Xm V Delavnici

Začel/a gigo, Februar 01, 2007, 08:57:46 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

gigo

O temu govorimoč
TRGOVINA Z AVTODELI
LJUBLJANA
PO?TA:  1000 LJUBLJANA
POTOKAR D.O.O. LJUBLJANA, PODJETJE ZA TRGOVINO, TRANSPORT, TURIZEM IN STORITVE
PARMOVA ULICA 51
TELEFON:  (01) 4363476
TELEFON:  (01) 4363314
TELEFAKS:  (01) 4363461
INTERNET: HTTP://www.potokar.si
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

gigo

No, klical vse mogoče od potokarja do Jak?i?a do Novela do Bineta do....  ne  Naštevam. Cevi od konkurence se da dobiti za modele xm-ov D12, 2.5D in 2.0 bencinarje, za V 6 pa nikjer nič. žal plastičnih kolen in kretnic za fi 50mm se ne da dobiti. Zaenkrat sem začasno saniral cev s preprostim gumifix kitom za kolesa in american tejpom.
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

tct

Za fi50 imaš itak siva plastična kolena in reducirke za odtoke, malo v Bauhausu pobrskaj. ?e boljši je bakreni material za centralno, da se lotat in krivit v vse dimenzije za reducirke in kretnice. Z Jolbetom sva tako tudi zahtevno hidravliko ?tukala v 100%. Kolikor vem ima Gates katalog in se da naročiti, je pa mogoče treba v centralo Potokar na Parmovi.

LuCit

Imam problem, moj XM ?e zelo pije olje in preveč kadi, pa me zanima koliko okvirno stane generalna motorja(batni obročki, tesnila, delo,...). Zanima me pa tudi ali se da vgraditi namesto 2.0i, 3.0 V6 ma?ino ali so potrebne večje predelave.

gigo

Citat od: LuCit;18924Imam problem, moj XM ?e zelo pije olje in preveč kadi, pa me zanima koliko okvirno stane generalna motorja(batni obročki, tesnila, delo,...). Zanima me pa tudi ali se da vgraditi namesto 2.0i, 3.0 V6 ma?ino ali so potrebne večje predelave.

Za generalno na tvojem xm-u pokli?i Torota in ga vpraša kaj in kako - boš ?e najbolje prišel skozi. Glede vgrajevanja 3.0 mašine pa raje pozabi! To je tolko dela s štromarijo in ostalimi stvarmi. da si raje kupi enega 3.0 V6 celega.

gigo

Citat od: tct;18921Za fi50 imaš itak siva plastična kolena in reducirke za odtoke, malo v Bauhausu pobrskaj. ?e boljši je bakreni material za centralno, da se lotat in krivit v vse dimenzije za reducirke in kretnice. Z Jolbetom sva tako tudi zahtevno hidravliko ?tukala v 100%. Kolikor vem ima Gates katalog in se da naročiti, je pa mogoče treba v centralo Potokar na Parmovi.

To pa je zanimiva ideja s temi bakrenimi cevmi. Tista plastična kolena in reducirke iz ABS-a pa nebi zdržale dolgo pod mojo havbo, ker je toplota moje ?etice previsoka.

Xandrej

Te cevi iz bakra so delali ?e pri xantiah kjer kroči voda pa cevi pridejo skozi po?arno steno... Tak da kr za bakra narediš pa je.

tct

Ne vidim problema s sivo plastiko, saj je predvidena za vrelo vodo?

Gox

Koliko pritiska pa se ustvari v sistemu, ko je voda recimo na 90st.?

Bi te plastični spoji zdržali?

LP
Goran

gigo

Allora bomo probali s temi ABS plastikami, ?e ne bom dobil cevi od enega iz Trzina.

tct

Dobro znano je, da vijoličasti klicaj na zama?ku pomeni 1,4at, ker ima PSA to po barvah. To je npr za mojo V6. Je pa baker tudi poceni, zelo fleksibilen in enostaven za obdelovat (lotat), zdrži pa v centralni kurjavi kar nekaj, čeprav je hidrofor na 1,5at napumpan.

psihopat100posto

P.S.
ič?em sprednji desni zavorni cilinder za V6 XM-a, lahko tudi od kake break izvedbe XM-a- baje da je isti,od 2.0 modela ne paše. bo treba zamenjat, ker pušča malo.
lp

LuCit

Citat od: psihopat100posto;19294LuCit, koliko evrotov pa imaš na voljo in kako ohranjenega ?estaka si želiš?
lp, Vlado

Ja na voljo imam 2500?(600 000sit), pa rad bi takega ki nebi bil skoz na servisih, vbistvu da ko bi ga kupil bi se vsedel v njega in se vozil. Sem pa zadnji? nabavil CX-a, ki je dobro ohranjen pa se nagibam k temu da bi se  kar z CX-om vozil.

psihopat100posto

sorry, samo dvomim da za ta denar dobiš kje solidno ohranjenega V6, jaz sem mojega iskal dobro leto, pa nakoncu vzel V6-24v, katerega je vozil znanec star citroeNaš, vse ostalo je blo zanič, niti 2500 evrov pri kakem nebi blo zadosti za zrihtat ga. pri V6 je problemati?no, ker večinoma zahteva originalne dele, razbitih ni na odpadih, skratka dosti ?ivcev in navdu?enja za tak avto. moj je res super ohranjen pa sem v enem letu dal vanj 1000evrov,    
imam ?e nekaj malenkosti za porihtat in pol bo avto ko iz ?tacune nov. ?e bi ga prodajal   nebi šel izpod 5000 evrov nikakor. dobri XM-i postajajo rariteta in cene bojo ?legor s časoma. Za ta ke? bi mogoče našelkaj solidnega v Nem?iji-samo so pol spet stroški za avto iz pogledat in domov pripeljat. vem za dobrega XM-a, sicer 2.0i ampak vsa oprema, leder in to, let.93 z 170Kkm. A CX-a si tistega modrega vzel, s klimoč
lp

Gox

@Gigo

A je ta cev od vode slučajno od XM-a 3.0 V6?
To ti išče??

LP
Goran