Poraba goriva

Začel/a hadei, Maj 28, 2007, 11:22:22 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

hadei

Citat iz posta PETRA SKALE...........

Od ?esa /tehnika/je odvisna poraba.vem za običajne zadeve,tlak v gumah,obtežitev vozila,prtljažnik in podobno.ali so tudi nastavitve ali vgrajeni deli vzrok za porabo.saj ne da je ?eja avta huda/sisa ga man kot interceptor jelena/ a vprašam ko pa skoraj vse veste
[SIGPIC][/SIGPIC]

JozeG

Poraba je najve? odvisna od noge.

hadei

Tudi med drugim. Koliko pa zNaša poraba tvojega srebrnjaka? Z nekim ralogom sprašuje?. Pri meni je pri me?ani vožnji 5.7. S tem, da na odprtem vozim max. 100 km/h. V to porabo ni v?teta vožnja po AC.
[SIGPIC][/SIGPIC]

JozeG

Ni srebrnjak.
Kot vidiš na avatarju je rdeč.
povprečje sedaj je 5.5 - 2/3 avtocesta

JozeG

Ko se nismo vozili po AC je bilo povprečje pod 5 l.

hadei

JOZEG...dobro preberi prvi post. Poraba zanima PETRA SKALO in ne mene. drugače nisem moral odpret posta kot, da sem prenesel del njegovega posta v novo temo.
vprašanje je letelo na PETRA SKALO, ki ima srebrno Xsaro Picasso.
[SIGPIC][/SIGPIC]

JozeG

Kljub vsemu je
noga ?e vedno številka 1.
Vsaj mislim tako.

hadei

Se strinjam s tem, vendar so lahko vzroki tudi nekje drugje. Zato me zanima koliko je poraba njegovega konji?ka. ?e se je povežala od nakupa itd...
[SIGPIC][/SIGPIC]

Interceptor

Citat od: hadei;9138Citat iz posta PETRA SKALE...........

saj ne da je ?eja avta huda/sisa ga man kot interceptor jelena/ a vprašam ko pa skoraj vse veste

tole je blo pa lepo napisan, vse je pa odvisn od ?ene kolk hitr nos na mizo...:Red-Wink:

peter skala

ja povežala se poraba od nakupa ni,je pa tam kar okoli 8 litr?kov.resnici na ljubo je treba priznati da je to v glavnem mestna vožnja po ljubljani v prometnih konicah ko ve? stoji? kot voziš.
Èe trebuh potegnem noter,imam120 kg,
Èe ga pa ne ,pa ne vidim na vago.

peter skala

ja povežala se poraba od nakupa ni,je pa tam kar okoli 8 litr?kov.resnici na ljubo je treba priznati da je to v glavnem mestna vožnja po ljubljani v prometnih konicah ko ve? stoji? kot voziš.naj pripomnim da ne speljujem prav cvile?e,pa tudi prestavljam dokaj hitro v vi?jo prestavo.

?e eno vprašanje povezano s turbinskim polnilcem.po moje se turbina vklopi pri določenem ?tevilu obratov.kaj se pa s porabo dogaja prej in pol.a je večja poraba ko se turbina vklopi ali je to pomembno samo zaradi moči ,zmogljivosti motorja.
morda se vam vprašanje zdi neumno ampak v ?nopc ali sadjevec se ?e malo spoznam v tehniko pa ne prav dosti.

peter skala

za hadei
kje je pa pihajoči hudič,a si zamenjal znak pod imenom ,kaj pa naj bi pomenil

hadei

Kar se avatarja tiče, malo sprobavam. Je pa ?rn gepard...plemenita, lepa ?ival.
Izgleda malo bolj "fensi".

Kar se porabe tiče, je pa ziher večja ko se vklopi turbina, ker si tako tudi v večjih obratih (velja tako kot si napisal).

Glede na to, da opravi? večino vožnje po mestu, se mi ne zdi poraba tako velika teh 8l. Osebno imam večino uporabe goriva v me?anem ciklusu, pa ?e to dosti ve? kilometrov na odprtem, kot po mestuvendar sem opazil, da je poraba bistveno večja ko vozim samo po mestu. Na 8l poskoči takoj tako, da s tvojo porabo ni nič narobe.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Interceptor

Ja sej je men Ax ?ru po lublani tm 11-12litrov, no na odprtem pa pol manj.

gigo

Kadarkoli sem v LJ in se kot pol? premikam po mestnih ulicah zaradi ku****a prometa imam porabo vedno 13l.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens