Berlingo HDI90 multispacepack

Začel/a AndryAndro, September 06, 2011, 08:29:22 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

Xandrej

No letos je prišlo do situacije, da smo šli z novim berlingom najprej v Amsterdam, nato pa z drugim novim še v Pulo na morje.

Prvi avto je dil Beli xtr 110 konjski, avto za 4 odrasle dede vrhunski in smo se peljali v amsterdam ko lordi! Avto tudi lepo leti klub polno nabasanem vozilu po avtocestah in po navadnih cestah...

Drugi je bil mišjesivi multispace 90 konjski... To pa je prava žalost oz po domače povedano nepremičnina. Avto ne gre nikamor. Polno naložen po slovenski avtocesti rabiš kaki kilometer če hočeš na avtocesti pospešit od 120 do 140 katastrofa, ko je bil pon je bil OK, prazen pa čista katastrofa.

Ko se zapeljaš pri praznem po kaki neravnini ali pa čez kaki kanalski pokrov, to zgleda ko da bo vseskup narazen padlo oz tak nemiren zadek da te kap frrrr naredi zadaj...

Vglavnem so problemi z berlingoti ko prebiram in se strinjam da je to vseskup moteče. Nemorem pa mimo tega, da je avto v osnovi manenjen očitno prevažanju tovora oz da je to dostavnik ki so mu še silomprilike dali še zadaj klop... Èe je avto naložen se pelje kot maybach pri praznem pa je prava šajtrga... Seveda pa dobiš za 12 000 jurjev to kaj dobiš...

AndryAndro

Citat od: Xandrej;110086No letos je prišlo do situacije, da smo šli z novim berlingom najprej v Amsterdam, nato pa z drugim novim še v Pulo na morje.

Prvi avto je dil Beli xtr 110 konjski, avto za 4 odrasle dede vrhunski in smo se peljali v amsterdam ko lordi! Avto tudi lepo leti klub polno nabasanem vozilu po avtocestah in po navadnih cestah...

Drugi je bil mišjesivi multispace 90 konjski... To pa je prava žalost oz po domače povedano nepremičnina. Avto ne gre nikamor. Polno naložen po slovenski avtocesti rabiš kaki kilometer če hočeš na avtocesti pospešit od 120 do 140 katastrofa, ko je bil pon je bil OK, prazen pa čista katastrofa.

Ko se zapeljaš pri praznem po kaki neravnini ali pa čez kaki kanalski pokrov, to zgleda ko da bo vseskup narazen padlo oz tak nemiren zadek da te kap frrrr naredi zadaj...

Vglavnem so problemi z berlingoti ko prebiram in se strinjam da je to vseskup moteče. Nemorem pa mimo tega, da je avto v osnovi manenjen očitno prevažanju tovora oz da je to dostavnik ki so mu še silomprilike dali še zadaj klop... Èe je avto naložen se pelje kot maybach pri praznem pa je prava šajtrga... Seveda pa dobiš za 12 000 jurjev to kaj dobiš...

Ne pozabite, avto je narejen iz tovornega programa, torej je dovoljeno malo več tresenja, poskakovanja, šumenja ....
To so le izgovori prodajalcev in serviserjev!
Kar se pa tiče denarja in kaj dobiš za ta denar, je pa popolnoma zgrešeno mišljenje. Nihče od kupcev se ni spomnil cen avtomobilov! Zakaj niso potem berlinga podražili za npr. 2000€, pa poslali na trg izdelek tak, kot se spodobi?
Na trgu obstajajo tudi cenejši avtomobili, ki zelo močno konkurirajo v kakovosti. In samo na nas (kupci) sloni odločitev, za kakšen avto se bomo odločili. Meni osebno je zelo žal, da sem se odločil za nakup berlinga (kupil sem ga zaradi prostornosti in velikega prtljažnega prostora), je pa šola za naprej - NIKOLI VEÈ!
Že sedaj bi se najraje poslovil od avta, vendar sem preveč na izgubi.
&REJ

