Poraba goriva

Začel/a hadei, Maj 28, 2007, 11:22:22 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

michoBX

Ne si grenit življenja s to cifro...

Poraba bo sicer večja kot v karavanski oz. limuzinski xsari, vendar je treba vedet da je picasso višji torej je zračni upor večji.... Poraba 8L je kar realna...
Hja, dougcajt mi je ja...

tihi

No saj to sem pričakoval samo vseeno te malo stisne na začetku če nisi vajen porabe nad 10l.
Pričakujem glede na mojo vožnjo in relacije okrog 7-8l/100km tako da bomo videli vseeno hvala za odgovor.
lp

aygo

Poraba pri moji XP:spodaj
[SIGPIC][/SIGPIC]

tihi

Poraba po prevoženih 300 km je 7,8 s tem da je večji del bila vklopljena klima ampak ni pa bilo dosti mestne vožnje.
lp
tihi

hadei

Evo, si že na boljšem. Na začetku vedno malo več pije. Tako kot pri ostalih novih vozilih, dokler se vse ne uteče.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Markolin

Meni je službeni kangoo 1,5 dci , ko sem ga dobil imel porabo povprečno cca 9l, zdej ko ma 7000 km, se je pa poraba zmanjšala.

LP

raubsic

No moja pa pije tam od 5,5-6 l/100km 1,6 HDI 110, sem jo pa spravil na 4,8 l/100km, na dolgi relaciji nisem pa šel več kot 120 km/h.

boga

danes se je sodelavec hvalil, da mu 1,6 HDI 90 pije 4,8l. Ne verjamem niti pod razno, čeprav menda ni vozil preko 120km/h. Je avto nov, niti ni utečen
Tistega lepega dne bo C4 picasso parkiran pred našo teraso.

Gox

Mogoče je meril samo kakšno relacijo, ko je vozil res v optimalnih pogojih.

Tako je meni uspelo po stari cesti LJ-KP porabit samo 4,9L z AX-om ... Drugače pa imam povprečno porabo 6,9L/100. Samo takrat sem vozil res skoraj brez gasa, pa pazil na obrate :-)  (sej ne moreš tako vozit, samo enkrat sem poskusil, ker me je zanimalo če res lahko tako malo porabi :-))

LP
Goran

enigma69

Moja xp 1.8 pije od 8,2 do 8,7, dnevno delam okoli 90km do službe in nazaj.

Legenda

Včeraj sem postal lastnik Xp 1.6 16V bencinar letnik 2005. Trenutno mi kaže porabo 7.1l na 100km, vendar še nisem šel čez 110km/h.

neja

Xsaro Picasso vozim že štiri leta, sicer imam 2,0 hdi, avto ima 300.000 km, poraba pa je 6,1 l ! Odlično a ne?
Tako sem zadovoljna s tem avtom, nobenih problemov nasploh!:emot112:
Lp vsem:BigThumbs:

ledi76

jaz mam xp 2.0.hdi 90 ps pa ma povprečno porabo 5,5l/100km,večinoma vožnje po ac

hadei

Pa ja.....pa voziš vsaj 130 km/h?!
[SIGPIC][/SIGPIC]

peter skala

ja potem pa ni čudno da imaš vibracije v kabini saj najbrž voziš 3o na uro v 5 brzini
Èe trebuh potegnem noter,imam120 kg,
Èe ga pa ne ,pa ne vidim na vago.