Citroen Xantia Break 1.8 16v LPG (Luka)

Začel/a LukaKST, Avgust 26, 2012, 06:52:44 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

boris2708

živjo zanima me glede citroen xsntie nevem kako bi se izrazil ampak avto po cesti poskakuje zelo neudobna vožnja za po makadamu pa da ne govorim bi znav gdo povedat kaj bi lahko bilo hvala

ModelJT

Verjetno so hidravlične bunke za nafilat oz. zamenjat.
[SIGPIC][/SIGPIC]

gigo

Kot so ti povedali bo treba najbrž kugle pogledat. Zdej jst na goriškem ne vem za nobenega da bi filal kugle. Je pa vojko pred leti omenu, da se je en na obali to "lotu". Kontaktiraj uporabnika @amipick pa ti bo on znal več povedat. Jaz sem svojega Xm-a sicer vedno vozu k Tonyu v Grosuplje.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

LukaKST

Citat od: pehorunkl;148577Luka, eno vprašanje. Kateri ECU/računalnik pa je v tvoji Xantiji? Sagem ali Bosch?
Hvala, lp

Najprej sem dolžan ta odgovor:
V moji je Sagem-ov računalnik. Se opravičujem za pozen odgovor.

LP.  Luka

LukaKST

Osvežujem temo. =)
Veselo nabiramo kilometre. :BigThumbs: Trenutno na števcu 263.xxx.

Od mojega zadnjega prispevka v tej temi smo ji namenili nekaj pozornosti, časa in €...

1. Menjava plinskih injektorjev in ponovna nastavitev vseh parametrov delovanja na LPG. Opravljeno pri Vovk-u v Trebnjah po nasvetu nekaj zadovoljnih strank. Zaenkrat sem zelo zadovoljen, vse skupaj me je stalo 260€, povprečna poraba plina zadnjih 3.000km konstantno pod 9L. :BigThumbs:

2. Odprava nekaj napak na laku, ki je obsegala prebarvanje celotnega motornega pokrova (barva se je na spodnjem delu luščila), barvanje robov sprednjega dela zadnjih vrat obojestransko ter poliranje globljih prask, za katere se večinoma lahko zahvalim nepazljivim sosedom in drugim, ki se rinejo mimo avta.

3. Menjava zadnjega levega kolesnega ležaja.

4. Menjava homokinetičnega zgloba in manšete spredaj desno - s tem sem imel kar nekaj preglavic (glej tudi temo Xantia v delavnici), ker nisem nikjer našel zgloba s primerno dolgimi zobci na kroni za ABS, tako da trenutno gori lučka od ABS. Bom pa dal stari zglob obnoviti in ga montiram pri naslednjem servisu nazaj.

5. Privoščil sem ji original sprednje zavesice (glej tudi slike spodaj), ker ne maram svinjarije na bokih pozimi.

6. Popravil sem razpoko na menjalni ročici, ki se je pojavila.

Z avtom sem še vedno zelo zadovoljen, vanj bi sicer lahko vrgel kakšen € manj, pa bi mi verjetno kljub temu hvaležno služila. Nekaj časa bo zagotovo še pri hiši, posebej če se bo tako vestno vedla še naprej, vse bolj pa sem prepričan, da bo tudi njen naslednik na hidravliki.

Trenutne 'napake' na vozilu:
1. Še vedno nisem menjal ojačevalca antene.
2. Prvi znaki rje so se pokazali na sprednjih delih zadnjega levega boka, kjer je privarjen na stranico.
3. Plovec rezervoarja za gorivo je prenehal delovati (bom verjetno skočil do Bine-ta po nadomesntni del).
4. Pri spuščenem 'gasu' preagresivno zapira loputo in ne teče tako lepo, kot bi si želel. Zaenkrat še nisem ugotovil, kaj to povzroča. Se bom razpisal o zadevi v prihodnjem prispevku.

Prilagam par slikic.

LP.  Luka

Romzi

Luka kje si dobil zavesice - meni gre ta svinjarija po bokih tud en mal na živce?

isarajli

lepa zgleda, barva je za moj okus itak najlepša ta. Neke polosovine in zglobe imam jaz doma, mogoče bi pasale...A se men zdi al zadnje kolo mal postrani stoji ?
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

LukaKST

Zavesice sem dobil na uradnem Citroen servisu za 32€, škatla je iz leta 2007. ; )

Zadnja guma je naravnost, samo slikal sem Xantio v položaju 'čepe' in je zato malo skrita v zadnji blatnik pod takim kotom. =)

LP.  Luka

P.S.: Še dve sličici z roba krasa in tržaškim zalivom v ozadju (morje vidno na prvi sliki). =)

Romzi

No, en mal zadnja kolesa itak stojijo postrani, ker je to "by-design". Mislim da malo več kot stopinjo.

LukaKST

Vsekakor, nekaj negativnega 'camber'-ja mora bit.
Važno da ni 'patološko' ; ).

dexterboy

@LikaKST, pod točko 3, menjava ležajaja zadaj, zaupaš kje pa koliko?
To je bil samo eden ali oba?
Tisti servis za plin se mi zdi pa bogat, 260 ojrov, kaj vse je pa bilo narejeno?
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

LukaKST

Menjava ležaja zadaj: cca. 100€ + ura dela, ležaj sem dobil iz IT, so pa tudi pri nas cene podobne (za podrobnosti moram pa malo pobrskati, če je še kje škatla ali račun).
Èe bi potreboval ponudbo, lahko skočim v Staro Gorico do Sprint Auto vprašat...

Kar pa se servisa plina tiče, je pa manj kot sem predvideval, ker:
- 4x injektor so cene od 60€ navzgor/kos (tudi na ebay jih nisem našel pod 55€)
- kontrola vseh priklopov, obeh filtrov in uparjalnika (tega je menjal že prejšnji lastnik)
- menjava injektorjev je trajala cca. 30min
- nova nastavitev mape, najprej parkirano v garaži pri vseh obratih, nato še jaz za volanom, 'majstr' kot sovoznik
in 'live' nastavitev na regionalki in kratkem odseku AC za prilagoditev mape vsem vrstam obremenitev
- predhodno sem dobil dva predračuna, enega v Vidmu in enega v Trstu, oba preko 350€

LP.  Luka

isarajli

Ko sem kupil xantio mi je lastnik dal zraven nov zadnji ležaj, na škatli je bla cena 72€, ne vem pa če še mam škatlo...
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

LukaKST

Citat od: isarajli;152300Ko sem kupil xantio mi je lastnik dal zraven nov zadnji ležaj, na škatli je bla cena 72€, ne vem pa če še mam škatlo...

ABS ali brez?  ; )

gregor

Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio