C5 tretja sklopka ?!

Začel/a xpsistem, Marec 24, 2012, 03:51:46 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mare1973

C5 2.0.HDi 100KW, 2008/07, avto sem peljal iz salona ven, prva serija, ki je prišla v SLO. Šla sklopka prejšnji teden + menjava vztrajnika. 106.000 km !! Vlekel prikolico 1200 kg, zastoj 1.5 ure na AC, vonj po švasanju, pedal ostal noter. No nekak sem ga med prestavljanjem dvignil z nogo... 1200 eur, Servis KP !

MSrougeZX

Dolgo je zdržala....moja je šla pri 35000km, pa nisem nikoli nič vlekel.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

amerglass

Ljudje božji !!!

V tretjem tisočletju Kristusovega štetja menjavate sklopke na 30-40k km ??  Pa je temu sploh za rečt avto ?

Logiral sem se tu samo zato, ker me muči iz petice bavarca prešaltat na C5, pa berem te komentarje in - res hvala vsem, ki prispevate - sem si premislil.  V pomoč ostalim bom zapisal svoje izkušnje:

4 x lastnik bmw serije 3 in 5, vleka čolna do Dalmacije 5 x letno, menjava sklopke prvič pri 290.000 km, vztrajnika potem pri 370.000, avto prodal pri 450.000 km, še zdaj star 18 let fura nekje v Yugi. Od znancev, ki ne vlačijo prikolic na bmw še nisem slišal za menjavo sklopke.

Ko tu berem o vseh tegobah C5 sem si hitro premislil, moj 7 let stari bavarec je brez pikice, pri 220.000 km nič razen redni servis, pa potrošni material. Kdo sploh kupuje potem francoska jajca ??  Daš za novega skoraj 30 t€, pa čez let-dve menjaš sklopko, vse cvili in poka, šipe dol padajo, motorčki crkujejo, znanec je menjaval žarnice ko za stavo, drugi je na 2.2 motorju pri 150 tKM zmetal kupe dnarja v šobe, alternator, jermene.  

Na petici s ketno sploh ne vem kaj je jermen (ker ga nima).

Ne da bi hvalil svoje kljuse, ampak C5 sem imel priliko vozit in se zraven dosti peljat, res mi je všeč mehka udobna vožnja, ampak za to ne mislim avta vsak teden na servis vlačit.

Ja, očitno štima:  avto mora bit Nemc.

Hvala še enkrat vsem, ki prispevate, moj jutrišnji namen ogleda 3 rabljenih C5 je propadel, ne pristajam na drugo kot redni servis, kaka manjša zadeva vsakih par let, sicer pa ... teraj !

BT-C5

ni pa rečeno,da se boš z novim bavarcem tako brezkrbno vozil!
sem tudi imel francoza do sedaj 10 let 200Tkm brez problema,očitno pa ti novodobni avtomobili kateri so oženjeni iz celega sveta tega ne premorejo več!
potrebna je še ena recesija,malo bolj kruta kot je bila ta,potem se bo pa verjetno kaj spremenilo!!

BMW petke in C5 pa tudi ne moreš primerjati!!

dvorjan

@amerglass:
Jah, po letniku 2008 bos tezko dobil avtomobil katerekoli znamke, ki do 100.000 km ne bi imel izrednega servisa. So tudi proizvajalci ugotovili, da ce zelijo preziveti, morajo ljudi pripraviti tudi do obiska servisov in kupovanja delov ...

Zadnji res zanesljivi avtomobili so se delali 2000/2001.

C5 mkIII res ne sodi me neproblematicne avtomobile. Verjetno bi z bencinarjem (pa magari predelanim na plin) bolje prisel skozi. Ta moznost pride v postev?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

BT-C5

sam motor 2.0 Hdi 140KM je še verjetno edino kar je dobrega v  C5!
vse ostalo pa je bolj made in China:)

amerglass

Citat od: dvorjan;132686@amerglass:

C5 mkIII res ne sodi me neproblematicne avtomobile. Verjetno bi z bencinarjem (pa magari predelanim na plin) bolje prisel skozi. Ta moznost pride v postev?

