Ročna heca (PROSIM NUJNO POMOÈ)

Začel/a ziga_, Februar 07, 2012, 11:01:31 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Jaz sem s C5 2.0 HDI v enem dnevu naredil 1350 km s povprecno porabo 4,85l/100km. V Nemcijo in nazaj, pozimi in v snegu. Nizje od tega ni slo nikoli (merjeno cez cel tank). Povprecna cez 161.000 km in 6 let je bila pa 6,1l/100km.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

visar

@garač omenil si da avto dvigneš in spustiš olje, samo pri citroenu dvigovanje itak dela samo v salonih drugače pa je vedno pokvarjeno, tudi pri xsarah.

zdej pa ena zares. po mojem osebnem mnenju pri DS5 manjka hidravlika predvsem zaradi hibrida, saj 2kW motor, ki je potreben za delovanje hidravlike po nepotrebnem troši energijo v poddimenzioniranih baterijah.
______/\\______
______/\\______

ziga_

Citat od: dvorjan;123513Jaz sem s C5 2.0 HDI v enem dnevu naredil 1350 km s povprecno porabo 4,85l/100km. V Nemcijo in nazaj, pozimi in v snegu. Nizje od tega ni slo nikoli (merjeno cez cel tank). Povprecna cez 161.000 km in 6 let je bila pa 6,1l/100km.

:emot0: Take porabe bi se pa jaz veselil ali vsaj podobne. Opazil sem, da avto nima tipke za A/C (vklop/izklop) ima samo tipko za Eco, je mogoče, da mu klima oz. kompresor za klimo skos dela in ob vklopu Eco malo bolj varčno dela in da je poraba tudi varčna? Mi ni ravno jasno... Približno pri katerih obratih si ga vozil oz. ga voziš (mrzlega/segretega)? Jaz nimam težke noge, bi pa rad vozil varčno.
:BigThumbs: ...One and the only Citroen C5... :BigThumbs:

Citroenovc

Citat od: ziga_;123516Opazil sem, da avto nima tipke za A/C (vklop/izklop) ima samo tipko za Eco, je mogoče, da mu klima oz. kompresor za klimo skos dela in ob vklopu Eco malo bolj varčno dela in da je poraba tudi varčna?

A ti nisi dobil knjižice z navodili v avtu? Sem prepričan, da tam marsikaj piše o lastnostih in funkcijah gumbov.

(Octavia ima tudi knof ECO, mimogrede ;) )
OK

LP
Primož

dvorjan

@ziga_:
Vozen je bil v glavnem med 1900 in 2500 obrati, pa z vsake cestninske pridno do 4000 rpm, da se pretegne. Pa ob vsakem servisu menjani filtri za zrak (masina lepse diha s cistim filtrom kot zabasanim), vsakih 60.000 km menjan filter za nafto ipd.

ziga_

Citat od: dvorjan;123520@ziga_:
Vozen je bil v glavnem med 1900 in 2500 obrati, pa z vsake cestninske pridno do 4000 rpm, da se pretegne. Pa ob vsakem servisu menjani filtri za zrak (masina lepse diha s cistim filtrom kot zabasanim), vsakih 60.000 km menjan filter za nafto ipd.

Tudi hladnega od 1900-2500 rpm? Ja jaz tako delam 15.000km letno in vsako leto ko je redni servis se menjajo vsi filtri kot je treba, naftnega bi mogoče raje na pol leta? Sem slišal, da je bolje za šobe če se ga menja na pol leta (ali pač?).

Citroenovc: Imam dve knjigici, samo je vse v makaronščini (IT). Ne razumem prav nič :)).

dvorjan

Tudi hladnega do nekje 2200-2300. Saj turbina pa spet ni iz sladkorja. Stos je, da tam do 1800 obratov sploh nima nobene prave moci in se motor muci s premikanjem teze, zato je bolj ekonomicna voznja z malce vec obrati, kjer ima tudi turbina vecji izkoristek.

ziga_

Hvala dvorjan. To me je skrbelo glede turbine da ga ne bi kot hladnega preveč teral.

Še vedno pa ne razumem klime...
Sem našel na forumu knjigco v pdf, jo preletel kar se tiče za klimo in si jo tudi shranil. Ampak še vedno nisem dobil odgovora ali kompresor klime skos laufa? Eco je seveda za varčno, ampak drugače kompresor skos dela? To mi ni ravno jasno če mi lahko kdo malo obrazloži tam na armaturni za klimo imam takole: http://www.drivesouth.co.nz/files/classifieds_ad_vehicle/2011/06/24/570/15585_3.jpg

drejci

Pozdravljeni -na jermenici kompresorja klime je elektromagnetna sklopka katera se aktivira ko vklopiš klimo-na stanju eco se vrti jermenica ne pa tudi kompresor-l.p.Drejci.

ziga_

S katero tipko pa vklopiš klimo? Morda tipka Auto? Se pravi z tipko Eco izklopi klimo, če se kompresor ne vrti? Èe bi lahko prosim malo po domače.

Vlado333

Ziga

O tvojem avtu ne vem kaj več od tega kar sem ti že napisal. Vem, da so takrat zavore močno tresle, comm stikalo je bilo v okvari (ne spomnim se točno kaj) ter kolotečne plastike in odbijač so preživeli "udarec" ali dva. Èe se ne motim je bil ta avto pri novaku le ob menjavi motorja, oziroma sigurno ni bil redni obiskovalec tega servisa.
Verjetno se tudi sam zavedaš, da prejšnji lastnik ni menjal vsega povprek glede na to, da je že nekaj časa kupoval drugi avto.
O tvojem avtu vem vse to, ker delam na tem servisu.

