Uradni ali va?ki servis

Začel/a garac, Maj 11, 2007, 08:21:06 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Svoj avto zaupam

ooblašèenemu serviserju Citroen
34 (40.5%)
aškemu mehaniku
24 (28.6%)
ušarju
2 (2.4%)
am sebi
19 (22.6%)
rugo
5 (6%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 65

MSrougeZX

Citat od: alesz;245142.....ja,katastrofa pa je ko se ti take stvari začnejo dogajat pri dohtarju,pa se tudi nihče ne sekira........

Imaš prav...na žalost res.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

zlikovski

Včeraj bil na servisu da sem se naročo da mi menjajo prednji levi zglob vilice, pa en glih bil na servisu pa mu rečejo menjat vse filtre, svečke, olja,... on pa nič menjat filtrov in svečk, avto pa praktično nov, in mu odgovoriji vredu, ampak potem tudi sprejmite odgovornost, če bo kaj narobe.
Toko o novih avtih in lastnikih, glavno da ima novejši avto od soseda, nima pa za kruh.
In to je nažalost ogromni takih.

andraž

Mogoče je že kdo zračunal koliko se v končni fazi prihrani, če redno kvalitetno servisiraš in menjaš olja?

fifk

https://www.zurnal24.si/avto/kaksen-je-motor-skode-octavie-po-700-000-kilometrih-310203

Ni Citroen, je pa omenjeno, da je bil avto redno servisiran..

Verjetno kvaliteten servis precej podaljša življensko dobo avtu, če pa menjaš samo olje, po možnosti še na Petrolu, pa misliš, da je avto servisiran, pa tudi prav. Vsak zase že ve.. Èe pa kupiš takšen rabljen avto si ga pa naj...

JozeG

Citat od: andraž;245145Mogoče je že kdo zračunal koliko se v končni fazi prihrani, če redno kvalitetno servisiraš in menjaš olja?

Redno menjam olje na 15000, čeprav naj bi ga na 20K. No, zadnjič sem malo zamudil. Drugače je pa tako: ko kaj crkne, zamejam, z malo zamika.

Držim se atovega nasveta: ne hodi k zdravniku, če nisi bolan

xpuser

Citat od: MSrougeZX;245140Žalostno je, ko se pelje mehanik na uradnem servisu in ne sliši nič, če pa že, pa te potolaži da je to kao normalno. Te pa greš k vaškemu mehaniku pa takoj ugotovi kaj je zanič na avtu. Seveda, ni vedno in vsepovsod to tako, in je lahko tudi obratno, a se mi je že večkrat to zgodilo. Vsak se pa sam odloči, kdo in kako mu bo servisiral vozilo.

Žalostno postanme ko začne mehanik sam delati škodo samo da čimveč pokasira, videl že takega.

Se ve kdo je dober pooblaščenec in kdor ni, enim se ni problem zapeljat iz zagreba v grosuplje drugim je pa muka s tržiča do brnika, ampak prišpara pa se ...:gimme_money:

JozeG

Zato pa grem k vaškemu mehankarju in naredi, kar mu rečem. Èe kaj posebnega opazi, me opozori, odloča pa sveda tisti, ki plača.

xpuser

Jaz pa k pooblaščencu , nakoncu najcenej.

JozeG

Citat od: xpuser;245223Jaz pa k pooblaščencu , nakoncu najcenej.

Ne bi rekel

andraž

V primeru moje C5 je do sedaj pooblaščeni sigurno cenejši.

xpuser

Citat od: JozeG;245225Ne bi rekel

No takšne so bile moje izkušnje, fantje vedo kako je skup dano in samo šraufajo, ne pa da se uči kako pa kaj.Èeprav je urna postavka višja na koncu cenej.

JozeG

xpuser

Ja saj ko grem k zravniku tudi ne hodim k zravlicem, konja pa nimam da bi ga moral vozit podkovat.

Seveda zame ni servis menjava olja in oljnega filtra in en pildek pod havbo.

JozeG

Kaj vse naj bi pa še pogledal? Vodo za šipe, pritisk v gumah, zavorno tekočino, ....

gule

Stanje zavornih oblog in diskov, stanje komponent podvozja, stanje izpuha, količina in stanje vseh tekočin v motorju, stanje pogonskega in ostalih jermenov, stanje signalizacije in tako naprej...