Moj rouge C6 2.7 Hdi

Začel/a Xandrej, Marec 12, 2012, 11:38:20 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Maribor,  opatija... Danes.

Čojko

To pa res ni za prodat,....

mirchi

Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

Xandrej

Ce bi slo skoz samo 110 bi bil ovira na cesti. Nasi sosedje ga picijo po avtocesti ko zuti. Nafta pa stane nekje 1.2 pa nekaj evra... To je poraba po omejitvah. Se pravi 130 pa 110 pa po tunelih 100 pa 80 pa tak dalje... Pa se zimske gume so gor. Pa se na manj bi se ga dalo spravit. Lp

mirchi

Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

MSrougeZX

Uživajta in ne pozabita iti v Kraševo kafano...na glavni ulici je, nasproti 4 opatijska cveta hotelov.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

garac

gre kinder zic v c6, tudi dva.. tale je v kolegovem 2.2 hdi ročni menjalnik, sončna streha.. kupljen z 70tkm, letnik 2010
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Mali oz. mala zadaj sedi ko precednik!

Tja nazaj je bila poraba 7.1 litra pri meni. bog ne daj da bi to nekaj meril pije kolko pije ampak to je to... Na hrvaškem dizl neke 1.2 pa nekaj evra... To je to...

ggorenc

Čojko

Tisti, ki si je kdaj želel C6, mu pride tak avto v poštev za vsak dan, si jo lahko privošči za kupit, še bolj pa za vzdrževati je konkretno ta C6, ta trenutek, najcenejša oz najoptimalnejša C6 za recimo neko obdobje 3 ali 5 let.
Izgubila je 75% vrednosti, kilometrov (lepih) ima res minimalno za tak avto, star še ni toliko, da bi zaradi starosti kaj crkovalo. Se pa je potrebno zavedat, da so vzdrževalni stroški premosorazmerni nakupni ceni novega avta. To pomeni, da če se za en avto nakupne vrednosti novega vozila za 15 keur pričakuje vzdrževalnih stroškov v njegovi starosti od 8-12 let in med 140 in 220 tkm za recimo 2,5 keur, se za avto nakupne vrednosti 60keur pričakuje 10 keur.
Torej za tistega, ki ima to razčiščeno sam s seboj, ki tak avto sanja, si lahko vse to privošči je sedaj to idealna enkratna priložnost, ki je ne bo nikoli več.

želim si, da bo kdaj v prihodnje xandrej prodajal tak avto, ki bo tudi meni ustrezal.

Xandrej

Jaz sicer ne vem o kakih stroških govorimo ker nima čisto nič drugačnih stroškov kot C5 II niti cene tak, da sem 100% da je avto bolj poceni za vzdrževast kot C5 III... Roke so iste, bremze stanjo malo, pravtako vsi deli EGR ventili so enako kot pri ostalihitd itd...

Èe pa se pogovarjamo, da sprednja šipa stane 1200 evrov pa sprednja luč 1000 evrov pa take to pa je drago seveda ampak to ni strošek vzdrževanja... ne vem no...

Seveda si tudi sam želim da pride avto v dobre roke danes ga je prišel prečekirat tudi Boklavdi kakorkoli...

In še nekaj je kakorkoli gledam po netu če lahko ljudje prodajajo BMW serije 5 ki imajo po 300K prevoženih za 11 jurjev potem nevem kje je tu zdrava pamet pravtako o MB e s podobnimi cenami in 2-3x večjimi kilometrinami... Tak da če pa po resnici povem trenutno na celem A-netu ni primernega avtomobila za mene v mojem budgetu nakoncu več sploh ne vem kaj bi sploh imel...

:BigThumbs::BigThumbs::BigThumbs:

čojko mogoče bo naslednji he he...

Citroenovc

Andrej - sej je lepo, da hvališ svojega konja in avto je krasen in enkraten in vse. Ampak kakrokoli obrneš - C6 je dražji za vzdrževanje od C5 III. Za začetek je tipičen C5 III s kakim 4 valjnim 2.0 motorjem - tvoj je biturbo 6 valjnik.
In se začne. Pač določene mehanične stvari si pa vseeno C5 III in C6 ne delita med sabo in tam nanese lahko konkretna razlika.