ModelJT

Citat od: AndryAndro;110112Ne pozabite, avto je narejen iz tovornega programa, torej je dovoljeno malo več tresenja, poskakovanja, šumenja ....
To so le izgovori prodajalcev in serviserjev!
Kar se pa tiče denarja in kaj dobiš za ta denar, je pa popolnoma zgrešeno mišljenje. Nihče od kupcev se ni spomnil cen avtomobilov! Zakaj niso potem berlinga podražili za npr. 2000€, pa poslali na trg izdelek tak, kot se spodobi?
Na trgu obstajajo tudi cenejši avtomobili, ki zelo močno konkurirajo v kakovosti. In samo na nas (kupci) sloni odločitev, za kakšen avto se bomo odločili. Meni osebno je zelo žal, da sem se odločil za nakup berlinga (kupil sem ga zaradi prostornosti in velikega prtljažnega prostora), je pa šola za naprej - NIKOLI VEÈ!
Že sedaj bi se najraje poslovil od avta, vendar sem preveč na izgubi.

Dlje boš čakal, več boš izgubil. Ti predlagam, da se ga kar takoj znebiš, če se ga že hočeš.
[SIGPIC][/SIGPIC]

AndryAndro

Citat od: ModelJT;110114Dlje boš čakal, več boš izgubil. Ti predlagam, da se ga kar takoj znebiš, če se ga že hočeš.

To ni čist res, da bom več zgubil s časoma.
Iščem razno razne variante, da se ga znebim!
&REJ

Xandrej

No alternativa temu za 12 000 jurjev... Pa ne reči kengoru...

ModelJT

Ja, saj je res Kangoo v nekaterih stvareh boljši kot pa Berlingo. Cene so pa tudi nekje tukaj.
[SIGPIC][/SIGPIC]

Xandrej

garac

Kangoo mi lahko edino šenkajo, takoj menjam za Berlingo.
Kot sem že 100x rekel, ko bodo naredili uporabnejši avto, kot je Berlingo, za enako ceno, takrat bi celo razmišljal o tem modelu. Berlingo je dober avto, če sta Alan in Andy pri svojih odkrila en kup problemov, to ne pomeni, da so vsi berlingi zanič.
Fora je v tem, če kupiš Audi A6 si tiho, da ti je crknil, potem pa je kanta še vedno na dobrem glasu.

@andy, če bi mel solde, bi za primerno ceno vsekakor odkupil tvoj 1/2 izdelek, sam imam pač avte za vozit in ne za iskanje napak. Trenutno se števec vrti proti 224tkm. Tudi porabe ne spremljam, celo tekočino za pranje stekel sem letos nenavadno malokrat dolival :)
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

TeMpL

Citat od: garac;110183Kangoo mi lahko edino šenkajo, takoj menjam za Berlingo.
. Berlingo je dober avto, če sta Alan in Andy pri svojih odkrila en kup problemov, to ne pomeni, da so vsi berlingi zanič.

V bistvu so vsa vozila Berlingo(III) (vsaj tretje generacije zanič! Ima citroen pa še več taki cvetk, c4 picasso, nemo .. itd) oz s kar sramotnimi napakami! Verjamem, da te napake nekaterih uporabnikov ne motijo, je tudi odvisno od tega na kakšna vozla si navajen. če si prej vozil 15 let staro garo z miljoni napak in 350k prevoženimi kilometri se ti zdi morda Berlingo III celo "dober" avto, ker je pač boljši od tega na kaj si bil navajen. To še ne pomeni, da je bez napak, kaj šele to, da napak ni. Cena avta res ni pomemben dejavnik, vsaj kaj se tiče napak in okvar ne.
VSE VGRAJENE KOMPONENTE MORAJO NE GLEDE NA CENO VOZILA OPRAVLJATI SVOJO FUNKCIJO BEZHIBNO = BREZ NAPAK!!!
KO se boste enkrat zavedali tega dejstva, in dejstva da multinacionalke in posamezniki kujejo dobičke na vaši potrpežljivosti, in to ne male ampak v štete v miljonih(Citroen) in pri posameznikih (avtohiše) v 100-500k eur prikazanega letnega dobička...., boste morda uvideli, kdo tukaj koga "jebe"....

