Berlingo HDI90 multispacepack

Začel/a AndryAndro, September 06, 2011, 08:29:22 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

AndryAndro

Citat od: dvorjan;110186Ah, ce bi pa bili vsi Berlingi tako katastrofalni, kot tu pisete, pa bi na njih zaradi vpoklicev in servisov ze zdavnaj tolkli minus, saj jih vsaj dan s tekocih trakov verjetno zapelje vec kot tisoc?! Jaz Berlinga mkIII sicer se nisem imel prilike peljati, niti biti sopotnik, me pa pocasi prav res zanima, kaj vse je narobe z njim. Ok, to da ima glasno podvozje ni napaka, temvec posledica dejstva, da je misljen kot dostavnik - za prevoz krompirja, ne pa zive cloveske mase (z izjemo voznika in morebiti sopotnika na prednjem sedezu). Za "civilne" avtomobile se morate pac ozreti proti C4 Picasso in podobnim modelom. Meni se zdi edino pravilno, da je taksna diverzifikacija modelov, sicer se C4Pic ne bi prodajal, saj gre v Berlinga vec "robe" pa se znatno cenejsi je. Malo denarja pac prinese manj glasbe, to ste se menda ze naucili v zivljenju, ali pac ne?

Ne kvasi neumnosti, pejt v oštarijo, pa tam pametuj!
Vrzi 15t flik, si kupi Berlinga, potem pa pametuj o avtu!

Èe bi Berlinga vpoklicali na servis zaradi določenih napak, bi to vsak normalen človek razumel, s tem bi si tudi firma in serviserji citroena pribili kak plus. Problem je, ko si zatiskajo oči in pokrivajo ušesa, poleg tega pa še trdijo, da je avto dober. Napake pa ostajajo!
In kdo za vraga je to sfantaziral, da je berlingo dostavnik, ki mora imeti obilico napak???
Lej, točno vem kaj sem kupil in kaj lahko pričakujem od avta, sploh pa nisem tok zahteven kupec, hočem pa, da izdelek funkcionira, kot mora, kot ti obljubljajo trgovci, ko ga kupiš.

Mar ne?
&REJ

dvorjan

Volan najbrz trese zaradi gum. Te pa zato, ker je avto par mesecev stal na kakem parkiriscu, preden je Citroen Slovenija kupil akcijsko zalogo. Vem, gume bi morali zamenjati pri Citroenu na njihove stroske, pa tega nikoli ne bodo storili. Ti bos pa do 20.000 ali celo 40.000 km (odvisno kako vozis) klel cez tresenje volana, kjer verjetno ni napake. Mogoce je napaka v platiscih in le-te tresejo. Pa platisc tudi ne dela Citroen sam, temvec zunanji izvajalci. Je pa res, da je Citroen odgovoren, kaj da na avto. In bi zato moral poiskati in odpraviti napako. Oziroma jo, kot pisete, vsaj priznati. To, da so inspektorji gluhi, slepi in nedoumljivi, me ne cudi, samo zakaj potem ne posljete kaksnega dopisa v Francijo. Ce bi Francozi dobili vsak mesec 10+ taksnih dopisov, bi se tezko delali "Francoze", ces da napak pri nas ni.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

dvorjan

Se vedno lahko Berlinge prodate, ako vam jih ni za voziti - tako kot Alan30. Gredo kar dobro v promet, pa se tezav se boste resili hitro in elegantno.

ModelJT

Saj oni vse vejo, samo so lepo z inšpektorji zmenjeni in basta. Saj so baje že parkart Jerovška fajn kregali, ker je popravil napake pod garancijo, ki pa jih "ne bi smel".
[SIGPIC][/SIGPIC]

dvorjan

Citat od: TeMpL;110201ampak NIKOLI 12x ali VEÈ!!!!!! (za isto stvar).. kot je praksa pri citroenu... Tukaj je zadeva naravnost sramotna, pa nisem obiskal samo enega servisa... Da se o odnosu v Korpu sploh ne pogovarjamo.....

