Nakup XP

Začel/a Marpa, Avgust 03, 2012, 12:12:00 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Romzi

Mjah, tile "dvoriščni dilerji" so pa itak zgodba o uspehu.
Veliko sreče drugače! :BigThumbs:

zupi13

A ima prema isto vpetje kot navadna Xsara-problem-gumi puše? Se danes nisem dovolj oziral na položaje, ko sem prestavljal...
Izgleda pa res, da vse dobre ostanejo v žlahti...  :(
Velik bo od sreče odvisno, pa od hitrosti...  Danes je šla ena v pol ure....

ModelJT

Prema je podobna oz. enaka. Tako da ima enake probleme kot navadna xsara.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Romzi

Sigurn? Nisem še opazil XP s podrtimi kolesi. Niti ene.

dexterboy

Fantje, ne se hecat! Jerovšek je mojemu sodelavcu, ki ima pikasoja 2006 letnik PREVENTIVNO vgradil knipinge na zadnjo premo. Dovolj je, da se med sprehodom / opravki / vožnjo malo pogledate okoli, kakšen luft je med gumo in blatnikom, pa boste ostali odprtih ust... ene imajo par centimetrov, pri drugih pa lufta skoraj ni. Mogoče je pikaso malo manj občutljiv na posedanje, ker ima 550 kg dovoljene obremenitve, pa je v povprečju procentualno manj obremenjen, vendar je na koncu kosila sladica na krožniku vedno enaka...
@zupi13; nam zaupaš vozila, ki si jih šel gledati? Pa ko si že pri teh šoldih, malo poglej naokoli, ker za to vsoto dajejo drugje že garancijo; čeprav to meni ni pomagalo, da bi opravil nakup :)))
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

Darchee

Jst sem s svojim Pikasojem zadovoljna. Kupila sem za 5100€, 2004/2005 letnik s prevoženimi 130k (2.0 HDI). Verjetno bi se dalo še malo znižat, ampak mi to ne gre najbolje. :) Tip nudi tudi polletno ali pa letno garancijo. Mislim da je letna 200€. In pa zraven je garancija na kilometre. Po dobrem mesecu (se mi zdi, nimam pojma kdaj točno sem kupila), je vse OK, razen polomljena so bila vratca za bencin. Sosed je našel nova na avtoodpadu in mi jih pobarval z enako barvo, kar je naneslo 20€. Preživela je že kar nekaj km in sem super zadovoljna. Včasih začne malo trest armaturka (škripat), zgleda pride do neke resonance, ker, če malo popustiš ali zmanjšaš gas, neha. Vglavnem zadovoljna. :BigThumbs:

zupi13

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5644576&show=1 Tale je bil znotraj polomljen in zunaj popraskan, na tem: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6400017&show=1 se barva lušči z vrat na desni strani, tale ma požrene gume: http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6411006&show=1, tiste ki pa ni vžgala, pa ni na netu.... je bla pa 1,6 Hdi, tak da je tudi odpadla...

dexterboy

@zupi13; prvi, ki si ga gledal, se prodaja zagotovo že pol leta. Sedaj vemo zakaj. Global leasing je ena velika katastrofa, vsaj sodeč po pisanju kupcev pri njih, tako, da je ta pri Avto Celje še najboljša izbira od ponujenih treh. Ako so požrte samo gume, je to še najmanjši problem, saj ima pikaso mere gum 185/65 R 15, to pa so POCENI gume, in to taboljše. Glede na xsaro, ki ima 195/55 R 15, je to ceneje za skoraj tretjino. Nima pa exclusive opreme, ne vem, koliko ti to pomeni...
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

ModelJT

Citat od: Romzi;142029Sigurn? Nisem še opazil XP s podrtimi kolesi. Niti ene.

Jaz jih vsak dan videvam, pa imajo večina niple že notri. Samo potem pa vidiš berlingota 410 tisoč kilometrov stoji kot takrat, ko je iz toverne prišel, pa o niplih ne duha ne sluha.
[SIGPIC][/SIGPIC]

ModelJT

Citat od: dexterboy;142035Fantje, ne se hecat! Jerovšek je mojemu sodelavcu, ki ima pikasoja 2006 letnik PREVENTIVNO vgradil knipinge na zadnjo premo.

To pa itak vsak avto s tako premo dobi, ko pripelje tja na redni servis.
[SIGPIC][/SIGPIC]

zupi13

Citat od: dexterboy;142096@zupi13; prvi, ki si ga gledal, se prodaja zagotovo že pol leta. Sedaj vemo zakaj. Global leasing je ena velika katastrofa, vsaj sodeč po pisanju kupcev pri njih, tako, da je ta pri Avto Celje še najboljša izbira od ponujenih treh. Ako so požrte samo gume, je to še najmanjši problem, saj ima pikaso mere gum 185/65 R 15, to pa so POCENI gume, in to taboljše. Glede na xsaro, ki ima 195/55 R 15, je to ceneje za skoraj tretjino. Nima pa exclusive opreme, ne vem, koliko ti to pomeni...

Gume te dimenzije so pa res zeloooooo poceni. Zdaj sem kupoval 205/55/16...
Sicer pa za 5 jurjev dobim že kakšnega dizelčka od prvega lastnika....
Kaj se pa zgodi s premo, da se posede? In kaj rešijo knipingi?

Bom še malo gledal okoli...
Hvala!

ModelJT

Prek teh niplov lahko premo mažeš z mastjo, kar ji podaljša življensko dobo saj maže ležaje, pa ispodriva vlago, ki bi se lahko nabrala notri. Seveda, če je prema pred tem že slaba ji nimaš prav veliko za pomagati.
[SIGPIC][/SIGPIC]

zupi13

Kakšna je razlika med modeli pred 2004 in poznejšimi? Zanima me predvsem oprema in pa razlika med navadnim 1.6 in pa 16V motorjem (pustimo razliko v moči). Poraba? Ali ima Exclusive oprema zadaj el. pomik stekel?

sop

nisem preprican, ce je vse to v exclusive serijsko ali je kaj tudi opcijsko:

el pomik vseh 4 stekel
el zlozljiva ogledala
komande za avtoradio
tempomat
meglenke spredaj/zadaj
"usnjen" volan
modulbox

p.s. senzor za luci (dimm v armaturki), senzorja za dez pa nimam.

MSrougeZX

Meli doma 1.6 95km....pozeruh..1.6 16v popije za slab liter manj pri istem vozniku...oprema je bila elegance....nima senzorja za dez, zadnje sipe rocno, ostalo pa vse kot pri exclusivu od znotraj.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil