Citroen Xantia Break 1.8 16v LPG (Luka)

Začel/a LukaKST, Avgust 26, 2012, 06:52:44 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Tiki

Prelepa Xantia, prelepe slike... :emot112:
Evasion 2.0i 1995
XM turbo D12 1991
XM 2.0i Break Sanitet 1992
Xantia 1.8 16v SX 1998
ZX 1.4i Break 1997
Xantia 2.0i VSX 1994
XM 2.0 TCT 1996
Berlingo 1.6 16v 2001
"Wannabe Berlingo" 2.0 hdi 2004
Xsara 2.0Hdi Exclusive 2004
Citroen C4 1.6 16v SX 2006
XP 2.0HDI exclusive 2005

zlikovski

ggorenc

Citat od: LukaKST;179182P.S.: V tabeli, ki jo vodim, sem računal stroške vzdrževanja do sedaj...raje ne objavim. :Hammer3:
Sem pa z avtom kljub temu zelo zadovoljen in zaenkrat ostajam zvest hidravliki. Brez popuščanja! =)

Daj povej prosim, lahko na PM. Sem se zmotil s 100eur mesecno? Samo servisi z rezervnimi deli... brez bencina, zavarovanja, cestnin, vinjet..

xantos

Si že mogoče kaj delal v smeri tesnenja "amortizerjev"?

Drugače pa nimaš kaj. Lepo skrbiš zanjo...
Xantia 1.9 TD Break (\'99) (pr***** zaribana!)
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) + LPG (pr***** vscana!) RIP
Xantia 2.0 TCT Activa (\'98) (pr***** zgorena!)
Xantia 3.0 V6 Activa (\'98) (zaenkrat še ni pr*****!)

LukaKST

Citat od: ggorenc;179334Daj povej prosim, lahko na PM. Sem se zmotil s 100eur mesecno? Samo servisi z rezervnimi deli... brez bencina, zavarovanja, cestnin, vinjet..

Ni treba na PM, saj ničesar ne skrivam. ; )

22 mesecev lastništva...ja, bo blizu 100€/mesec (v kar so zajeti redni servisi, material, pnevmatike, novi plinski injektorji, nova vžigalna tuljava, obnova hidravlike
+ menjave ležaja, homokinetičnega zgloba, zavornih kolutov ipd.).
Nekaj dodatnih stroškov sem imel z 'lepotičenjem', vendar tega ne štejem v redno vzdrževanje. =)

Verjetno bi šlo z več dela v lastni režiji tudi ceneje, a ni časa/prostora in pogosto znanja. =P

Je pa tudi res: lani je šlo za samo za gorivo več kot 2.000€, tako da...

LP.  Luka

LukaKST

Citat od: xantos;179340Si že mogoče kaj delal v smeri tesnenja "amortizerjev"?

Žal še ni prišlo na vrsto. Bom pa poročal, če bo kaj novega, obljubim!

ggorenc

100eur na mesec (samo vzdrzevanje mehanike in elektronike) za avto taksnega razreda ni veliko. Zal avto stane, pa si marsikdo zatiska oci. je pa problem, ker si marsikdo pod servise razlaga zgolj menjavo olja iz leclerca pod kozolcem na vsake 3 leta ali 50.000km in kaksno zarnico sem ter tja. Vse ostalo mu je brezveze. Ce kaj ropota ali tuli, cvili das itak radio bolj naglas. In potem smo na balkanu. V kolikor hoces avto, ki bo spodobno ohranjen bodo stevilke tam - tam. So pa te ocene precej subjektivne, ker se prodaja 90% jajc po internetu, ki so kao dobro ohranjena. Tudi po forumu.

Jogador

Citat od: ggorenc;179473100eur na mesec (samo vzdrzevanje mehanike in elektronike) za avto taksnega razreda ni veliko. Zal avto stane, pa si marsikdo zatiska oci. je pa problem, ker si marsikdo pod servise razlaga zgolj menjavo olja iz leclerca pod kozolcem na vsake 3 leta ali 50.000km in kaksno zarnico sem ter tja. Vse ostalo mu je brezveze. Ce kaj ropota ali tuli, cvili das itak radio bolj naglas. In potem smo na balkanu. V kolikor hoces avto, ki bo spodobno ohranjen bodo stevilke tam - tam. So pa te ocene precej subjektivne, ker se prodaja 90% jajc po internetu, ki so kao dobro ohranjena. Tudi po forumu.

