Ročna heca (PROSIM NUJNO POMOÈ)

Začel/a ziga_, Februar 07, 2012, 11:01:31 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

dvorjan

Lahko pa da si kupil karamboliran in popravljen avto ali pa slabo vzdrzevanega. Ali pa ga je prej vozil mesar ... Razlogov za napake je vec. Vsi iz serijske proizvodnje pac niso bili "klump".
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

ziga_

Avto ni bil nikoli zaleten, bil je servisiran samo pri Novaku. Ko sem enkrat poklical Novaka in ga malo povprašal o avtu, mi je rekel da je zelo vredu ta avto... Se ga je prav spomnil ker mu je šlo tesnilo na glavi motorja in so menjali motor... Ma kar ne vem, kakor sem slišal da je C5 zanesljiv avto me je uspel že lepo razočarati.
:BigThumbs: ...One and the only Citroen C5... :BigThumbs:

ModelJT

Govorice pravijo, da Novaka ne smeš zmeraj preveč za besedo jemat. Samo mi pa ne gre v galvo, da so zaradi tesnila na glavi menjali cel motor. Ali je bila kaka večja napaka pa ti ni hotel povedati ali pa je stranko fajn na suho nategnil. Še nisem slišal, da bi menajli cel motor zaradi tesnila glave.
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

No, verjetno tudi motorja niso menjali z novim ... Pa verjetno so ti se marsikaj zamolcali ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

ziga_

Citat od: ModelJT;122689Govorice pravijo, da Novaka ne smeš zmeraj preveč za besedo jemat. Samo mi pa ne gre v galvo, da so zaradi tesnila na glavi menjali cel motor. Ali je bila kaka večja napaka pa ti ni hotel povedati ali pa je stranko fajn na suho nategnil. Še nisem slišal, da bi menajli cel motor zaradi tesnila glave.

Tudi meni ni šlo nekako v račun, da so menjali cel motor... No hvala končno kakšen info, ki mi prav pride in še enkrat potrdi to da so na uradnih servisih po domače nateguni. Zato pa iščem raje kakšnega preverjenega, ki doma popoldne malo fuša in servisira. No zaenkrat imam to urejeno jaz upam, da bo lahko on serviser še za mojega C5 (še za naprej če bo potrebno) kot P206. Tako, da dejansko ne mečem denarja skozi okno.

ModelJT

Drugače pa Novak ni pooblaščeni serviser. Je pa en nepooblaščen serviser za citroen in peugeot v bližini Grosuplja v vasi Peč. Dobiš tudi nadomestni avto, če je na rapolago. Po mojih izkušnjah pa ni nategun.
[SIGPIC][/SIGPIC]

ziga_

Citat od: dvorjan;122691No, verjetno tudi motorja niso menjali z novim ... Pa verjetno so ti se marsikaj zamolcali ...

In vsi ste mi predlagali pooblaščenega serviserja... Ja za novega ga niso zamenjali. Par mesecev je Novak iskal motor od 2003 letnik in da ima toliko km kot ta 180.000km in da je preverjeno vredu mašina. Še sam je baje bil zraven ko se je mašino vgrajevalo v avto. Tisti čas pa ker je prejšni lastnik nujno potreboval avto (službeno) si je moral kupiti drugega in potem se je tudi odločil da C5 proda. Jaz upam, da ni imel jajc da bi me tako nategnil in da so mi še kaj zamolčali...Ker prejšnega lastnika poznata moj stric in bratranec. Se opravičujem grdemu izrazu, samo ko sem že samo pomislil, da so me kaj okol peljali so mi šle vse kocine pokonci...

garac

ziga, očitno si obul prevelike čevlje
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Vlado333

Ziga.
Da ti malo napišem kako je bilo s tem avtom. Motor se je menjal, ker je šlo tesnilo glave in se je zaradi tega voda natekala v cilindre (če me spomin ne vara v dva cilindra). Ob zagonu motorja je zaradi vode v cilindrih prišlo do zvitja ojnic. Popravilo tega motorja bi bilo dražje kot pa menjava motorja. Prejšnji lastnik je pa kolikor je meni znano že pred tem imel  vplačan drugi avto. Mislim tudi, da ta avto ni bil redni obiskovalec "Novaka".
Glede ročne zavore je pa stvar taka. Lahko so "samo" žice (bovdni) ročne zavore ali pa kak zavorni cilinder. Problem pri menjavi žic ročne je ta, da se jih v večini primerov ne da izvleči iz samih vodil in je zaradi tega potrebno menjati tudi vodila. Sama vodila niso draga vendar je pa malo več dela za zamenjavo le teh. Tukaj imaš kataloške številke in cene žic ter vodil.
Žica ročne 4745 R5 (53,95€) x2, vodili žic 476920, 476921 (24,34€) x2. Pred dnevi sem videl, da se da dobiti žice tudi od konkurence (ATE) vendar mi cena žal ni poznana. 4400L6 in 4400L7 sta pa zavorna cilindra, (177,37€ po kosu).
Kaj je narobe z ročno zavoro ti pa žal preko telefona ne bo znal nihče povedati. Želim ti čim cenejšo rešitev problema.

