Uradni ali va?ki servis

Začel/a garac, Maj 11, 2007, 08:21:06 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Svoj avto zaupam

ooblašèenemu serviserju Citroen
34 (40.5%)
aškemu mehaniku
24 (28.6%)
ušarju
2 (2.4%)
am sebi
19 (22.6%)
rugo
5 (6%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 65

grgos

Citat od: krtija;222903Tole piše v reklami:"Toda če je lastnik pred okvaro svoj avtomobil servisiral pri nepooblaščenem serviserju, garancija in podaljšano jamstvo prenehata veljati."
Tole pa piše o tem, da je to laž:http://www.24ur.com/novice/gospodarstvo/garancija.html

Svašta

ja pri letošnjem  servisu pri Jenkotu je našel rjast spodnji del zadnjih vrat ..letnik 2011 c4 kupljen 2017 ..in ker prejšni lastnik 2016 ni opravil uradnega servisa, vsa predhodna  leta pa mi garancija protikorozijsko ni šla skozi oz je reku Tadej da bo teška ..tako da sem ga potem sam dal zrihtat fušarju ..

alesz

servisiranje....garancija.....garancija na prerjavenje.....so različne zadeve

sl1

Garancija velja dokler je ne rabiš.

JozeG

Sem peljal svojega C4 po 3 letih na napooblaščeni servis. 226000 km, olje in filter.
Cena -55 EUR.

xpuser

Dokler sem imel xp sem vozul v Grosuplje, na koncu najcenejše.
JozeG ja ampak servis ni samo olje in oljni filter, vsaj zame, to vem sam naredit in te pride 20€ če sam delaš.

JozeG

Citat od: xpuser;245126Dokler sem imel xp sem vozul v Grosuplje, na koncu najcenejše.
JozeG ja ampak servis ni samo olje in oljni filter, vsaj zame, to vem sam naredit in te pride 20€ če sam delaš.

Za 20 EUR še olja in filtra ne dobiš. Namigni mi.
Kaj naj pa še naredim na servisu?

xpuser

4l total 7000 nazadnje videl za 14 - 15 e filter se pri nas dobi 5e pa gor.

JozeG

Citat od: xpuser;2451294l total 7000 nazadnje videl za 14 - 15 e filter se pri nas dobi 5e pa gor.

To pomeni, da me bo naslednji servis prišel 40 EUR.
Glede na to, da je danes prvi dan, da sem upokojenec, bom začel varčevati.

tomaz555

25 evrov je olje, 10 oljni filter. Za delo te je malo nategnil, saj je 20 evrov za 15 minut dela veliko. Verjetno je v ceno vračunan davek.

Saj te v bistvu zastopim, kolikor vem si imel v začetku z avtom veliko težav. Vendar pa stavim, da se boš vrnil na pooblaščenega, saj je na koncu, ko potegneš črto kar ugoden. Sam sem dal za redni servis 470 E. Po telefonu, ko sem slišal cifro, mi je sapo vzelo. Seveda pa sem vedel, da bo račun vse pojasnil. Menjali so ploščice ( za kar so me prej poklicali) spredaj in zadaj ( na 80 kkm, kar se mi zdijo OK kilometri)in so kar drage (cca 100 e s popustom za os +motaža cca 50). Ostalo pa je šlo za servis cca 220 e. To pa človek lahko prenese. Saj bi dobil na Ebay u ploščiče verjetno nekoliko ceneje, vendar letanje sem in tja tudi stane. Pri servisu niso menjali le olja ( katero je mimogrede predrago) ampak VSE filtre. Naslednji bo cenejši.

Sem pa tudi sam pri prejšnji C5 enkrat naredil izlet h kolegu serviserju. Naredil je hitro, zamenjal vse filtre in bilo je cca 30-40 % ceneje. Občutek žal ni bil dober. Dalal je hitro (na avto sem lahko počakal) in samo menjal dogovorjeno. Testne vožnje (ni časa) kakšni lufti ( ne), kakršenkoli drug pregled (ne).

Seveda vsi iščemo različne variante. Nobenemu denarja ne ostaja.

JozeG

Po vrsti:
20 EUR se mi ne zdi pretirana cena.  
Na pooblaščeni servis se ne vrnem nikoli več, ni ugoden. Pa še strokovni niso, vsaj ne tukaj. Jenko je.
Primer:Pri zagonu  je avto delal na 3 cilindre. Ko se je segrel, vse OK. Veleumi na pooblaščenemu servisu so rekli - grelne svečke. OK. sem privolil, plačal 600 EUR, nič boljše. Moja napaka, ki je ne bom več ponovil, ne bi jim smel plačat.

Glede hitrega servisa: Èe človek zna delati, naredi hitro. Po menjavi olja pa res ni treba na testno vožnjo

mirchi

Treba je najprej definirat servis. Oziroma poseg ki se bo delal. Menjava olja in redni servis ni isto.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

andraž

Pri testni vožnji pa mehanik ugotovi marsikaj, kar slabši voznik ne more (ne trdim, da si slab voznik). Slabe roke, zavore, ležaji, sklopka...

JozeG

Pred mesecem dni sem imel tehnični pregled, vse v redu, razen en končnik ima malo lufta, pa saj ga slišim. Drugače pa svoj avto poznam sam najboljše.

MSrougeZX

Žalostno je, ko se pelje mehanik na uradnem servisu in ne sliši nič, če pa že, pa te potolaži da je to kao normalno. Te pa greš k vaškemu mehaniku pa takoj ugotovi kaj je zanič na avtu. Seveda, ni vedno in vsepovsod to tako, in je lahko tudi obratno, a se mi je že večkrat to zgodilo. Vsak se pa sam odloči, kdo in kako mu bo servisiral vozilo.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

alesz

CitatŽalostno je, ko se pelje mehanik na uradnem servisu in ne sliši nič, če pa že, pa te potolaži da je to kao normalno
.....ja,katastrofa pa je ko se ti take stvari začnejo dogajat pri dohtarju,pa se tudi nihče ne sekira........