Ročna heca (PROSIM NUJNO POMOÈ)

Začel/a ziga_, Februar 07, 2012, 11:01:31 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

ziga_

Lep pozdrav, avto imam slabih par mesecev in sem pred kratkim opazil, da ročna ne drži kot bi mogla. Ko sem avto kupil je bila Zelo zelo trda, čez čas je malo popustila trdota ročne, sedaj imam pa totalno mehko in mi ne prime kot bi bilo treba. Ko avto speljem in držim sklopko se počasi sam ustavlja, kar pomeni da mi ročno drži tudi med vožnjo, pač ne močno ampak se čuti. Me zanima če je komu to znano? Sem slišal da je lahko celinder (kar na pooblaščenih serviserjih ni poceni). Sem klical Novaka http://www.informacija.net/avtoservis-citroen-novak  mi je rekel, da če je celinder tam 200-250€ z delom. Meni se zdi krepko drago, slišal sem tudi da je malo bolj ugoden: http://www.itis.si/AVTOHISA-JENKO-DOO-SERVIS-CITROEN?4597191

Ima kdo izkušnje z temi serviserji? Ali morda kdo pozna koga drugega iz LJ ali bližnje okolice, da bi servisiral mojega C5? Da pozna Citroene in bi znal dobro servisirati (lahko tudi nepooblaščen) meni štempel iz uradnega servisa ne igra vlogo, glavno mi je da se poštima kakor treba in da zadeva dela za kakšen bolj ugoden denar...

Lepo prosim nujno za nasvete na katerega serviserja se lahko dejansko obrnem da me ne bo cenovno ali z slabim servisom okoli prenašal???

Avto nujno rabim do četrtka popoldne, ker imam relacijo na primorsko in nazaj cca. 200km in tako se ne morm vozit. Nujno prosim za  Vašo pomoč.

Lp, Žiga
:BigThumbs: ...One and the only Citroen C5... :BigThumbs:

Xandrej

Po moje so zajle za zamenjat. To pa ti druga ne preostane ko original servis....

dvorjan

Lahko je celjust, lahko pa so samo zajle. Pac mehanik bi moral pogledati. Zdaj ali bo to pooblascen ali nepooblascen je verjetno res vseeno.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

ziga_

Ja razlika bo edino o ceni servisa. Pri pooblaščenem so svinjsko dragi, napram nepooblaščeni oz. pri fušarju po domače... Mogoče sm ga tukaj sam kiksnil ko me je malo prijelo po driftanju (seveda ne nekega pretiravanja) sam pa tudi nisem vedel da ima ročno na sprednjih kolesih.

Ales79

Pokliči servis Jerovšek v Grosupljem, so pooblaščeni serviser za Citroen, glede ne moje izkušnje pa so cenejši od ostalih servisov v Ljubljani. Kvaliteta opravljenega dela pa je tudi odlična.

garac

ziga nimajo vsi pooblascenci enake cene.
V Lj so pač Ljubljanske cene.
zajle za ročno ponavadi še v ceveh zarustajo in se jih ne da ven potegnit, tako, da je treba še tiste zrihtat
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

BumbleBee

A si mogoče ročno zategnil in pustil avto čez noč zunaj? Včasih se zgodi tudi, da je v zajli voda katera pozimi zmrzne, dokler ne potegneš ročne je kul, ko jo pa potegneš ti pa samo dol pade, je kot svinčnik, avto se ti pa počasi premika in lahko tudi cvili, ker imaš ročno zategneno! To se je meni že zgodilo, pomagalo je, da si dal avto na toplo in tam kjer imaš na zadnjem kolesu zajlo, našprical z wdjem, naslednji dan je bila ročna kot nova, so pa tudi meni naštevali kaj vse je narobe in koliko stane, pa ni bilo potrebe po tem.
Creative Technology

ziga_

Je tudi opcija samo nisem uporabljal ročne razen takrat po nepotrebnem (avto takrat ni bil na mestu), imam pa avto v topli garaži tako, da mislim da ni prišlo do tega. BumbleBee hvala za info, bom bolj pozoren da ne puščam pozimi ročne zategnjene in da če že jo, da vem kako in kaj če se mi prepeti kaj podobnega.

Èe ima kdo kak info za dobrega serviserja za C5 bom bil zelo hvaležen. Na pooblaščenega ga ne peljem, vidim da ima ta avto na vsake toliko kakšne probleme in za to ne mislim odštevat gore denarja in na koncu preplačat z servisi vrednost samega vozila. C5 je res udoben in luštn avto, ampak je totalno zakompleksan. Vedno ima neke probleme, nekako sem in nisem zadovoljen z njem. Mi je kr malo žal, da sem prodal P206 in kupil C5. Èe bo šlo tako dalje bo to moj prvi in zadnji Citroen.

visar

C5 ima ročno spredaj.

Pelji k mehaniku, čeljust ima samozatezno funkcijo, ki uravnava zajlo za ročno. To ti bo porihtal le mehanik, Novak je dober.
______/\\______
______/\\______

ziga_

Sem slišal da je Novak dober ampak je zelo drag. Da bo nekomu slika malo bolj jasna sem še študent in ne sedim na kupčku denarja, da bi ga takole redno puščal pri pooblaščenih serviserjih. Seveda rad vidim, da je avto tipi topi ampak ne, da je skoraj na vsak mesec pri serviserju. Se nad vozilom tudi ne izživljam, da bi mi rabil takole kazati zobe. Meni se to ne zdi ravno normalno, da so z avtomobilom taki problemi.

miklavz

Jerovšek ali pa Toro (BINE) Žiri. LP

Xandrej

Prijatelj vsi so ti dragi... Èe so hin zajle nevem kje jih boš dobil... Kupil si si avto ki je nov stal 25 000€ sedaj za 2000€ pa kaj zdaj? Vsak kaj ti kdo napše ti je drago madona nemorem vrjet. Vse ti je drago pa sploh ne veš še kaj je sploh hin pa kaj je narobe... Pa dajte se hecat no.... Pa še enkrat C5 je za študentski žep samo po nakupu za vzdrževanje pa ni mačji kašelj... Daj si raje kupi neki pravi študentski avto (xsara, Z ali pa da neboš imel preveč problemov z avtom GOLFA!!!) tisto dela do onemogčosti!

Pa brez zamere...

mlubej

Moj prvi avto je bil AX, takrat sem še živel in študiral v LJ. Vem, da AX ni C5, samo z Novakom sem bil več kot zadovoljen, tako po kvaliteti storitve, kot po ceni (beri-ni se mi zdel predrag za študentski žep).

LpM

Zeko124

Malo smo zašli s teme, ampak jaz sam sem si zračunal, da si avta z več kot 1.4 mašino ne morem privoščit, pa še če si ga, delam celo leto (beri poletje) samo za avto.
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

ziga_

Mogoče pa samo avto ni kar bi moral biti. Prejšni avto sem imel P206 so tudi za tega original deli dragi ampak za spremembo od C5 je ta avto delal... V treh dobrih letih, ki sem ga imel sem imel samo redne servise (olje,filtri,...) in glavni servis (jermena,vodna pumpa, svečke...) in disk ploščice in ploščice za bobne. To je bilo pa to. Da ne bo kdo mislu da jamram za tistih 200€-250€. Ampak za 200€-250€ skoraj na mesec je pa druga pesem. Jaz še nism slišal za avto, ki bi imel toliko problemov kot ta. Kolega si je kupil Škodo Octavio 1.9 tdi 03 letnik in dela tipi topi. In je vrednost novega = C5. Jst razumem, da je avto potrebno uzdrževat in za to tudi primerno plačat in da to ni zastonj. Ampak ne skoraj mesečno. Mogoče sem pa samo nakup falil, bi pač moral kupiti nekaj bolj kvalitetnega, pač kakšnega jurčka gor in bi bil mir. Mi je konkretno žal... Dobro, nimam kaj jamrat zdej je kar je...Imam kar imam in če se želim peljat okol ga rabm poštimat. Jst sm pa samo spraševal po mehanikih in nobenega pravega odgovora. Znate vsi rinit samo do pooblaščenega? Hvala bogu ko sem bil na faksu sem se spomnil, da sem imel za P206 odličnega mehanika za spodoben denar in tudi dele zrihta kot se zagre (pač ne original samo pa kaj potem, zadeva na koncu dela kot treba). Sem ga kontaktiral in bo sprejel moj avto v ponedeljek. Pozna napako in je C5 dal že kar nekaj čez (kar se servisev tiče). Za v četrtek bo pa treba doma nažicat za avto čez vikend...

Brez zamere jaz sem mislil, da je forum za pomoč uporabnikom v tem primeru uporabnikom Citroena. Pa vidim, da drugega kot uradni servis ne poznate :emot63:
To znam tudi sam pogooglati. Je pa več kot ogromna razlika dober serviser, ki doma malo fuša in uradni servis.