K hiši smo mislili da prihaja C6 ... pa ...

Začel/a Xandrej, September 20, 2011, 04:55:02 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

Govorimo o XJ 4.2 kompresor, avto v celoti narejen iz aluminija na vseh testih ga primerjajo z BMW7, S klaso in še kaj... Avti so bili narejeni od leta 2003 do lani in prebiram okoli pa po njihovem forumu da to dela in tudi materijali so za ene 6 klas višji od rec. C6 saj je dotični avto kot iz trgovine to še nisem v življenju videl na lastne oči pa vrjemi da vem kako zgleda avto ki ima 100 000 kilometrov... Noter pravi les, na usnju ni sledi sedenja sploh. (Na moji C5 ki ima 70 000 jurjev pa na prejšni je bilo usnje že prav zmatrano seveda ga mažem, čistim, 2x na leto), volan kot iz trgovine tak, da govorit take neumnosti je malo mimo. Ljudje pač če imajo 120 000€ ne pomislijo na Jaguarja ampak si raje kupijo A8 ki pa je rec. v eni reviji zraven A8 4.2 quatro piše: Boljša izbira XJ 4.2R... Slabi jaguarji oz. avti ki so imeli probleme z motorji so bili 3.2 V8 in 4.0 V8 od leta 1998 do 2002. Ampak še tukaj gledam po oglasih da se prodajajo avtomobili z preko 300 000 kilometrov... To da je zdaj Jaguar Indijski mene boli pimpek od koga je kaj govorim o dotičnem avtu, raje imam Jaguarja Xj kot posrano BMW 7 ki jo ima vsak cigan ali pa A8 ali S klaso...

Avto sem tudi peljal in sem res navdušen prvo ko raketa drugo pa materijali ki so ene 2 klasi nad C6 kot smo že ugotovili neka plastika pa ročke od C3 pač ne paše v avto ki stane 60 000€ nažalost... Je pa čista resnica, da se v C6 valjda peljaš udobneje, še vedno pa trdim, da najbolj udobno od vseh citroenov ever.

Kaj pa bo pa bomo itak vidli. Samo ne mi govorit da je dandanes katerakoli znamka za en drek. Pa kdo je propadel pa kdo ni vrjemi da ne zaradi slabih avtov. Ludi Labborghini je propadel pa nima slabih vozil ampak se vsak raje na Ferrarija spomni, Zdaj je od Audija kateri pa je KAO naredil R8 zdaj pa se tolčejo po prsih, pa imaš Bugattija pa ohoho znamk... Danes pa je za moje pojme itak segment FX-a pa XK-ja pa novega XJ vsaj ena firma ki še vedno stoji za tem da delajo posebne avtomobile ne tak kot pri audi pa BMW ki kupuješ avto na metre saj so vsi isti samo vsaka večja številka ima pol metra več... Sem pač tak ki imam rad drugačne avtomobile kot cela raja pa mi jaguarji že lep čas ne dajo mira...

deuche

Xsandrej, mel sem možnost vozit nekaj let na servis Xe in Se zaradi prevajanja lastnikom. S podvozjem so bili grozni problemi, z motorji nobeni. Materjali, ki jih ti vidiš in ne vidiš so niso enaki. Na lastne oči gledal avte na dvigalu in demontirane dele. Fuj. Računi pa redno od 250.000SIT do 400.000SIT.

DB9 je podobno angleško sranje. Za švabe je edini primer, ki ga poznam, da toliko žre denar in dela probleme pri cca 130k km RS4 sicer tunan in grdo vožen večinoma.

Sicer pa napisal sem kar vem in ti lahko narediš kar hočeš. V končni fazi boste lahko imeli celo srečo in ne bo nobenih problemov, sploh glede na to, da po 607 sodeč oče bolj malo vozi.

Xandrej

Ne mo govorit o S typu pa X typu... To so jajca to vsi vedo. Servis za to zverino na summitu stane 350€. Pa če moj prijatelj Golja šraufa ferrarije pa K1 pa mercedese pa mustange te bo še te zverini olje menjal... Saj pravim vsakemu svoje. In ja res pri jaguarju so taki tepci da čungalungo materijal vgradijo... Avto pa nov stane 130 000€...

Pa ko mi nekdo o nekih švabih govori se s takim nima več kaj za menit pa oprosti.

Meni osebno bo švaba zadnji avto ki ga bom kupil pa tudi dosti zaradi takih kot si ti... Pa vrjemi da so bili avti pri hiči kot sem že neštetokrat napisal samo razočaranje Govorim o NOVIH avtih ki so prihajali k hiši od A8, S klas Q7 pa še kaj... Še največ je tdržal in z njim skoraj nobene težave je bil prvi A8 3.7 quatro ono pa sama jajca pa oprosti... Res niti zastonj jih nebi imel.

