Nakup XP

Začel/a Marpa, Avgust 03, 2012, 12:12:00 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Marpa

Spoštovani uporabniki in lastniki foruma, administratorji .

Danes sem se registriral na ta forum in vas lepo pozdravljam.
Registriral sem se zato, ker je eden od avtomobilov, ki naj bi zamenjal moj odsluženi Scenic 1.9 dci., letnik 2001 ,kateremu je na 190.000 že  drugič šla turbina, od velikega servisa na 120.000 naprej pa mi pospešeno troši olje (1 lit/2500 km )

Picasso sem imel na radarju pred 12imi leti in sem se odločil za Scenica.

Malo sem pregledal vaš forum in se mi zdi, da je 2.0 HDI optimalen nakup.
Jaz sem že v letih, ne vozim se (veliko) čez predpise, tudi velike tovora ne vozim.

Ker mi je avto le prevozno sredstvo apriori nimam nič proti starim modelom in avti nad 10 let, le njihovo delovanje in čim nižji stroški so mi merilo.

Imam nekaj vprašanj:

1. Sem dobro ocenil, da je 2.0HDI optimum ?

2. Na kaj je potrebno posebno paziti ob nakupu rabljene XP

3. Ali je nakup XP z 200.000 km neumnost ?

4. Koliko je vrednost XP iz točke 3, recimo
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=6308138&show=1

5. Ali je kdo med vami, izkušen uporabnik XP, mehanik, poznavalec ipd. pripravljen pomagati pri mojem nakupu XP in koliko bi zahteval za pomoč ?
Sem iz Ljubljane

lp.

dvorjan

2.0 HDI ob ustreznem vzdrzevanju brez tezav prevozi se enkrat toliko. Po moje najboljsa izbira med vso ponudbo motorizacije.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

garac

dobrodošel na forumu
Na večino vprašanj, si si odgovoril že sam.
Klasični stari 2.0hdi je sigurno najboljše od HDI motrojev. Bolje realnih 207.tkm, kot zavrtenih 130.
Sicer avtov je naprodaj precej, dobit dobrega je podobno zadetku na lotu, kajti dober avto navadno ostane v familji, ga kupi žlahta, sosed ali kak znanec.
Malo pobrskaj po forumu, pa boš najbrž tudi ostale odgovore dobil.
Xp ni nek problematičen avto, tiste problemčke, recimo prednje roke itd iz prvih serij so verjetno lastniki že odpravili po toliko letih.

Želim ti dober in ugoden nakup.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

alesz

Ne moreš pa pričakovat,da z 10 let starim avtom ne bo nič narobe......če deset let starega mulca pelješ k zobarju bo sigurno fasal kako plombo................

Marpa

Citat od: dvorjan;1378082.0 HDI ob ustreznem vzdrzevanju brez tezav prevozi se enkrat toliko. Po moje najboljsa izbira med vso ponudbo motorizacije.

Jaz sem to pričakoval, da bo veljalo pri Scenicu 1.9 dCi, zato sem pol leta starega Scenica 1.4 zamenjal za dCi in glej ga zlomka, zdaj vsi pravijo, da bencinski motorji zdržijo več, kot teli dizli. Očitno je res, ker še nisem videl dCi, ki bi imel čez 300.000.

Nekoč so bile problem karoserije, ki so zarjavele toliko, da si moral menjati avto, zdaj so na njihovo mesto stopili motorji.

sop

dobrodosel.

probaj najti letnike od 2004 naprej, ko je prisel ven prenovlejn model. sicer tudi s starejsimi ni nic narobe razen, kot si ze prebral, so imeli nekateri slabe izkusnje s fedrami.
pri novejsih (ceprav motor 1.6 16v hdi lepo prede) pa bi se jaz izogibal modelov s filtrom sajastih delcev in dvomasnim vztrajnikom (ce ga kateri ima).