:AngelPray:

dvorjan

Ah, ce bi pa bili vsi Berlingi tako katastrofalni, kot tu pisete, pa bi na njih zaradi vpoklicev in servisov ze zdavnaj tolkli minus, saj jih vsaj dan s tekocih trakov verjetno zapelje vec kot tisoc?! Jaz Berlinga mkIII sicer se nisem imel prilike peljati, niti biti sopotnik, me pa pocasi prav res zanima, kaj vse je narobe z njim. Ok, to da ima glasno podvozje ni napaka, temvec posledica dejstva, da je misljen kot dostavnik - za prevoz krompirja, ne pa zive cloveske mase (z izjemo voznika in morebiti sopotnika na prednjem sedezu). Za "civilne" avtomobile se morate pac ozreti proti C4 Picasso in podobnim modelom. Meni se zdi edino pravilno, da je taksna diverzifikacija modelov, sicer se C4Pic ne bi prodajal, saj gre v Berlinga vec "robe" pa se znatno cenejsi je. Malo denarja pac prinese manj glasbe, to ste se menda ze naucili v zivljenju, ali pac ne?
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

TeMpL

Citat od: dvorjan;110186Ah, ce bi pa bili vsi Berlingi tako katastrofalni, kot tu pisete, pa bi na njih zaradi vpoklicev in servisov ze zdavnaj tolkli minus, saj jih vsaj dan s tekocih trakov verjetno zapelje vec kot tisoc?! Jaz Berlinga mkIII sicer se nisem imel prilike peljati, niti biti sopotnik, me pa pocasi prav res zanima, kaj vse je narobe z njim. Ok, to da ima glasno podvozje ni napaka, temvec posledica dejstva, da je misljen kot dostavnik - za prevoz krompirja, ne pa zive cloveske mase (z izjemo voznika in morebiti sopotnika na prednjem sedezu). Za "civilne" avtomobile se morate pac ozreti proti C4 Picasso in podobnim modelom. Meni se zdi edino pravilno, da je taksna diverzifikacija modelov, sicer se C4Pic ne bi prodajal, saj gre v Berlinga vec "robe" pa se znatno cenejsi je. Malo denarja pac prinese manj glasbe, to ste se menda ze naucili v zivljenju, ali pac ne?

Glej : oba modela berlingo III in C4 picaso sta povržena skupni napaki = tresenje volana. + vsaj XX drugih napak ( številka je definitivno dvomestna. Morda celo tromestna, če vzamemo večji kroge citroenovih vozil, kot ta 2
modela) .. tekoče generacije ..  = kar se prodaja ta trenutek....
 Izdelki so žal sramota...

Da, bil sem lastnik 2 krasnih Cit. XM enega of 78K-250K, drug xm gen2 v6 24v ... od 150k-375k ...
Kar je bil tudi, razlog zakaj je bil citroen med kandidati za izbor novega vozila "za otroka", =
Nakup "novega" citroena :( Kar bom verjetno" do smrti obžaloval", kajti bolj na suho me v 40 letih življenja sigurno ni nategnil nihče. :argue1: , bil sigurno ene večjih napak kar se jih da storiti....

Najhujše pri celoti stvari je = Da napak na vozilih, ki se pojavijo, oz so prestavljene = grajane, niso pripravljeni oz ne znajo popravit, če bi jih, hude jeze ni slabe volje ter zgražanja nad vozili prav gotovo ne bi bilo!!