Glede astona pa pokaknega poršeja ki je že 80 let isti pa tudi nebom zgobljal besed ker tak dolgočasne znamke kot pa je porše pa trenutno ne obstaja na svetu sedaj se mu Audi pribljižuje pa počasi upam, da ne BMW katere ne ločiš 5 in 7 če mu na riti nič ne piše... Spet avti na metre... :BigThumbs:

Citroenovc

Sicer tale XJ serija, ki jo ti omenjaš, Andrej -a ni to delno Ford v bistvu in tako s kupom drobnarij iz raznoraznih Fordov (stikala, ipd)?
OK, vi gledate sicer bencin osmaka - ampak v primeru dizla so pa noter PSA HDi ipd ...
Avto je fenomenalno lep, samo ne rabiš na nabijat, kako je 6 razredov boljši od kakega drugega (aja, ne govorim na pamet, cca 2-3 leta starega - pač zadnjega klasične oblike - XJa ma moj stric). Pač je imel lastnika, ki je lepo skrbel zanj.
Pa da ne bo pomote - men so klasični XJi (sploh oni od konca 60ih pa do začetka 90ih) fantastično lepe limuzine
OK

LP
Primož

Xandrej

Nažalost so materijali očitno za par klas viški kot pri citroenu pač si se spet odrgnil ob 6 klas... Glej nažalost nemoraš v ničemer primerjat C6 pa XJ razen tega da sta oba posebna edinstvena na cesti pa oba zelo redka na cesti. Pa da se v C6 udobneje pelješ drugje pa nima za burek nažalost. S tem, da je C6 prišel ven leta 2006 ta model pa se dela od leta 2003 do lani... Pa s tisto 6 si se malo spotaknil ampak za ene 2-3 klase pa 100%.

Ampak še vedno tehnica kaže na stran C6. Èe pa bi jaz osebno kupoval pa 100% Jaguarja. V tem primeru kupuje foter.

Citroenovc

Ne nisem se spotaknil. Bom še enkrat ponovil. Avto je lep, ni pa vesoljska ladja (in to ne leti v primerjavo s C6). Ima ravno tako en kup "konfekcije" uporabljene. Prav tako pa Jagi ne slovijo ravno po zanesljivosti :S in bi kar verjel Deuche-ju, da so lepi ampak mehanika pa ...
OK

LP
Primož

Xandrej

Kaj pa je zate vesoljska ladija? Da te čujem! Pikola če pa en posran XJ ki je stal za eno poštemo hišo tukaj v astrijski srbiji ni vesoljska ladija potem pa oprosti... Ker je potem to kaj midva vozima 101...

Pa ne mešat S typa X typa...

deuche

Citat od: Xandrej;113786Pa ko mi nekdo o nekih švabih govori se s takim nima več kaj za menit pa oprosti.

Glej Xandrej, jaz nemških avtov nisem imel, jih nimam in jih tudi nimam namena kupovat. To je moje osebno stališče, ki temeli na mojih potrebah, razvadah in na koncu tudi na tem, da mi je neka znamka ljuba, ker mi je dokler nisem prišel do svojega, dolga leta dajala kruh in ima zato pač nek status tudi v družini.

Popolno se strinjam s tabo o ocenah o neosebnosti in avtih na metre. Kljub vsemu se mi pa zdi skrajno nekorektno iz čisto objektivnega strojniškega stališča ne priznati nemškim avtomobilskim inžinirjem, da so s svojim trudom dosegli bistveno višji nivo kot vsi ostali. In tudi če si upaš trditi, da so slabi so trugi žal še vedno slabši.

deuche

Citat od: Citroenovc;113898Prav tako pa Jagi ne slovijo ravno po zanesljivosti :S in bi kar verjel Deuche-ju, da so lepi ampak mehanika pa ...

Noben angleški avto (pa tipčno tudi letalo ne) ne slovi po kot oni rečejo "reliability".

V končni fazi gledam samo LRja, ki je pri bajti. Nikoli se ni nikjer ustavil, vendar pa je poln malih napak, ki jih je treba sproti odpravljat. Èe bi bila to lastnica neka baba, ki ni sposobna to sproti sama na brzino odpravljat bi znorela.

Angleži so z avti v 50tih zaspali na starih krilih in se nikdar več pobrali, da bi ujeli vse ostale, ki sojih šišnili. Amen

garac

edini prepoznavni Jaguar je zame e-type, ko nekdo omeni jaguar pomislim nanj, ne pa na novodobne Jag dizle pa karavane jao
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

Xandrej

Se pa glih en prodaja v nulo narejen z 270 konji... Svetov je samo cena je problem 135 000 jurjev...

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=5305095&show=1

Ja se tudi takoj spomnim na e typa pa na XK-ja pa XJ-ja vseh generacij... One škatle X.typa pa S-type pa ni to to.. To je ko ono Mercedes A pa Audi A1 pa take šajtrge...

deuche

Vidva sta pa sedaj malo pomešala hruške pa jabke. Saj, ko rečeš Citroen tudi večina pomisli na spačke in žabe samo cajti so vse eno drugi.

Xandrej

Saj jaz ti tudi govorim o XJ letniku 2004 ti pa mešaš zraven neke baje čungalunga avte...

http://en.wikipedia.org/wiki/Jaguar_XJ#X350_.26_X358_.282003-2009.29

deuche

Ne govora je bilo o avtih iz 21 stoletja potem sta pa ti in garač prešaltala na staro/novomodnike.

Drugače pa edina čungalunga, če jo glih iščemo v celi debati je samo tale Jaguar, ki ga gledaš.

Xandrej

Kaj češ se bomo pač v čungalunga vozili eni pa se v nevemčem... No svetovljan pol pa povek kaj je zate avto ker imam občutek, da so vsi za en drek.

Sem se odločil bom vzel Chryslerja 300C SRT 6.3 HEMI pa to je to... zdaj pa navali dalje kaki drek je šele to... :BigThumbs: