne oznacuj, da si tankal polno. Tako preprosto je to.

Po moji kmečki logiki je učinek za povprečje enak, če veš celotno št. prevoženih kilometrov in kolko si po malem tankal in je potemtakem vseeno a označiš poln tank ali ne.

www.keramika-genorio.si

Citroenovc

Ne bo čisto držalo. Ker imaš eno neznanko preveč.
OK

LP
Primož

Zeko124

Maš prav. Saj mi ni tolk pomembno, od oka je poraba 7.7L :).

www.keramika-genorio.si

gigo

Zračunaj si sam brez kej dosti komplicirat. Litre goriva deli s kilometri in množi s sto. Simpl ko pasulj.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

Zeko124

Tako, wag je prodan in recimo da je denar za sistem. Sem pa kar presran okrog plina, danes sem se ustavil še pri Jerovšku in povprašal šefa za mnenje... Pravi da mi plin odsvetuje, da edini taki bencinarji ki pridejo k njim s problemi, so na plin. Pokurjeni ventili in podobne zadeve.

Težka odločitev...

www.keramika-genorio.si

tomaz555

Pokurjeni ventili so lahko, če je plinska inštalacija slabo narejena ali nastavljena. Meni se je pri takem motorju res prižigala lučka za antipolution, vendar je deloval brezhibno (in je še vedno na cesti). Dalo bi se nastaviti, da ne bi bilo težav z antipolution, poraba bi bila manjša, vendar bi bilo slabše za motor(sem pozabil zakaj).