2.0 66kw hdi motor je cist spodoben, ce se ti na cesti ne mudi. motor lepo potegne skozi celotno obmocje vrtljajev, poraba okoli 6l/100km.
najvec kar sem jaz zaenkrat popravljal so bile zarnice displaya.

zlomjo

Jaz imam že 3. HDIja. Berlingo I 140-256k, Berlingo II 165-215k in letos XP z 200k. Vsi 3 avtomobili so imeli po moji oceni realne km in potrjeno servisno ob nakupu , kasneje pa sem jih sam servisiral. Obakrat sem zamenjal starejšega le zaradi tega, ker sem dobil izredno ugodno novejšega. In ko sem prodajal starejšega se nisem sekiral za prodajo, sem bil tudi pripravljen prodati novejšega in se voziti naprej s starejšim, kar pa ni bilo všeč ženi :). Še to, zadnji berlingič ni imel niti kapljice olja po motorju in menjalniku. Ko sem ga slikal za prodajo sem pomislil, da nikoli več ne bom imel avta s tako suhim motorjem. XP z 16 HDIjem ima na nekaj mestih zamaščene cevi, na tleh pa ne pušča flekov, pije pa približno pol litra manj od 20HDI.

xpuser

Citat od: zlomjo;137818Jaz imam že 3. HDIja. Berlingo I 140-256k, Berlingo II 165-215k in letos XP z 200k. Vsi 3 avtomobili so imeli po moji oceni realne km in potrjeno servisno ob nakupu , kasneje pa sem jih sam servisiral. Obakrat sem zamenjal starejšega le zaradi tega, ker sem dobil izredno ugodno novejšega. In ko sem prodajal starejšega se nisem sekiral za prodajo, sem bil tudi pripravljen prodati novejšega in se voziti naprej s starejšim, kar pa ni bilo všeč ženi :). Še to, zadnji berlingič ni imel niti kapljice olja po motorju in menjalniku. Ko sem ga slikal za prodajo sem pomislil, da nikoli več ne bom imel avta s tako suhim motorjem. XP z 16 HDIjem ima na nekaj mestih zamaščene cevi, na tleh pa ne pušča flekov, pije pa približno pol litra manj od 20HDI.

Èe bi imeli vsi tako srečo.

zlomjo

Nisem omenjal okvar. Na prvemu berlingiču mi je šla črpalka goriva v rezervarju. Na lokalnem servisu so mi montirali črpalko od konkurence, ki je zdržala 2 tedna in bila zamenjana kot garancijska okvara. Èez 1 leto pa je elektronika izklapljala črpalko in so mi jo kar direktno zvezali, tako da je vedno delala, čim sem dal kontakt. Drugi pa je imel prekratko rezervo. Po 20 km od piska sem ostal na cesti brez goriva. Za vse te prevožene km in okvare, ki so me doletele, sem zelo zadovoljen in me sploh ni bilo strah kupiti avta z 200k km.

xpuser

Citat od: zlomjo;137834Nisem omenjal okvar. Na prvemu berlingiču mi je šla črpalka goriva v rezervarju. Na lokalnem servisu so mi montirali črpalko od konkurence, ki je zdržala 2 tedna in bila zamenjana kot garancijska okvara. Èez 1 leto pa je elektronika izklapljala črpalko in so mi jo kar direktno zvezali, tako da je vedno delala, čim sem dal kontakt. Drugi pa je imel prekratko rezervo. Po 20 km od piska sem ostal na cesti brez goriva. Za vse te prevožene km in okvare, ki so me doletele, sem zelo zadovoljen in me sploh ni bilo strah kupiti avta z 200k km.

V mislih imel okvare raznih turbin, sklopk, menjalnikov...

zlomjo

Aja, pa še zajla sklopke.

dexterboy

Da ne odpiram nove teme, ker kolebam med dvema voziloma, mi lahko prosim nekdo pove, kje so sedeži višji, v berlingu ali xsari picasoju?
Vem, da je vprašanje mogoče smešno, ampak se tašča in moj fotr že teško skobacata iz avta, če ju kam peljem... gledal že par pikasojev ampak berlinga žal še ne.
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

zlomjo

Meni se zdi približno enako

garac

berlingo je vsaj za moje pojme širši, mogoče se sedi kak cm nižje, ima drsna vrata, na drugi strani ima xp bolje izvedeno klimo, ampak sam bi vseeno raje vzel berlingo
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

zlomjo

Imel sem 2 berlingota mk1 in 2, zdaj pa imam xp. V bistvu ne vidim nobenih razlik, še najbolj pogrešam rolo prtljažnika. Poznam pa 2 osebi, ki jima zaradi težav s hrbtom ugaja le xp, ne vem pa če sta probala berlingota.