Lp Vlado

ziga_

Hvala Vlado, tega mi ni prejšni lastnik omenil, da je šlo kakšno stikalo in da so zavore tresle :S. Vem pa da ga je nekdo izsilil in je spredaj na dveh koncih malo počohan (po sprednjem blatniku). Jao jao kaj sm to zaen sekret kupu :((.

Ales79

Ko tole berem, kot bi poslušal dva mulca v vrtcu, ki se kregata, čigav avto je boljši ....

da povem še moje skromno mnenje:
1. ne moreš primerjati porabe pri škodi octaviji ki ima 1.500kg in pri C5 ki ima 2.000kg
2. če kupiš 8 let star avto z 180.000km in imaš smolo, da ga prejšnji lastnik ni dobro vzdrževal, in se ti stalno kvari, to ni merilo o kvaliteti določenega modela. Znanec je kupil novega MB E-klasa za 70.000EUR, pa je bil avto prvi dve leti več na servisu kot na cesti, po dveh letih ga je prodal. Poznam primere ponosnih lastnikov VW golf, V-IV serije, ko imajo avte na servisih zelo pogosto, ampak tega nihče ne prizna, ker pač on ima VW in to je avto brez napak.
3. kot so ti že svetovali, kupi Kio ali podoben avto z 7 letno garancijo in bo to za tvoj študentski žep pravi balzam.

Drugače pa vsakemu se lahko zgodi, da kupi škart robo, pa naj bo to Audi, VW, MB, BMW, Citroen, .... na vsakih 1000 avto je eden škart.

ziga_

Citat od: Ales79;123618Ko tole berem, kot bi poslušal dva mulca v vrtcu, ki se kregata, čigav avto je boljši ....

da povem še moje skromno mnenje:
1. ne moreš primerjati porabe pri škodi octaviji ki ima 1.500kg in pri C5 ki ima 2.000kg
2. če kupiš 8 let star avto z 180.000km in imaš smolo, da ga prejšnji lastnik ni dobro vzdrževal, in se ti stalno kvari, to ni merilo o kvaliteti določenega modela. Znanec je kupil novega MB E-klasa za 70.000EUR, pa je bil avto prvi dve leti več na servisu kot na cesti, po dveh letih ga je prodal. Poznam primere ponosnih lastnikov VW golf, V-IV serije, ko imajo avte na servisih zelo pogosto, ampak tega nihče ne prizna, ker pač on ima VW in to je avto brez napak.
3. kot so ti že svetovali, kupi Kio ali podoben avto z 7 letno garancijo in bo to za tvoj študentski žep pravi balzam.

Drugače pa vsakemu se lahko zgodi, da kupi škart robo, pa naj bo to Audi, VW, MB, BMW, Citroen, .... na vsakih 1000 avto je eden škart.

Meni se zdi malo več jamranja čez Citroena. Ja 180.000km za ta avto naj ne bi bil tak problem. Ne rečem da je VW brez napak ampak nima takega sranja kot to. Drugo kot drugo korejska jajca vozi sam če ti ustrezajo, tisto je še večji sekret kot Citroen. Tretje kot tretje predvidevam da si ne lastiš C5, ker to ni tovornjak. Samo zate sem pogledal v prometno in sicer... Masa vozila (kg): 1513. Sem kar direktno preplonkal, da se ne bo še kdo javil. Po vsem tem me prav zanima kdaj bom lahko rekel ''sem zadovoljen s svojim Citroenom''. Bi se zelo veselil kot sem se veselil nakupa tega vozila. Jaz ga bom probal poštimat kakor mi bo šlo, ker ne maram polizdelkov in da bi se z na pol delujočim peljal okoli. Bom videl kako bo šlo čez kakšno leto ali so se samo zdej pojavile še stare napake ali bo na vsake toliko težil.

Ales79

Citat od: ziga_;123620Meni se zdi malo več jamranja čez Citroena. Ja 180.000km za ta avto naj ne bi bil tak problem. Ne rečem da je VW brez napak ampak nima takega sranja kot to. Drugo kot drugo korejska jajca vozi sam če ti ustrezajo, tisto je še večji sekret kot Citroen. Tretje kot tretje predvidevam da si ne lastiš C5, ker to ni tovornjak. Samo zate sem pogledal v prometno in sicer... Masa vozila (kg): 1513. Sem kar direktno preplonkal, da se ne bo še kdo javil. Po vsem tem me prav zanima kdaj bom lahko rekel ''sem zadovoljen s svojim Citroenom''. Bi se zelo veselil kot sem se veselil nakupa tega vozila. Jaz ga bom probal poštimat kakor mi bo šlo, ker ne maram polizdelkov in da bi se z na pol delujočim peljal okoli. Bom videl kako bo šlo čez kakšno leto ali so se samo zdej pojavile še stare napake ali bo na vsake toliko težil.

Sem lastnik C5 III, avto ima 1.770kg (prepisano iz prometne) in sem z avtom zelo zelo zadovoljen.
Drugače pa sem se imel možnost vozit s Kio Ceed, in ti lahko povem, da za ta denar dobiš zelo veliko. Mogoče 10-15 let nazaj so res bila to korejska jajca, danes pa nič več.

Glede na vse težave ki jih imaš z avto, ti svetujem, da ga čimprej prodaš in kupiš kaj boljšega.

:BigThumbs:A mogoče veš zakaj so sploh začeli delat Citroene? Da ni Renault največji jajc na cesti. :):):BigThumbs: