Poraba goriva

Začel/a hadei, Maj 28, 2007, 11:22:22 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

xpuser

Citat od: alesz;250785Sam sem se dejansko zafrknil na lastnem avtu.Poraba je narastla,ampak kratke vožnje,vreme,temperature,pa sem si mislil,to je to.Grelo mi je kar nekak,spet,saj je zima.Gledam tisti števec temperature,dvigne se sedaj nekako za en kvadratek,ampak avto kar greje tako da me ne zebe...Potem pa parkrat opazim ko pridem domov z eno črtico na temperaturi in avto po nekem času pospravim,je pri zagonu,ko je nekaj časa stal temperatura narastla.Šele takrat se mi je dalo odpret pokrov motorja,seveda zgornja cev na hladilniku je takoj postala mlačna,očitno termostat ni opravljal svojega posla in je pri zaprtem stanju spuščal neko mininalno količino hladilne v hladilnik.Sedaj je pa bila potrebna intervencija,rešeno je po postopku"radekitajcizanas"Pri Picassuju 1,6/16v mora termostat odpirat po 90°C,torej ko postane zgornja cev hladilnika topla more prikazovalnik  temperature kazat tri kvadratke,tam nekje,približno.......

A termostata nobeden ne menja pri menjavi jermenov in ostale krame ?

michoBX

Pri C5ki smo ravno delali veliki servis, je bil brez menjave termostata, mesec kasneje, sem menjal še njega... še dobro da je dostopen (se spomnim stare opel astre 1.4 motor, do termostata nisi prišel zraven, brez da bi podrl jermene - pa sem imel ravno tako srečo, da se ga pri velikem servisu ni zamenjalo - še 1x vse skupaj).

Zgleda da res ni stalna praksa...
Hja, dougcajt mi je ja...