Meni osebno žal ne pride v poštev predvsem, ker je klinčeva 4 vratna limuzina. Èez 5 let bi šlo skoz. Zdaj ne gre.
Ker namesto dodatnega člana Patrola sem razmišljal, da bi lahko šel od hiše še C5 in evo, bi se okrog vozili v rdeči C6. Pa še nekaj bi ostalo za dobra kosila in sobotne žure. :-)
No pa priznam, da me ni odbilo samo to, da je 4 vratnik, ampak tudi približna vsota, ki jo je Lugr (pa za njim tudi že Zekov fotr) vložil v njihovega C6. Pa so samo "malenkosti" za popedenat še ... Tvoj pa bi pri meni kmalu prišel v tiste kilometre ...

Kar se pa tiče ponudbe - ja lej - marsikaj ni logično. Ampak pač baje da se da 1998 Passata brez večjih težav prodat za 3k Eur (?!) - pa se spomni pljuvanja in zbijanja cene na daljavo po Boklavdijevi C5ki, ki je skoraj dekado mlajša od takega Passata ...
OK

LP
Primož

Čojko

Saj to sem zapisal, ker me je včeraj boklavdi poklical in spraševal o tvojemu avtu in nisem bil prepričan, če me je pravilno razumel kar sem povedal.
Te C6 še nisem v živo videl, poznam pa Andreja že dolgo in vem kakšen je zato ne dvomomim v perfektnost avta. Pa tudi avto je narejen za delat kilometre in teh 135 Tkm je podobno kot 30 jurjov na Twingotu ,.. vendar zadeve niso večne, se kvarijo zaradi obrabe in starosti in tistega kar avto nima se ne more pokvarit. Že samo da primerjaš Xantijo TCT Activo z oskubljeno Xantio 1.8 16v jistega letnika je lahko TCT nočna mora proti navadni.

In če se tega zavedaš ko kupuješ tak avto, si na to pripravljen, imaš rezervirana sredstva potem si pravi lastnik za tak avto. V kolikor ne, pa je boljše, da takoj nehaš sanjarit o teh avtih. In kot sem že napisal mi osebno C6 niti približno ne potegne kot avto za sanjat o njem, si pa zaradi tega ker sem Citroenar zelo želim, da bi ta perla od kot zgleda zadnjega prestižnega Citroena prišla v roke pravega lastnika oz. dočakala oldtajmerstvo.

Andrej, čeprav vem, da sanjaš navadnega V8 in še vsak, ki ga je probal je orgazmično pripovedoval o njem, menim, da pri tebi sedaj ni čas za to, verjetno tudi nikoli več ne bo. Ker ne rabiš avta se raje s tem budgetom vrži v oldtajmerstvo.

Saj več katerega, a ne?

Xandrej

Dobro moj avto prvo kot prvo ni bilo testno vozilo! Drugo kot drugo ni bilo službeno vozilo, tretje kot tretje ni bil drugi lastnik pubec brez pribite pare ki je kupil tisti avto pri 240 000 kilometrih.... Kakorkoli menda poznam celo zdodbo avtomobila ko večino tukaj iz naših koncev... Jaz imam avto od prvega lastnika možakarja srednjih let kateri je avto vozil an uradni servis. Ko sem ga dobil v roke sem samo vsako leto menjal olje ter zamenjal obe roki kateri so stale 260€ to je to... iz glave na hitro...

-druga alineja.

Kako lahko ti meni trdiš obratno ko pa če sem imel prej C5I pa C5 II ki sta me stala več kot me je stal C6 do sedaj pa če tak ostane še 100k kilometrov manj kot prvi C5...

Še vedno ne vem če je v vašem primeru ker je avto biturbo ali šestak ker gre v njega 1 liter olja več kot v tvojega in ker kaj? Ploščice si poglej na e-bayu kjer sem jih tudi sam kupil... Roke so identične kot pri C5, P407, P407 coupe, motor je enak kot pri peugeotu kakor tudi pri jaguarju kakor tudi pri Land roveru kateri ima rec. naftni pa oljni filter pol ceneje na uradnem servisu kor pri citroenu!

Pa ne mi govorit o dragem vzdrževanju ker sem tukaj eden redkih ki je imel C5 in C6 pa vem da je vseskup isto... Pa ne hvlim skovega konja ker me boli pimpek če kdo avto kupi ali ne... Pa če bo kaj crknilo ali ne tudi ne vem...

