Software za PC nastavitve

Začel/a Flukturr, Januar 13, 2012, 09:50:43 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

bikec1

Po nekaj dnevih jeb.... mi je uspelo.. Naredil sem še update Diagboxa v verzijo 6.06 in imel kar nekaj težav z identifikacijo v programu ampak s pomočjo forumov, kjer je vse zelo pomanjkljivo napisano mi je le uspelo pognati vse skupaj. Zdaj imam dostop skoraj do vseh funkcij v programu... Nekaj pa je še vedno stvari do katerih nimam dostopa kot npr. download update za motor itd. Torej vse kar je povezano s stržniki od citroena ne dela, ker je to piratski program.

Dela pa komplet branje napak, diagnostika, spreminjanje različnih nastavitev ( od luči do vzmetenja... )

Povzetek:  Dobil sem kar sem želel. Edino kar pogrešam pri kitajskih paketih je zelo slaba podpora v smislu navodil kako spraviti program v delujoče stanje.

Èe se bo še kdo odločil za tester, sem na voljo za pomoč :emot94:
------------------------------
2.0HDI, 103kwTourer exclusive

Flukturr

Tudi na celjskem sesrvisu so dobili DiagBox namesto Lexie zdaj.

1 uro iskanja kje je opcija za vklop senzorjev za pritisk... no comment.

Me pa nekaj zanima: pri testu je izpisalo kar nekaj napak - mehanik jih je pa kar po spisku brisal po načelu - kaj je to? - hm, ne vem - zbrišimo pa bo.
So mi šle kar kocine v zrak. Se bojim da ni kaj pomembnega zbrisal. A bodo te napake pri drugem testu se spet pokazale?
Recimo ena je bila nekaj v zvezi s hidravliko pa ni zastopil za kaj se gre pa jo je - zbrisal...

Prav zato bom riskiral 100$ in si nabavil svojo diagnostiko!

LPF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

alesz

Ne vem kako to izgleda....ampak v DiagBoxu je Lexia in tudi če boš kupil to zadevo boš uporabljal lahko samo Lexio,ker za ostalo rabiš povezavo do strežnika...?

Flukturr

Citat od: alesz;127212Ne vem kako to izgleda....ampak v DiagBoxu je Lexia in tudi če boš kupil to zadevo boš uporabljal lahko samo Lexio,ker za ostalo rabiš povezavo do strežnika...?

No, ne vem, hočem povedat da ko so mi izklapljali senzorje tlaka jeseni, so imeli drug software kot sedaj ko so mi jih vklapljali nazaj.
Sem pa videl da je program Diagbox.

lpF
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

TICKO

sem malo prebral tole temo, pa se mi zdi zlo uporabna zadeva tole. ubistvu bi lahko to vzel sabo ob ogledu avtomobila (nakup) pa bi se takoj videlo kaj pa kako je.... a na tem se tudi vidi koliko naj bi mel v resnici prevoženih kilometrov pa tko naprej....?

bikec1

Citat od: Flukturr;127200Me pa nekaj zanima: pri testu je izpisalo kar nekaj napak - mehanik jih je pa kar po spisku brisal po načelu - kaj je to? - hm, ne vem - zbrišimo pa bo.
So mi šle kar kocine v zrak. Se bojim da ni kaj pomembnega zbrisal. A bodo te napake pri drugem testu se spet pokazale?
Recimo ena je bila nekaj v zvezi s hidravliko pa ni zastopil za kaj se gre pa jo je - zbrisal...

LPF

Nekaj napak se pojavlja stalno in ni važno kako pogosto jih zbrišeš. Ne vem ali je to dejanska napaka določenega avtomobila ali pa sistemska napaka ??
Pri meni se npr napake na vzmetenju sploh ne da ugasniti. Piše stalna napaka. Prav tako je s prostoročnim telefoniranjem, kjer se napaka pojavi takoj zatem ko jo ugasnem. Občasno pa se kakšna napaka pojavi še na BSI enoti itd...  

Kot je bilo rečeno.... na servisu napake samo pobrišejo in ne raziskujejo zakaj je do njih prišlo. ( take so moje izkušnje )
2.0HDI, 103kwTourer exclusive

ModelJT

Napake na BSi enoti izpiše pri vsakem. Pa za kašen avtoradio, pa telefoniranje ipd. to ni za zagnjat paniko. Èe je napaka pod vbrizgavanje (motor) je pa že treba bit malo bolj pozoren. Flukturr kaj pa piše pod to napako vzmetenja?
[SIGPIC][/SIGPIC]

Flukturr

Citat od: ModelJT;127245Napake na BSi enoti izpiše pri vsakem. Pa za kašen avtoradio, pa telefoniranje ipd. to ni za zagnjat paniko. Èe je napaka pod vbrizgavanje (motor) je pa že treba bit malo bolj pozoren. Flukturr kaj pa piše pod to napako vzmetenja?

hja, ko bi vedel... Je prehitro zbrisal, nisem videl... :(
Lpf
C3 Exclusive 1,2i
C5 Exclusive 160 HDI BVA

robertog

Kje pa dobiš invitiation code za MHH forum

robertog

Hojla

Ker mioslim nabavit tester predvsem za branje napak in resetiranje servisnega intervala, me zanim kateri je pravi set kablov.
LP ROBERT

breznikar.peter

Citat od: robertog;135161Hojla

Ker mioslim nabavit tester predvsem za branje napak in resetiranje servisnega intervala, me zanim kateri je pravi set kablov.
LP ROBERT

Tudi jst bi se priporočil, za mogoče kakšen direkt link ,kjer se stvar lahko naroči. Hvala

Lp,
Peter

alesz

kabli za par kitajskih dolarjev na citroenu praviloma ne delujejo......http://www.citroenar.eu/search.php?searchid=458540

bobr

Evo tudi meni je uspelo nabavit kabel in inštalirat zadnji diagbox. Zadeva deluje in ravnokar sem izklopil senzorje tlaka ter pregledal napake.

Zanima me, če kdo ve kje lahko nastavljam luči. Gledal sem pod različnimi parametri in ne najdem. Podnevi mi dnevne luči delujejo vendar ne delujejo mi pozicijske luči. Se da to kje vklopit z diagboxom? Je sploh potrebno imeti prižgane pozicijske podnevi?
Nekaj C5 avtov na cesti sem že videl da imajo dnevne in pozicijske luči prižgane podnevi...

Popravek, sem že našel v drugi temi, da ni potrebno imeti pozicijskih. Ne bom se niti igral s samodejnim vklopom pozicijskih :).

Lovro

Face ste, da se sami igrate takele stvari z avti. Sicer čisto kul, samo da ne bo kaj potem trokiralo...:funny34d::Hammer3:
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

xpuser

Kako pa izgleda meni z napakami, je zraven datum,kimometri? Zanima me predvsem z vidika nakupa rabljenega avtomobila če se da kako preverit kilometrino.