C5 tretja sklopka ?!

Začel/a xpsistem, Marec 24, 2012, 03:51:46 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Vlado333

Kak teden nazaj sem to delal. Mazalni vijak se odstrani, saj ne smeš odpirati ali zapirati vrat medtem, ko je vijak privit v ohišje. Navoj vijaka je bil M6.

MSrougeZX

Hvala za uporabno informacijo.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

3001

Točno to kar je Vlado333 napisal je meni Tudi Jerovšek rekel da je mazalica edina rešitev.Kar se pa tiče prejšnjega posta mi vseeno avto skoraj nič ne trese po menjavi senzorja,kar je bilo prej dosti bolj občutno.Ena razlaga kar se tiče mojega drugega avta FIAT PUNTO SPORTING 12 16v Avto mi je isto stresal pri speljevanju in cukal med vožnjo.Kosem mu zamenjal kable in svečke je bil avto kot nov.Dagnoza en od batov je prekinjal med vožnjoin pri speljevanju  avto je stresal ker ni imel dovolj moči pri speljevanju.

bikec1

Citat od: 3001;143480Točno to kar je Vlado333 napisal je meni Tudi Jerovšek rekel da je mazalica edina rešitev.Kar se pa tiče prejšnjega posta mi vseeno avto skoraj nič ne trese po menjavi senzorja,kar je bilo prej dosti bolj občutno.Ena razlaga kar se tiče mojega drugega avta FIAT PUNTO SPORTING 12 16v Avto mi je isto stresal pri speljevanju in cukal med vožnjo.Kosem mu zamenjal kable in svečke je bil avto kot nov.Dagnoza en od batov je prekinjal med vožnjoin pri speljevanju  avto je stresal ker ni imel dovolj moči pri speljevanju.

Ali ti je zaradi senzorja tudi obratomer lagal. Meni se včasih kar na 2200 ustavi oziroma ga hitro vrže na 2200, hitrost pa raste. Potem pa se obratomer zbudi in gre naprej. To se mi dogaja samo pri polnem plinu in ni važno v kateri prestavi imam. Občasno pa tudi čutim potresavanje pri normalnem pospeševanju med 2000 in 2400 še najbolj v 3.prestavi.

Bomo videli kaj je na stvari - servis že naročen.
------------------------------
2.0HDI, 103kwTourer exclusive
------------------------------

3001

No da povem tudi jaz izkušnje z omejevalci vrat ,pri meni je bilo glih obratno na velikih vročinah so pokali,ob takem vremenu kot je sedaj pa nič.No vseno sem se malo poigral,snel sem spodnje pokrovčke,in z čopičem nafilal mehanizem z mastjo.Po tem sem pokrovčke nataknil nazaj in jih na zgornjem delu na stiku zasilikoniral z črnim silikonom ker je moj avto v črni barvi.Za enkat je mir bomo pa videli kako dolgo se bo obneslo.

3001

dexterboy

Ko berem tole temo, me niti najmanj ne mika, da bi zamenjal obstoječo blondinko za cepetavčka. Zdaj vsaj vem, kaj imam, po 96 postih pa ne vem več, kaj naj si mislim...
Pa do nikogar pohujševalno ali žaljivo, prosim lepo.
http://www.avtofil.si/
ko dobro postane še boljše...

superca13

Citat od: Vlado333;143429Vztrajnik in sklopko so v prvovgradnji pri 140KS šele pred kratkim zamenjali. (mislim, da konec leta 2011 ali začetek 2012) Sedaj ima
140KS enako sklopko in vztrajnik kot 160 KS. Moti me le to, da je tudi kataloška številka bloka motorja druga.
Jaz sem pred kratkim poslal e-mail LUK-u, če sta vztrajnika dimenzijsko enaka pri 140 in 160ks, njihov odgovor je bil da nista.
Ko bom menjal sklopko in vztrajnik pri svojem C5, bom dobro premeril oba vztrajnika, in če se izkaže, da se pokrivata, bom vsekakor vgradil "močnejšega", v kolikor pa ne paše, bom verjetno zmontiral kar kit od Valeota, s fiksnim vztrajnikom.
Napake z originalnimi vztrajniki se bodo ponavljale, kljub temu da me delo ne stane nič (razen mojega časa), nimam volje vsaki dve leti demontirati menjalnik in menjati vztrajnike, in to celo še preden je avto "čipan".

