Uradni ali va?ki servis

Začel/a garac, Maj 11, 2007, 08:21:06 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Svoj avto zaupam

ooblašèenemu serviserju Citroen
34 (40.5%)
aškemu mehaniku
24 (28.6%)
ušarju
2 (2.4%)
am sebi
19 (22.6%)
rugo
5 (6%)

Skupno število članov, ki so glasovali: 65

garac

Da ne bomo smetili drugih tem, bom odprl novo. Moje osebno mnenje je, da se avto vozi na uradni servis dokler je v garanciji oz do določene starosti, osebno bi rekel do 5let.
Seveda je odvisno, za kakšen poseg gre. Olje ti lahko zamenja tudi "va?ki", kot so bartogov hitri servis, avtomeister, ali pa totalen fušar.
Tudi menjave zobatega jermena so ve??i večinoma vsi mehaniki, menjave sklopke itd.
Ker pa va?ki ne ve, prav tako velikokrat tudi uradni ne vedo kateri del paše s citroena na citroen oz. z peugeota na citroen, so zame najboljši serviserji "va?ki" tipa neuradni citroen servis. Tam delajo izku?nje. Zato zaupam servisu kot je novak, avtoodpad bine...
Od uradnih bi rekel da sem sližal dobre stvari o starih serviserjih z dru?insko tradiscijo, kot je Jenko, Merlak, Jerov?ek
Potem pa obstajajo ?e razne avto hiše, v lasti delničkih dru?b. Tem je večinoma vseeno kaj prodajajo, ali so to "gate" ali pa recimo citroeni. Med njimi so po zagotovilih XAndreja svetla izjema pri avtocity, za ostale pa ne vem.
No najdejo se tudi pacianeti, kot smo mi, ki sami ?arijo po avtih.

Na tem mestu nam prosim zaupajte, kdo skrbi za va? avto. Gre za uradni servis, va?kega, fušarja?

ne gre za reklamo, zaupajte nam, pohvalita, pograjajte, da bomo z vami delili svoje izku?nje in bodo Naši citroeni dobro vzdrževani. ?e se spomnite ?e cene rednega servisa nam prosim zaupajte tudi to.

:emot26:
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

hadei

A lahko damo tudi naslove servisov kjer nam konji?ke ?raufajo?
Po eni strani bi bilo dobro, da imamo tudi kakšen spisek servisov. Sicer ne na račun baba sližala, baba rekla ampak izključno pohvale in graje servisov v katerih opravljate servis svojega vozila.
Jaz sem definitivno za va?ki servis, razen, ko je avto pod garancijo. Takrat je druga pesem.
Imena servisa ne bom podal dokler ne bo reženo, da smemo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

Lahko napiše?, tako pozitivno, kot tudi negativno menje, samo brez žaljenja
[SIGPIC][/SIGPIC]  

Xandrej

načeloma sem za va?kega tudi ampak pri vsej tej elektroniki ki jo imamo v avti va?ki počasi popustijo... načeloma sem zadovoljen avto city maribor. Nekateri imajo pozitivne nekateri negativne izku?nje z vsakim servisom tako je in tako bo ostalo... Mislim, da mora vsak najt svojega serviserja kateremu lahko zaupa in ki ve kako se stvari stre?e.

Grem glih k Golji z saxojem. Zamenjava sprednjih ležajev (da bo mir) mazalice na zadnji most ter zamenjava diskov s ploščicami.

visar

Merlak, saj je cena rednega servisa skoraj ista kot ?e bi si menjal sam...
?e pa to ?e po?nete sami pa me zanima kam dajete staro olje?
______/\\______
______/\\______

Lovro

Xantio vozim na redne servise k Merlaku, torej na poobla?ženi servis in sem zaenkrat zadovoljen (upam, da bom tudi v prihodnje).

?e pa bi ?lo za kako večje popravilo, ki je zelo drago, pa bi resnici na ljubo, verjetno poleg Merlaka povprašal ?e pri Novaku in Binetu in se nato, glede na ceno, odločil, kam ga peljem.
Lp. Lovro

Dosedanja vsakdanja citroenova vozila:
Citroen (Cimos) BX 16TRS Mk1; 1986 (1994-1996),  Citroen BX 15RE Mk2; 1988 (2004-2005), Citroen Xantia 1.8i 16V VSX; 2000 (2005-2012), Citroen C5 III 2.0HDI Confort; 2009 (2011-2016)

Citroenovi starodobniki:
Citroen (Cimos) 2CV6; 1975 (1999-2009), Citroen DS19M; 1965 (2009-2015), Citroen ID20; 1971 (2016-2020), Citroen TA 11B; 1953 (2021...)

gregor

Citat od: visar;7142?e pa to ?e po?nete sami pa me zanima kam dajete staro olje?

V kanglo, ko je pa akcija zbiranja nevarnih odpakov (pri nas ponavadi spomladi) pa peljem tja, skupaj s starimi baterijami, akumulatorji, oljnimi in naftnimi filtri ipd.