Kolikor jaz vem, mora servis napisati porocilo v Francijo (!!), ce se ti zaradi iste napake na servisu oglasis tretjic! Pa naj me kak uradni serviser popravi, ce temu ni tako - oziroma vsaj pove, kako se temu izognejo. =)

AndryAndro

Citat od: dvorjan;110205Volan najbrz trese zaradi gum. Te pa zato, ker je avto par mesecev stal na kakem parkiriscu, preden je Citroen Slovenija kupil akcijsko zalogo. Vem, gume bi morali zamenjati pri Citroenu na njihove stroske, pa tega nikoli ne bodo storili. Ti bos pa do 20.000 ali celo 40.000 km (odvisno kako vozis) klel cez tresenje volana, kjer verjetno ni napake. Mogoce je napaka v platiscih in le-te tresejo. Pa platisc tudi ne dela Citroen sam, temvec zunanji izvajalci. Je pa res, da je Citroen odgovoren, kaj da na avto. In bi zato moral poiskati in odpraviti napako. Oziroma jo, kot pisete, vsaj priznati. To, da so inspektorji gluhi, slepi in nedoumljivi, me ne cudi, samo zakaj potem ne posljete kaksnega dopisa v Francijo. Ce bi Francozi dobili vsak mesec 10+ taksnih dopisov, bi se tezko delali "Francoze", ces da napak pri nas ni.

Berlingo je tako vroča roba, da ni skladiščenja, gume so nove po podatkih. In mi kupci, nismo za to, da definiramo in odpravljamo napake, za te stvari obstajajo serviserji!
In le zakaj bi moral kupec pisariti v Francijo? zakaj bi morali mi pisariti v Koper? Zakaj pa potem obstajajo AH-pooblaščeni serviserji??
&REJ

harvey

Odnos Citroena, tako centrale ali posamezne franšiže, je v nekaterih primerih pod kritiko in to je dejstvo!

Berlingo, Kangoo, Partner so solidni avtomobili, sploh tile novi modeli so precej izgubili na "karjolastih" elementih in kot taki s ceno in opremo, ki jo nudijo, segajo že v krog bolj avtomobilskih modelov ala Scenic, če se omejim npr. na znamko Renault. Vedno pa so lahko težave z avtomobili takšne in drugačne narave, kdaj rešljive, včasih pa tudi ne. Tako ima/ je imel tudi dvorjan probleme s cukanjem s svojim novim DS3, pa to še ne pomeni potem, da so vsi DS3 zanič.

CitatJaz Berlinga mkIII sicer se nisem imel prilike peljati, niti biti sopotnik,
Haha, to je pa že postala dvorjanova maksima, da sodi in govori o vsem, pa čeprav se ni peljal ali bil očividec dogodka. :argue1:
.
.
.

[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

@templ, res me čudi, kako lahko sončkov c4 pic v treh letih naredi četrt mio km, navkljub vsem napakam, ki jih avto po tvoje ima?
Tresle so edino gume iz prve vgradnje, ker je najbrž vsaka savska boljša, kot pa tista na katero pravi citroenarji jako prisegajo_michelinka
XM primerjat z berlingom je kratkomalo neumnost. Caddy je super avto, preverjeno, sosed ima vsakih par mesecev novega.
Kar se pa servisov Citroen tiče, pa verjamem, da imate probleme.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

garac

@dvorjan, ðaba franozom, kolko časa si bil v koloni? A je kaj pomagalo negodovanje?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

MSrougeZX

Trenutno se vozim z Berlingom ki ima prevoženih skoraj 8000km...trese nič ne...je pa res, da ko sem novembra 2009 kupil C5 iz zaloge mi je tresel...ko sem vrgel dol letne mišelinke in dal gor rabljene zimske pa se je peljal po AC kot mora...gum sem se na srečo znebil, saj bi se jih v vsakem primeru ker sem letne prešaltal na colo več.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

TeMpL

Citat od: MSrougeZX;110221Trenutno se vozim z Berlingom ki ima prevoženih skoraj 8000km...trese nič ne...

Seveda :)

Možnost testne vožnje kot sovoznik?

MSrougeZX

Seveda možno...tak ga moram v MB pripeljat (če bo vse po sreči jutri po 15h enkrat), drugače pa v petek.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

AndryAndro

Kar se pa servisov Citroen tiče, pa verjamem, da imate probleme.[/QUOTE]

vsaj nekdo, ki se strinja v nečem :BigThumbs:
&REJ

dvorjan

No, ce je kdo s problematicnim Berlingom kdaj v prestolnici, me tudi lahko zapelje en krog, da slisim in vidim kaksno neresljivo napako.

harvey

Citatda slisim in vidim kaksno neresljivo napako.
Hahah, potem si pa kot "najboljša ušesa" v mestu kakor iz D. Lynchevega Wild at Heart...
.
.
.

[SIGPIC][/SIGPIC]