Jap, ljudje še vedno ne dojamejo (vsaj ne vsi), da če hočeš, da avto služi, je treba še kaj več kot olje in filter zamenjat.
Sploh pa jaz obupavam, ko slišim, da avto ne rabi servisa, ker še ni nič crknilo (jaz se pa usedem za volan takšnega avta, pa me kar zmrazi, kako se vozi).:funny34d:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

ggorenc

Vidis ampak nas je malo, ki tako razmisljamo in zivimo v okviru svojih sposobnosti. Med citroenarji je ta odstotek bistveno visji ugotavljam. In zato mi je ta znamka vsec. Malokdo si zapisuje in shranjuje servisne izdatke in verjamem, da ga je tega strah. Podobno kot zobarja. Je pa lepo vzeti leasing, kredit na 10 let in voziti novejsi avto, ampak marsikoga potem dotolce vzdrzevanje, ker berejo forumske neumnosti kot so, 150.000km in sem menjal samo zarcnico.
Imas na bmw forumu vsaj enega, ki prizna, da s petico zapravi dobrih 200eur mesecno samo za te stvari, kje je sele bencin, zavarovanje, cestnine in ostala periferija.

xpuser

Ah večina ki se vozi malo več 40.000km letno gleda da bo pravočasno na cilju, zdaj ali vsak mesec zmečeš 100€ za popravilo ali pa s tem denarjem odplačuješ novega.
So imeli debato pred leti in so ugotovili da je najcenejše bilo vsaj takrat novi clio storia, poceni servis gume majhna poraba...ne mi sedaj o neki varnosti kernobeden  15 let stari rjavček to ni.

LukaKST

Ja, pri večji letni kilometrini je zame pomembna:
1. zanesljivost
2. ekonomičnost
3. udobje
Zaenkrat ima Xantia pri vsaki od teh točk kljukico!

Danes sem končno uspel namestiti še sprednja usnjena sedeža!
S prejšnjim lastnikom sva na novo 'zalotala' še konektorje za zatezovalnik varnostnega pasu, ker so med Ph1 in Ph2 različni.

Edina stvar, ki še ni povezana, sta elektromotorja za nastavitev višine in ledvene opore voznikovega sedeža (povsem drug konektor).
Bom poslikal en dan, kako je speljano, ker bom potreboval nasvet glede rešitve.
Zaenkrat bi rad sedež spustil do skrajne točke in si v tej legi nastavil še ledveno oporo.
Èe bo kdaj čas in volja, pa bi se ubadal še s konektorjem in dokončno rešitvijo.

Danes sem sicer uspel posneti samo slikico s telefonom, a za prvi vtis je dovolj dobra.

Se kmalu spet oglasim.

LP.  Luka

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Citroenovc

A pod pojmovanje "servis" pašejo gume?

Èe ne pašejo, je mene C5mkII v obdobju 05/2008 in 02/2014 stal 1500Eur. V tem času mi je naklofal 135k km. Tako da je to daleč od 100Eur/mesec.
Je pa res, da imam ta teden redni servis in se bo teh 1500 dvignilo za kakih 300-400Eur, ker bo treba zagotovo vsaj ploščice in diske menjavat poleg olja in filtrov in teh zadev ... Ajde pa recimo da bo na koncu pod črto 2000Eur v 70 mesecih.

No, če se upošteva še gume, je že malo drugačna pesem: v tem času dokupljena 2kompleta zimskihi in 2 kompleta letnih in če ne upoštevam premontaže - so samo gume koštale cca v popvrečju 135Eur * 16kom. No ampak še vedno daleč od 100Eur/mesec.
OK

LP
Primož

xpuser

Logično bi bilo da šteje vse kar kupiš.

LukaKST

Vse, kar kupiš. ; )
Poleg tega je potrebno upoštevati, da starejši kot je avto, več zadev pride na vrsto za menjavo.
Èeprav mi 1500€ kot vsota za servisiranje za 135.000km ne gre skupaj.
Konkreten servis z menjavo jermenov (ki je v takem številu km po mojem mnenju predvidljiv in upravičen) je verjetno 1/4 tega zneska.
Jaz delam redne servise na 15.000 in v 135.000 jih pride 9!
Pustimo dejstvo, da je avto predelan na plin in sem tudi plinski sistem obnovil, ker je imel za sabo več kot 100.000km.
Se kar nabere...   ; )