Poraba goriva

Začel/a hadei, Maj 28, 2007, 11:22:22 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

hadei

[SIGPIC][/SIGPIC]

bravo71

hvala za va? odgovor.:Red-Wink

bravo71

ZANIMA ME KJE IN KOLIKO STANEJO TEPIHI INPREVLEKE ORIGINAL ZA XSARO PICASSO 1.8 16V.PO močnoSTI V MARIBORU.

CitroX

Hdi je verjetno malo slabo prebral in ni videl da kupuje? bencinarja. Picaso 1,8 16V zagotovo porabi vsaj 9 litrov v tem rečimu.
Sicer pa, ?e dela? malo kilometrov letno, je poraba manj pomemben faktor.
- Ni težko biti svetovni prvak, èe živiš v svojem svetu. -

hadei

Mmmm, nisem narobe prebral, le 1.6 sem imel v mislih od sodelavca. Tako, da tvoja poraba 9 litrov bolj velja, ja.
[SIGPIC][/SIGPIC]

bojann

najbolje, da si kupiš, skuter, ki porabi zelo malo in ne boš imel težav, koliko ti rabi....za pozimi pa si kupi toplo obutev in boš lahko ob topli skodelici ?aja tudi prišel dale?...
Živi in pusti živeti...

tomko030

Moj porabi - 1.8 16V od 7l/100km (primestna vožnja - slučba cca.25km na eno stran) do 9l/100km (mestna vožnja). Imam eno vprašanje - eni priporočate za ta motor 95 oktanski bencin, nekateri (tuji forumi!!!, da ne bo pomote) pa priporočajo 98 oktanski bencin - prosim komentarje.

dvorjan

@tomko030:
Probaj, pa bos videl razliko. Jaz sem imel 5-vratno Xsaro s tem motorjem, pa je imela najraje OMV 100-oktanca ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

urbanija

zanima me, a vi merite porabo po potovalnem računalniku al na staromoden Našin s tankanjem polnega rezervarja in bele?enjem kilometrov? Sam po?nem oboje in ugotavljam da se vmes pojavlja precej?nja razlika in sicer je poraba po potovalnem računalniku za ptibli?no 0,7 litra manjša kot poraba izmerjena na podlagi natočenega goriva in prevoženih kilometrov. ?e kdo opa?a podobno? A mogoče kdo ve a se da potovalni računalnik nekako "skalibrirat"?

aygo

Pri moji XP je poraba po BC od 0,3-0,5L vi?ja kot je po izračunu na "roko".
[SIGPIC][/SIGPIC]

gigo

Da je poraba goriva pri potovalnem računalniku avtomobila manjša od realne, lahko kar večina lastnikov potrdi. Na moji bežtji 3.0 V6 imam sedaj z zimskimi gumami povprečno 11.5 l/100km po računalniku pa 10.9l/100km. Torej razlika je v 6 deci goriva. vožnja z letnimi gumami je 9.6l/100km po računalniku 9l/100km. Razlogov za tako velika odstopanja je ve?. Poglavitni pa je starost avtomobila in slaba izdelava CPU sistema.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

trcek

poraba 8.4l/100km v povprečju na 1500 km. po mestu in ac,zjutraj pa stojimo v koloni do lj.

peter skala

meni je zanimiv podatek poleg porabe ,tudi povprecna hitrost.ker se večino vozim po lj.ob konicah je povprecna hitrost tam okoli 35 s tem pa tudi poraba vecja,kadar grem malo ven se raoidno zmanjsuje poraba  in vi?a hitrost.
Èe trebuh potegnem noter,imam120 kg,
Èe ga pa ne ,pa ne vidim na vago.

tihi

no končno sem danes dobil avto po dolgem času in me zanima glede porabe mi kaže povprečno 10,7l/100km sicer imam prevoženih komaj 39 km in avto je bil danes dosti časa tudi vžgan brez vožnje(klima,predstavitev avta....)avto pa je 1.6 16v xsara picasso ,ker kolko sem bral bi naj poraba bila okoli 8l/100km se pravi povrečna vožnja(mesto,izven mesta).
lp

Citroenovc

Èe te kaj potolaži - ko sem prevzel C5 z 2 prevoženima km - in po uvajanju pri Jerovšku, ko je avto laufal na mestu vsaj pol ure - sem imel povprečno porabo 30l.

No že kakih 100km kasneje pa že okrog 6,2l ...

Hočem ti to povedat - skuri vsaj en(e par) tank(ov) - potem boš imel malo bolj realno cifro!
OK

LP
Primož