Sramota je tudi to, da so v primerjavi s prvimi C5X7, kolikor je meni znano odpravili le problem s hladilniki klime (motor ventilatorja prestavili za hladilnike), medtem, ko so pokajoči omejevalci vrat še vedno popolnoma enaki, zdravilo za to, je dokaj preprosto, ampak vseeno ti to dejstvo da se niso nič naučili iz porodnih napak, ne vzbuja pretiranega zaupanja v znamko. Da seveda ne omenjamo še drugih enakih napak.

Mene zanima, če lahko kar tako zamenjamo dvomasnega s fiksnim?  
Jaz imam letnik 2012(pravzaprav proizveden v koncu 2011) in še ni nekih znakov potresavanja in drsenja :) Je pa res, da sem šele pri 10kkm ;)

Kar se pa tiče omejevalcev: jaz sem že tudi razmišljal, kako jih preventivno zaščitit in sicer, da se kar na zgornji strani ali iz strani zvrta majhna luknjica, vanjo se nafila mast skozi cevko spreja, nakar se ta luknjica zalepi s tisto močno okroglo, črno  nalepko, ki jo najdemo masikje že na novem avtu. Vprašanje je edino, če ni tista bela mast v spreju preveč tekoča...
Stvar za razmislit.

LP
S

Jogador

Citat od: superca13;143523Kar se pa tiče omejevalcev: jaz sem že tudi razmišljal, kako jih preventivno zaščitit in sicer, da se kar na zgornji strani ali iz strani zvrta majhna luknjica, vanjo se nafila mast skozi cevko spreja, nakar se ta luknjica zalepi s tisto močno okroglo, črno  nalepko, ki jo najdemo masikje že na novem avtu. Vprašanje je edino, če ni tista bela mast v spreju preveč tekoča...
Stvar za razmislit.

LP
S

Za izpodrivanje vode je po moji (kmečki) logiki najbolje, da je mast čim bolj gosta, te v spreju pa res precej tečejo ponavadi. Recimo podobna tistim v "mazalicah" za razne sklope težje mašinerije.
No pa za zadnje preme PSA koncerna:Hammer3:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

zlikovski

Vlado333

@ superca13

fiksne vztrajnike sem že uspešno montiral na C5 2.0HDI (110ks), P307 ter na  C8.
Èe ne paše vztrajnik od 160 na 140KS bo moj avto poizkusni zajček s fiksnim vztrajnikom.

Mika

Bom uporabil kar to temo:

Eto, se je tudi pri meni začelo pojavljati in to že pri starosti 1 leto in 18000 km. V 4., 5., in 6. prestavi pri 2000 obratov pri pospeševanju najprej zavrti motor naenkrat od 2500-3000 obratov, nato sunkovito pade na malo več kot 2000 obratov, avto pa komaj kaj pridobi na hitrosti. Danes sem pri pospeševanju na avtocesto doživel celo, da je tempomat pri pospeševanju do 130km/h obupal in se nenadoma izklopil, ko je večkrat zagnal gas in avto ni šel več kot 110 km/h.

Pa ravno 2 meseca nazaj sem bil na reklamaciji na servisu zaradi odstopanja gume na zadnjih vratih in sem povprašal o teh sklopkah pa je rekel serviser, da ima moj avto že "novo" in naj me ne skrbi.

Rešitev je verjetno takoj na servis, ne? Kakšna navodila kaj naj zahtevam- šel bom k Avto City?

lp

MSrougeZX

Zahtevaj novo sklopko..vztrajnika ti pa tak ne bodo priznali...pa ne mislim servis...jaz sem z mobitelom posnel števce, da se je lepo videlo kak drsi sklopka.
R5 e-tech 2025

Mika

Hvala za nasvet. Èemu pa ne bi priznali vztrajnika, če pa bo branju na tem forumu sodeč to reši težavo, ki se sicer ponavlja na nekaj deset tisoč km?

A pri tebi je sedaj okej po menjavi ali se spet kažejo znaki napake?

MSrougeZX

Ker ti drsi sklopka in je vztrajnik ok, je pa priporočeno da se menjata obe stvari...meni je začelo pri okoli 30-35k km...sedaj pri 57k km je še vse OK...upam, da bo še dolgo tako.
R5 e-tech 2025