Citroen Xantia Break 1.8 16v LPG (Luka)

Začel/a LukaKST, Avgust 26, 2012, 06:52:44 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

pehorunkl

Citat od: LukaKST;156024Glede ključavnice:
Novost: danes je zadaj počepnila, tudi na prigovarjanje z usedanjem na rob
Po moje nagaja regulator višine zadaj. =(
Luka

Hm, če se ne dvigne zadaj v normalni položaj, reagira pa na najvišjo pozicijo, je najbrž malo zaštekal korektor višine. Tisti drsnik v njegovi sredini je na malo toleranco narejen in lahko malo zašteka - tako je meni jeseni, pa sem korektor z zadnje strani odprl, ga sčistil in drsnik večkrat naprej nazaj premaknil ter ga zasukal okrog lastne osi. Od takrat dalje se avto lepo odziva na premike ročice ter različne obtežitve. Preveri še plastično povezavo korektorja in vzvodovja.
Èe ti zelo pogosto "klika" regulator, potem je najbrž res šla centralna krogla. A na teh odpadih se še nisi nobene lotil? Eno dleto in kladivo pa je tvoja s kakšne odpadne Xantie ali katerega drugega hidravličarja.
Žal ne poznam nikogar v tvojih krajih, ki bi ti priskočil na pomoč......
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

LukaKST

Hvala za odgovor! :BigThumbs:

Kar se regulatorja tiče, bom poizkusil sam preko vikenda, če bo čas in suho vreme, sicer gre k Novaku v torek, sem jih kar poklical, bom pa pač plačal storitev, če se ne uspem spravit sam k popravilu. Kako bi bilo lepo imeti lastno dvorišče ali garažo. ; )
Začela so tudi škripati vodila od menjalnika...=P...pa naj se še to uredi.

Krogle so na odpadih navadno že pobrane, ko pridem do avta...razen če bi pustil tam številko in bi me obvestili, ko bi kakšna prišla. Zaenkrat tega še nisem poizkusil. Èe je šla centralna krogla, jo bomo pač menjali.

Ta teden je torej na seznamu:
- regulator višine zadaj
- ključavnica zagona
- centralna krogla
- vodila menjalnika
- daljinsko centralno zaklepanje ima slabe dneve, samo centralno pa dela bp

Upam, da bo potem res dala mir. =)

Jogador

Moje izkušnje:
-zadnji regulator sem razmigal, brez razdiranja, samo vzvod sem odklopil
-centralna krogla je nova 50€
-vodila menjalnika na premišnih delih pošprical s silikonsko mastjo.

Pa so zadeve bp =)

Daljinsko centralno tudi meni občasno malo štrajka, samo mine, ko ji zagrozim=)
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

LukaKST

Hvala za deljenje vaših izkušenj, sem kar malo pomirjen, ko preberem in potem se nanjo tudi malo manj jezim.
Saj v bistvu mi res dobro služi, čeprav je 'muhasta'. =)

LP.  Luka

Tiki

Regulator kar oreng zrihtaj, jaz sem ga tudi razmigal pa je blio dobro... Za dva meseca. potem sem se pa spet vozil kot pes ki ga je nekaj speklo po riti... ;)
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

LukaKST

Saj bom, danes je šla z njo punca v Ljubljano in ko seje vrnila domov, je res zgledalo kot naš pes, ko ima 'prebavne težave' in vleče tazadnjo po tleh. =D

pehorunkl

Citat od: LukaKST;156157Saj bom, danes je šla z njo punca v Ljubljano in ko seje vrnila domov, je res zgledalo kot naš pes, ko ima 'prebavne težave' in vleče tazadnjo po tleh. =D

To je slabo. A je nisi naučil "finte"?

Èe znameš zaščitni gumi pokrovček, ter notranjo gumi membrano, najdeš v korektorju polno zelo gostega LHMa. Tega je vsekakor dobro odstranit, saj vsebuje tudi kakšne trše delce.

Poišči kje kakšen rob betonske škarpe, na katerega lahko zapelješ z zadnjimi kolesi, pa boš dostopal do korektorja višine s spodnje strani škarpe. :Hammer3: ideja :)
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

Jogador

Citat od: pehorunkl;156202Èe znameš zaščitni gumi pokrovček, ter notranjo gumi membrano, najdeš v korektorju polno zelo gostega LHMa. Tega je vsekakor dobro odstranit, saj vsebuje tudi kakšne trše delce.

Lahko to narediš brez da spustiš pritisk iz hidro sistema? Verjetno se ventili itak zaprejo, pa ni pritiska na regulator, če jaz prav zastopim...:Hammer3:
"Watch this..."

LukaKST

Citat od: pehorunkl;156202A je nisi naučil "finte"?

Sem ji skušal po telefonu razložiti, a neuspešno. ;)
Bom poskusil v soboto s parkiranjem na robnik in čiščenjem. LHM bi sicer moral biti čist, ker je bil menjan septembra 2012, razen če vstopa umazanija v regulator neposredno. (?)
Sem pa tako ali tako naročen v torek pri Novaku, do Ljubljane jo bom že nekako nadzoroval, da se ne 'usede'.
Poročam, ko bodo zadeve urejene. =)

pehorunkl

Citat od: LukaKST;156256Sem ji skušal po telefonu razložiti, a neuspešno. ;)
Bom poskusil v soboto s parkiranjem na robnik in čiščenjem. LHM bi sicer moral biti čist, ker je bil menjan septembra 2012, razen če vstopa umazanija v regulator neposredno. (?)

Èe po telefonu nisi uspešen, glavno da si v živo :)
Tam v korektorju pač zastaja lhm in ni takšnega kroženja tekočine. Èe pa nekaj zastaja, pa veš v kakšnem stanju je čez čas, navkljub menjavi olja v sistemu. Mislim pa, da bo bolj kot čiščenje, učinkovitejše, če boš dobro drsnik "predrmal" v vse smeri. Kot sem že rekel, toleranca je majhna in posledično trenje veliko.
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

LukaKST

Hvala tudi za to razlago. Malo sem ga 'migal' in v soboto je bila Xantia res malo bolj ubogljiva.
Kljub temu gre jutri zjutraj k Novaku...držimo pesti! =)
Lp.  Luka

LukaKST

Potrebujem pomoc!
Zadnji regulator visine je umrl, so ga razstavili in je unicen, vsaj po besedah Novaka.
Nov je pregresno drag, Bine nima nobenega, a ima kdo kaksnega delujocega za prodat?
Bi ga potreboval cim prej.
Ze vnaprej hvala za vsakrsno pomoc.

Luka

Jogador

Kontaktiraj satelit85, ima xantio po kosih naprodaj, samo je mk2, ne vem, če je isti regulator. Drugače ima pa @gregor vedno kakšno xantio na lagerju, povprašaj še njega...
Aha, pa proti dobrovi je en servis za PSA (Dovjak), mu stoji (če mu še) ena xantia break na dvorišču, ji manjka že par kosov, mogoče ima regulator gor delujoč...
Pa še tole pokličeš lahko:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=7139049&show=1

Btw, kako je pa lahko regulator "uničen", če je včeraj deloval bolje, po tem ko si ga razmigal?
"Watch this..."

gregor

bom pogledal, kaj je že demontiranega, danes sicer ni dežja in bi lahk celo kaj odmontiral.
Èe ti jutri dam na pošto, imaš v četrtek doma.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

Romzi

pa v Zaklancu pri Horjulu je en tip ki ima svašta na lagerju, lahko ga vprašam - grem danes do njega pogledat če ma šraufe za original PSA Alu feltne