Dvorjan, če si prebral vse, kar sem polil gnojnice na pirh, potem je vprašanje o tem, ali bom v 5 ali več let star avto investiral 1.500€ v plinifikacijo, bolj retorično ?

Saj ni samo sklopka, vse ostalo, kar lastniki navajajo, me navdaja z grozo in po skoraj 20 letih na bavarcih (že skoraj naveličan kvalitete) sem pač hotel malo udobne vožnje.  

Žal zame ni udobna vožnja, če mi okrog ušes vse cvrkuta, cvili, piska, škriplje...

Resnično ne razumem, da ljudje, ki tole berejo, sploh še gredo v nakup pirhov. Pirhi so za v solato !

MSrougeZX

Malo se umiri z temi pirhi ali pa se zapelji s svojo bemflo na luno in tam lajaj...
R5 e-tech 2025

amerglass

Citat od: MSrougeZX;132694Malo se umiri z temi pirhi ali pa se zapelji s svojo bemflo na luno in tam lajaj...

Spoštovani kolega,

nisem bil nesramen in se ne mislim spuščat na ta nivo. Pri vaših 49.000 km vam želim obilo sreče, da boste do mojih sedanjih 220.000 km samo še 5 x menjali sklopko (če bo do taktrat pirh sploh še skup stal).

Dobronamerno pa: če imate C5 vrednosti zdaj okrog 15.000€, si poglejte kakega bavarca za ta denar, s pravilnim pristopom (temeljito preverbo zgodovine avta) ga boste vozili 2 x dlje kot pirh.

Menjat sklopko vsak leto - dve ...  bruhahahaha:emot112:

MSrougeZX

Mislim da si se zmotil....to ni BMW forum...ne vem zakaj se raje ne zapelješ malo z tvojim super duper avtom okoli kot pa tu nekaj bluziš in hvališ...kaj misliš da na svetu obstaja samo citroen in bmw...vsak naj vozi kaj mu paše...nehaj tu smetit v vsaki temi o C5....takih tu ne rabimo kot si ti...pa brez zamere.
R5 e-tech 2025

antasi

halo!!
kaj šimfate C5
ko veste da je sedaj najbolj polpljuvan
avto nov berlingo
tak ko je bil včasih yugo

zanimivo da je bil vseeno takrat jugo najbolj prodajan
tak ko je npr danes berlingo v tem razredu

izgleda da brezveze tukaj po forumih šinfate
ker pravi kupci to itak ne berejo..
Send from ZX Spectrum 8bit 16kB

superca13

Jao meni kako posploševanje.:Hammer3:

Na forumih, kejr se samo jamra, iskat kompetentna mneja o avtu...:Hammer3::Hammer3:
Beri bmw, audi, vw, opel forum...pa boš videl, da je najbolje kupit japaneza.

LP
S

BT-C5

nekateri se tako vozijo z bavarci:)

isarajli

iz mojih 20 letnih iskušenj, z sam bog ve ,koliko preprodanih avtov je edini dober citroen xantia.nobedn citroen se v kvaliteti ne more primerjat z nemcem. pika. Moje skromno mnenje!!!
kremenèkovi s.p.  Prodaja in polaganje kamna  051-832-858

superca13

Citat od: isarajli;132712iz mojih 20 letnih iskušenj, z sam bog ve ,koliko preprodanih avtov je edini dober citroen xantia.nobedn citroen se v kvaliteti ne more primerjat z nemcem. pika. Moje skromno mnenje!!!

Xantio si našel od vseh dobrih?? No, imaš vso pravico do mnenja :)
Moje menje glede na izkušnje pa je, da je voznike nemcev grozno sram karkoli povedat o problemih s svojimi kvaltetnimi avti :) Mi butli pa vse obešamo ne velik zvon.

Poguglajte BMW hydraulic lifter noise....kake  probleme delajo novi bmw bencinski motorji. Jaka kvaliteta, da je treba novim avtom glave menjavat po tekočem traku ;) Izboljšanja pa začuda še vedno ni! Seveda so lastniki bolj ali manj tiho kot crkvene miši, saj jih je sram, kaki kvaliteten avto so nabavili :)

Tako da ne preveč pretiravat :)
LP
S