Sej vem, da je zadevo težko doumet, dokler je ne izkusiš na lastni koži, vendar takšna je žal trenutna praksa :(
Očitno je to ceneje, kot da bi napake na vozilih dejansko popravljali!
Èe bi mi kdo pred nakupom vozila 3-4 mesece nazaj zadevo razlagal, bi mu tudi s težka verjel, vendar žal to je TO! KRUTA REALNOST!  :Red-Sleepy:

AndryAndro

Citat od: garac;110183Kangoo mi lahko edino šenkajo, takoj menjam za Berlingo.
Kot sem že 100x rekel, ko bodo naredili uporabnejši avto, kot je Berlingo, za enako ceno, takrat bi celo razmišljal o tem modelu. Berlingo je dober avto, če sta Alan in Andy pri svojih odkrila en kup problemov, to ne pomeni, da so vsi berlingi zanič.
Fora je v tem, če kupiš Audi A6 si tiho, da ti je crknil, potem pa je kanta še vedno na dobrem glasu.

@andy, če bi mel solde, bi za primerno ceno vsekakor odkupil tvoj 1/2 izdelek, sam imam pač avte za vozit in ne za iskanje napak. Trenutno se števec vrti proti 224tkm. Tudi porabe ne spremljam, celo tekočino za pranje stekel sem letos nenavadno malokrat dolival :)

Lej, nočem te napeljevati na to, da bi iskal napake, ti ga samo pošteno vozi, pa bo!
Vsi nekaj lapate, kok je to dober avto, za ta denar pa sploh in oh. In nobenega ne motijo napake, le lastnik takega avta noče biti nihče. To je dejstvo! In večina na tem forumu, se zadovoljuje s polizdelki teh avtomobilov in se tolaži, da je za ta denar, super avto.
In če bi imel solde, kot praviš, bi se 100% ognil mojega Berlinga, mar ne?
Včasih je obstajal bolj vic, kot resnica, o naših YUGO avtih; Kakva plata, takva vrata!
Pa mislim, da to velja še dandanes pri marsikateremu avtomobilu!
Po vseh teh ceremonijah, mi je zelo žal, da nisem takrat dodal še 3000€, pa vplačal VW Caddya. Morda bi imel ravno tako smolo, kot z Berlingom, bi pa vsaj servis imel bolj na nivoju!
&REJ

ModelJT

Citat od: AndryAndro;110195Po vseh teh ceremonijah, mi je zelo žal, da nisem takrat dodal še 3000€, pa vplačal VW Caddya. Morda bi imel ravno tako smolo, kot z Berlingom, bi pa vsaj servis imel bolj na nivoju!

Misliš, da tam ne govorijo "Saj to je normalno"? Pejdi na Avto Delto, tam so zelo "na nivoju".
[SIGPIC][/SIGPIC]

TeMpL

Citat od: AndryAndro;110195Po vseh teh ceremonijah, mi je zelo žal, da nisem takrat dodal še 3000€, pa vplačal VW Caddya. Morda bi imel ravno tako smolo, kot z Berlingom, bi pa vsaj servis imel bolj na nivoju!

Točno to obžalujem tudi sam.

TeMpL

Citat od: ModelJT;110196Misliš, da tam ne govorijo "Saj to je normalno"? Pejdi na Avto Delto, tam so zelo "na nivoju".

Glej sem tudi lastnik (srečen) VW Passat 19tdi od leta 2003-do sedaj, kateremu so vse "grajane" napake, na srečo jih je bilo zelo malo an nekaj jih je bilo bile opravljene v 1 dnevu, je že res, da sem se morda tudi moral 1x ponovno vrniti tudi drugič...

ampak NIKOLI 12x ali VEÈ!!!!!! (za isto stvar).. kot je praksa pri citroenu... Tukaj je zadeva naravnost sramotna, pa nisem obiskal samo enega servisa... Da se o odnosu v Korpu sploh ne pogovarjamo.....