?raufam pa sam. Včasih grem po kak nasvet ali orodje do kolega.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

visar

ideja z oddajo olja v spomladanskih terminih je zelo dobra samo potem me zanima ?e kanglo s oljem toliko časa ?prač doma ali planirač menjavo olja tam nekje okoli zbiranja odpadkov.
______/\\______
______/\\______

gregor

Citat od: visar;7153ideja z oddajo olja v spomladanskih terminih je zelo dobra samo potem me zanima ?e kanglo s oljem toliko časa ?prač doma ali planirač menjavo olja tam nekje okoli zbiranja odpadkov.

Na traktorju lahko planiram, ker olje zarad starosti menjam, ne zarad delovnih ur. :-)

Ja, ?param doma.
Evasion 2.1TD 1999
Fiat Ulysse 1.9TD 1995, Fiat Scudo 1.9TD 1999, Fiat Scudo 1.9TD 1998 Avtodom
Zelena Xantia Berline 1.9TD
Lada Niva 2.4D
2x Nissan Patrol Y61
Naprodaj veliko rabljenih delov za Xantio

andraž

spačka mučim sam, kar pa presega moje znanje naredi Novak iz Lj. Prijazen servis s prijaznimi cenami, ki so vsaj 30% ničje od cen uradnih servisov. Delajo hitro in kvalitetno, ?e nimajo novega rezervnega dela, imajo v kleti ogromno skladišče rabljenih delov, kjer se najde marsikaj za vse A modele, pa Gs-e... Pa tudi nadomestno vozilo ti dajo, kakšnega AX-a ali BX-a, pa čeprav si majhna stranka samo s spačkom. Zraven je tudi trgovina z novimi nadomestnimi deli, ki je verjetno najbolje zaločena z deli za Naša vozila v Sloveniji. Nekaj let nazaj sem tam dobil nove originalne pokrove koles za 2cv in to za smešno ceno.
S spačkom se poobla?ženih servisov raje izogibam. Nimajo pojma kako se nastavi platine in ?e bi se Našlo podobnih nevednosti. Je sicer dober image za njih, ?e stoji na dvorišču lep 2cv, vendar je to tudi vse. Trobec iz Vi?a mi je sicer krasno kleparsko in li?arsko popravil spačka, ko je dve leti nazaj dama v polu hotela var?evati z zavornimi ploščicami in se je ustavila globoko v spačkovem zadku. Au. Po drugi strani pa mi je takrat tudi nalil navadno zavorno olje, moral bi pa LHM. Moral sem menjati glavni zavorni cilinder. Ni hotel nič sli?ati o krivdi, pa čeprav je tudi na računu pisalo, da so mi dolili UK2 olje...
Dale? najboljše variante za servis so pa tiste čisto Domače, kot je bil Jeti ali pa je Mare iz Krasa, kjer dobiš ob super urejenem avtu tudi kozarec rdečega...

LP

michoBX

Od za?etka se je avto vozil h krmelju v gorenjo vas -  servis je bil ok, dokler se ni glavni serviser ubil z motorjem. Potem je use skupaj prevzel brat, ki pa nima ravno ?ilice za starej?e citroene.
Sedaj vozim k torotu(avtoOdpad Bine), je fajn ?e rabiš kakšen kos... Nekako pa nama ?e ni uspelo ugotoviti kaj je narobe s sprednjima teleskopoma, bom mogu ?e kerga povprašat...
Grem pa u ponedeljek ?e h Branetu v ?ir, kater bo zamenu teflone, pa ventil?ke Naštelu, bova pa ?e teleskope pogledala...
Olje in filtre pa svečke in podobne stvari pa menjam doma sam...
Hja, dougcajt mi je ja...

Gox

Avte smo samo v obdobju garancije vozili na Citroen Koper ... Sedaj pa ?e dosti let v Prade pri Kopru, k AvtoMehaniki Pongrac SP, kjer se v 98% ?raufa Citroene. Mehanik ima tudi tester.

Lp

deyo

Dokler je avto v garanciji gre na poobla??en servis (tako za enkrat delam ?e z "nemcem"), za Xantio ki jo bo treba kmalu peljat malo pregledat pa verjamem, da bom zvedu prav v tej temi kam naj se napotim.

Picdriver

Avto City Maribor. Zaenkrat mojih dveh konji?kov niso videli nikjer drugje. Zaupam jim, so ugodni in kvalitetni. Imajo edino eno napako - vedno je gužva ;-)

Sploh ne vem, zakaj jih hvalim?! Zdaj bo ?e večja gužva!

garac

Ma nekateri slabo berejo, City je omenjen kot naj med tistimi, ki so v lasti dd.

Da ne govorimo o preventivnih (prvih servisih) pri uradnih serviserjih na 2500km. Ne naredijo nič, vse kar je je ?ig. Vsaj nekateri ne. Moram pohvalit na tem mestu Tadeja AH Jenko Polica pri Kr, ki je res vse preveril, morebitno zračnost, podmazal vodila itd, po moje je storil celo ve?, kot obsegajo navodila za ta servis
[SIGPIC][/SIGPIC]