Citroen Xantia Break 1.8 16v LPG (Luka)

Začel/a LukaKST, Avgust 26, 2012, 06:52:44 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

LukaKST

Citat od: gregor;156696bom pogledal, kaj je že demontiranega, danes sicer ni dežja in bi lahk celo kaj odmontiral.
Èe ti jutri dam na pošto, imaš v četrtek doma.

To bi bilo odlično! :BigThumbs: Pošljem ZS v naslednjih par minutah!
Danes sem sicer našel enega na eni X2 na odpadu pri Gorici, vendar je bil na videz v slabem stanju, ker je bil naslonjen nekam, ko so avto premikali, vijaki, ki ga držijo na zadnjo os pa so bili povsem rjavi in jih nikakor nisem mogel odtisnit. =(
Drugih Xantij pa v moji bližini ternutno ni.

@Jogador: Včeraj sem ga malo porukal, nato sem avto 'ročno' nastavil, tako da sem ročico pomaknil na tanko črtico (vmesni višji položaj), ko se je zadaj dvignila na 'normalno' višino, sem hitro preklopil na položaj za normalno vožnjo in je zadaj ostala na dokaj normalni višini. Verjetno regulator v bistvu ni bolje deloval in sem si to samo želel, ni se pa 'usedla', tako da sem z njo danes zjutraj lahko šel v službo v Lj. ; )

LP.  Luka

ggrega

če je kdo iz grosupelj imaš tudi tam dve na odpadu,ena je še cela,druga  ima pa že dva japonca na strehi

pehorunkl

Enega pa imam res. Lahko ti ga pošljem. Sem ga pravkar iz zabave razstavil in očistil, tako da mislim, da mu čisto nič ne manjka. Problem je lahko v korodiranem ohišju na katerega ne nasedajo tesnila. Razpokana tesnila. Nesnaga v sistemu. Visoka toleranca drsnika. Zamašeni kanali.
BX in Xantia imata enake.
BX 19RD Break / zimsko spanje
3x Xantia 1.8i 16V lpg
CX 25 GTi lpg
Kawasaki Versys

LukaKST

Hvala tudi tebi za odgovor in ponudbo (ter slikovni material). ;)
Imaš ZS.

LP.  Luka

LukaKST

Citat od: Romzi;156702pa v Zaklancu pri Horjulu je en tip ki ima svašta na lagerju, lahko ga vprašam - grem danes do njega pogledat če ma šraufe za original PSA Alu feltne

Hvala tudi za to ponudbo/idejo, kot kaže zaenkrat ne bo treba, si bom pa zapomnil lokacijo za v prihodnje. =)
LP.  Luka

LukaKST

Malce z zamudo odgovarjam, a smo izkoristili lepo vreme in dejstvo, da je Xantia 'porihtana' ter pohajali preko vikenda! =)

Najprej naj se zahvalim gregorju za rezervni regulator višine zadaj ter pehorunkl-u za pripravljenost poslati hidravlični del svojega. Tako hitrega odziva in pomoči se nisem nadejal!
Res hvala tudi vsem ostalim za vse odgovore.

Kot omenjeno predhodno, je 'crknil' zadnji regulator višine. Nekaj časa je trajalo, da sem prišel do končne diagnoze, kateri del je odpovedal, nazadnje smo ugotovili:
- mesto stika plastične paličice z nosilnim delom regulatorja, ki je 'bučkaste' oblike, se je toliko zdeformiralo, da paličice ni več držalo na mestu.
Bom poslikal v kratkem (pehurunkl-u sem obljubil slike), da bo bolj razumljivo.

Ker sem avto peljal k Novaku, sem izkoristil 'priložnost' in smo uredili še sledeče:
- osnovni namen obiska: menjava regulatorja višine zadaj, mazanje obeh regulatorjev in nastavitev višine
- menjava sprednje centralne krogle (mi je prepogosto 'klikalo')
- menjava ležajev zadnjih rok
Včeraj sem previjačil še platišča z letnimi pnevmatikami, ker je zime končno in dokončno konec!