Lp Vlado

ziga_

Vlado hvala. Ja saj ne iščem problema ''preko telefona''. Zanimalo me je samo okvirno kaj bi lahko bilo in če je to kakšna hiba C5 če bi kdo poznal oz. če je to kakšna znana reč. Izgleda je to naključni problem verjetno zaradi starega materiala (potrošni material). Aha, hvala za kataloške podatke delov predvidevam tudi da so to originalni (ali ne?). Sem slišal, da če je mogoče celinder bi se ga mogoče dalo obnoviti, ta mehanik, ki mi bo poštimal se je tudi sam ukvarjal z zavornimi sistemi ali nekaj takega če me spomin ne vara, dobro zajla je pa zajla seveda ni večna. Za vodila pa vem, da jih bo treba menjati, če se menja zajlo.

Vlado333 drugače smem vprašat, od kje tako dobro poznate moje vozilo?
Vlado če je mogoče še kaj kar bi jaz moral vedeti o temu vozilu, mi lahko lepo prosim povete? Kako pa to, da je mašino zalilo, mislim kaj je bil vzrok da je motor spustil dušo?

Xandrej

2 post v tej temi je bil napisan hin so zajle in vodila. Jaz sem jih menjal ko so bli tolarji na bivšem avtu menda nekej 16 000SIT ena stran... Tretji odgovor si imel da je možno cilinder... To je to... Do mehanika pa gas!

ziga_

Dobro nekaj info sem dobil, sedaj pa žal ima moj mehanik čas šele v ponedeljek, do takrat pa vozim Citroen Cpeš ali če si bom lahko doma izposodil avto.

yamaha20252025

Mislim, da so C5 imele hibo, da je bilo potrebno menjati cilinder ali čeljust... Tudi pri mojem prvem C5 je bilo tako. Je moral lastnik, ki je kupil avto od mene čez eno leto zamenjati čeljust... Pri 240000 prevoženih kilometrih...
Zajle, bovdni..so pa tudi lahko napaka pri vseh ostalih vozilih.

Vse je velikokrat odvisno od sreče...
Mislim, da tudi za P206 originalni deli niso prav poceni!!! Prav Peugeot se mi zdi, da ima še nekoliko višje cene v primerjavi z citroenom. Seveda je potrebno primerjati enako klaso vozila.

Upaj, da boš pač moral vložiti nekaj eur v rešitev ročne zavore, pa potem le vozil in užival.

Lahko bi kupil tudi nov Mercedes, pa bi v garancijski dobi bil redni obiskovalec servisev...

Upam, da rešiš problem in res bo najbolje, da stopiš do servisa...
Morda v k Dolinarju, jaz sem imel pred tolikimi leti dober vtis. Ni pooblaščenec.
C5 III 2.7 Hdi V6 avt.

sulicar

Ker se mi je moj mehanik(fušar) malo bolj potrudil mi je menjal samo obe zajli brez vodil,cena obeh 28€.Menjal mi še je pušo na zadnji roki in mi vse skupaj računal 50€!Komplet ene zajle pa bi me prišel okrog 40€...tak,da sva s to razliko oba nekaj pridobila!

Citroenovc

Moram nekaj dodat. Pa najprej nisem mislil.

Ampak, kako jamranje je pa tole ... Ja dragi Žiga, (pa bom v bistvu povečini samo povzel, kar so ti drugi povedali):
- kupil si si avto, ki je v razredu BMW3, A4, C klasa, P407, Laguna, ipd - in temu primerno je tudi dražje vzdrževanje kot pri malem P206,
- če imaš težave z ročno - še ne pomeni, da je cel avto en jajc,
- mislim, da si dobil kar nekaj namigov, kaj bi znal biti tvoj problem. Pa kar nekaj tumbaš in tupiš in jamraš in ... lej, razen redkih izjem (eden se ti je že oglasil in ti zelo natančno opisal možne rešitve + podal celo nekaj o zgodovini tvojega avta), tu nismo mehaniki. Smo predvsem uporabniki svojih Citroënov.
- ne da bi sploh poklical malo naokrog samo jamraš kako morajo biti ("sem slišal", "govorijo", "sem prebral") serviserji dragi ko satan ... Dobil si kar nekaj dobrih nasvetov, kam lahko zapelješ avto - ampak očitno tebe že beseda "pooblaščen" prežene, saj to bo pa drago ... No ti povem iz izkušnje, da edina mehanična stvar, ki jo je meni na kateremkoli Citroënu, menjaval "univerzalec/popoldanec", me je na koncu stala opazno več, kot če bi mi to naredili na pooblaščenem servisu. Menjaval je pa zadnje diske in ploščice. In naredil iz tega čisto znanost. Èe je tvoj že rihtal C5ke - potem pa super. Pelji k njemu pa zrihtajta pa mirna Bosna.
- kar se tiče ročne - C5kam rado popokajo "boldni" od "zajle" za ročno - in se počasi tam nabere svinjarija, rja, pozimi led, ipd - in imaš probleme z ročno. Tudi v samih čeljustih se nabira svinjarija. Meni na vsakem rednem servisu poberejo ploščice ven in prečistijo čeljusti. In ja, to mi naredijo 100%, ker sem običajno med servisem zraven. Ker me zanima. Ker se rad naučim kaj novega.
- C5 NI za driftanje. Kupi bavario.

Želim ti uspešnbo in cenovno ugodno popravilo in pa naj ti C5 lepo služi.
OK

LP
Primož