Èe komu pride v poštev ali je 4 vratni ali 5 vratni ali karavan itak vsak sam pri sebi presodi tak, da tukaj če komu ni vše da nima 5 vrat naj pokliče v pariz pa zahteva majstora ki si je avto zmislil pa naj tam vpraša kako pa kaj...

Pa ne primerjat črne C6 pa moje ker se lahko primerjata na žalost le v obliki... Lahko pa se vsedeš v avto pa prideš avto probat, se peljat in potem povedat kako pa kaj...

Avto vzdržujem po merilih ki jih pottrebuje. če kje kaj ne dela vrdu ali heca to popravim, kakor tudi mehaniku kaupam 1000% kaj on reče to zrihtamo ker tudi utemelji zakaj pa kako...

ne da bi se kregal daleš od tega mapak me razpizdi ker samo nekaj na pamet govorite... Je dražji za vzdrevanje res je ampak ne pa za za tolko kot pišete madona saj niste resni...

Mercedes je tudi drag za vzdrevat kakor pa vedno bolj se sprašujem od kod ta info sploh???

Danes sem šel menjat fotru xenonko... 60€ na servisu pa menjal je obe v 10 minutah... Pa v 10 minutah pri C5 ali C6 niti ne veš kako bi pri PM sploh se lotil zadeve ne pa menjal!!!!

Kakorkoli. Avto je tukaj če ga kdo hoče ga pelje do sedaj ni bilo komplimentov nad njim povem kako je stanje kje je bil barva zakaj to zakjaj ono lahko pa mirnevolje kdorkolip ride pogledat pa mu še pir plačam samo ne mi mojega avta primerjat z nekimi zadevami kateri mu ne sežejo niti do ventilčka...

Pa bog ne daj zekotov C6 je zdaj tak kot mora bit ampak ne vem ima 1x več kilometrov kot moj se pravi da za človeka ki dela 15K kilometrov na leto še mora bit 5 let mir potem pa itak bo končal kje bo pač končal...

Glede na to pa kako je stanje v državi bomo srečni če bomo še se sploh vozili okoli....

Xandrej

Citat od: Èojko;181651Saj to sem zapisal, ker me je včeraj boklavdi poklical in spraševal o tvojemu avtu in nisem bil prepričan, če me je pravilno razumel kar sem povedal.
Te C6 še nisem v živo videl, poznam pa Andreja že dolgo in vem kakšen je zato ne dvomomim v perfektnost avta. Pa tudi avto je narejen za delat kilometre in teh 135 Tkm je podobno kot 30 jurjov na Twingotu ,.. vendar zadeve niso večne, se kvarijo zaradi obrabe in starosti in tistega kar avto nima se ne more pokvarit. Že samo da primerjaš Xantijo TCT Activo z oskubljeno Xantio 1.8 16v jistega letnika je lahko TCT nočna mora proti navadni.

In če se tega zavedaš ko kupuješ tak avto, si na to pripravljen, imaš rezervirana sredstva potem si pravi lastnik za tak avto. V kolikor ne, pa je boljše, da takoj nehaš sanjarit o teh avtih. In kot sem že napisal mi osebno C6 niti približno ne potegne kot avto za sanjat o njem, si pa zaradi tega ker sem Citroenar zelo želim, da bi ta perla od kot zgleda zadnjega prestižnega Citroena prišla v roke pravega lastnika oz. dočakala oldtajmerstvo.

Andrej, čeprav vem, da sanjaš navadnega V8 in še vsak, ki ga je probal je orgazmično pripovedoval o njem, menim, da pri tebi sedaj ni čas za to, verjetno tudi nikoli več ne bo. Ker ne rabiš avta se raje s tem budgetom vrži v oldtajmerstvo.

Saj več katerega, a ne?

Ja saj boklavdi je bil danes pri meni. Bo sam napisal če bo...

Avta itak sploh ne rabim in spet ali kaj kupit ali kaj normalnega ali kakorkoli. Nekak mi že pride v poštev vse samo da ni dizel ker tega pa sploh ne rabim. Ali kaj brutalnega ali kaj bolj klasičnega... Ali pa oldija ne vem če pride na net kakšen avto ki je po mojih merilih ga vzamem tak, da enkrat bo sigurno... ;) Pa da vemo vsak pribljižno kako je bilo stanje in zgodovina...