Avto je sedaj kot 'prerojen' kar se vozne dinamike tiče. Tako lepo lebdi preko vsakršnih neravnin, da se mi kar smeje.
So opazili tudi vsi redni potniki. =)

O da bi sedaj zdržalo čim dlje brez 'težav'. :BigThumbs:
Naslednjič objavim še par slik, bom imel spomladansko čiščenje in menjavo par malenkosti v notranjosti.

LP vsem.  Luka

Jogador

Lahko napišeš tudi približno ceno vseh teh posegov?
Mene predvsem zanimajo ležaji zadnjih rok oz. cena tega posega...
Lahko tudi na zs.

Ti pa želim, da plavaš brez problemov do nadaljnega:BigThumbs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

Romzi

Citat od: LukaKST;156775Hvala tudi za to ponudbo/idejo, kot kaže zaenkrat ne bo treba, si bom pa zapomnil lokacijo za v prihodnje. =)
LP.  Luka
Sicer pa se z Novakom menda poznata tako da če Novak ni imel oz. "imel" regulatorja ga tudi Boštjan (tip ki ga omenjam) najbrž nima na lagerju.

Romzi

Citat od: Jogador;157141Lahko napišeš tudi približno ceno vseh teh posegov?
Mene predvsem zanimajo ležaji zadnjih rok oz. cena tega posega...
Lahko tudi na zs.

Ti pa želim, da plavaš brez problemov do nadaljnega:BigThumbs:
Tudi mene bi zanimalo.

LukaKST

Citat z računa:
-ležaj zadnje roke 4KOS 28,34€/kom z DDV
- tesnilo ležaja zadnje roke 4KOS 5,17€/kom z DDV
Niti ni tako poceni, samo mi je prav grdo pokalo čez večje neravnine. =P
- hidravlična krogla centralna 62bar 42,90€ z DDV
- ura dela je 30€ z DDV!

Upam, da vam pride kaj od tega prav. ;) LP.  Luka

Romzi

In koliko ur dela je bilo?
Sorry ker gnjavim ampak res me zanima - še posebej za ležaje rok.

LukaKST

Žal ne vem, koliko ur računajo za roke, sem imel še druge zadeve in so računali vse skupaj.
Lahko pa pokličeš in ti povedo, ker je po moje 'normirana' storitev. ; )
LP.  Luka

isarajli

Torej, materjal približno 140€ po kolesu ? Za delo pa verjetno podobno..res ni tako poceni, če dam menjat obe strani, bo preseglo vrednost avta.Mislim ,da se bom ob kakem deževnem dnevu ,zadeve lotil sam.Se mi je včeraj zadeva še poslabšala, ko sem jo mal preveč obtežil (v gepeku 300kg + naložena prikolica) Kolo kr fajn visi, avto pa vleče v desno.
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

Jogador

Citat od: isarajli;157245Torej, materjal približno 140€ po kolesu ? Za delo pa verjetno podobno..res ni tako poceni, če dam menjat obe strani, bo preseglo vrednost avta.Mislim ,da se bom ob kakem deževnem dnevu ,zadeve lotil sam.Se mi je včeraj zadeva še poslabšala, ko sem jo mal preveč obtežil (v gepeku 300kg + naložena prikolica) Kolo kr fajn visi, avto pa vleče v desno.

Meni je rekel PSA serviser, da pride komplet material za eno stran 70€, tako da tole je verjetno material x2.
Ja, pa baje traja nekje 3 ure, po tej postavki je to cca 160 za eno stran.
Poceni...

Edit: če je pa to za eno stran, potem pa boh pomagej :gimme_money::gimme_money:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

LukaKST

To je za obe strani, pa pri Novaku so mi za vse skupaj (torej še menjava regulatorja, nastavitev višine, mazanje vodil menjalnika) računali 5 ur dela.
Za ležaje je verjetno res med 2 in 3 ure, a za obe strani, tako da je bolj 100€/stran kot pa 160€! =)