Most

Začel/a blah, Julij 07, 2011, 09:50:43 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alesz

S drugim zgoraj omenjenim smo sodelovali in ni bilo kakih problemov.....
Citatpri nas lahko dobite garnituro za obnovo zadnje preme, ki stane 139 € + DDV
....to je vredu ,samo ta set zahteva da ima človek neko opremo,da to lahko naredi,to ponavadi kupujejo mehaniki......če pa nimaš tega boš pa imel že probleme,da boš zadevo snel in jo dostavil v obnovo.Prvi omenjeni ti pa v svoji servisni delavnici naredi vse......

frodo1

Vem, sem bil danes na enem servisu, kjer mi bodo naredili za približno pol cene, vam pa povem, da si nekateri, med njimi tudi Vargalant ustvarjajo s tem delom lep dobiček. Dela v resnici sploh ni toliko kot pravijo( 2-3dni). Tudi na gorenjskem mi je (nekdo) obljubil komplet popravilo v enem dnevu za cca 450€. V tem času bi ti morali izurjeni mehaniki že razstavit in popravit kaj več kot le premo. Toliko.
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

DomenP

Bi lahko prosim zaupal komu boš dal to popravit za skoraj pol cene in kakšna je ta cena. Èe nočeš delati reklame prosim na zs.

Me pa še ena stvar zanima in glede kupovanja delov in popravljanja v lastni režiji. In sicer omenjeno je bilo, da je za to potrebno posebno orodje, zanima me če ve kdo povedati bolj natančno za kakšno orodje naj bi šlo in kaj je najbolj zahtevno pri celi stvari.

Hvala!

alesz

Citat od: frodo1;127994Vem, sem bil danes na enem servisu, kjer mi bodo naredili za približno pol cene, vam pa povem, da si nekateri, med njimi tudi Vargalant ustvarjajo s tem delom lep dobiček. Dela v resnici sploh ni toliko kot pravijo( 2-3dni). Tudi na gorenjskem mi je (nekdo) obljubil komplet popravilo v enem dnevu za cca 450€. V tem času bi ti morali izurjeni mehaniki že razstavit in popravit kaj več kot le premo. Toliko.
Odvisno kako na stvar gledaš,izurjen mehanik ti lahko na premi zamenja ležaje in zato jo ni potrebno snemati.Obnova take preme ko ti pa že kolesa visijo pa nima veliko skupnega z mehankarijo preje z kovaštvom.........................

frodo1

Citat od: alesz;128316Odvisno kako na stvar gledaš,izurjen mehanik ti lahko na premi zamenja ležaje in zato jo ni potrebno snemati.Obnova take preme ko ti pa že kolesa visijo pa nima veliko skupnega z mehankarijo preje z kovaštvom.........................

Takšno je tvoje mnenje, zanima me samo, če si bil kdaj zraven takšnega popravila. Cene delov so v glavnem znane, pa so pri nas tudi precej višje kot na e-bayu. Kolikšna je pa cena ure mehanskega dela za popravilo? Se pravi za 500€ je koliko ur dela? Pa dovolj o tem. V glavnem sem prečitev vse objave na to temo, tudi v Citroen ******u, kjer je napisano nekaj več kot tukaj, a nikjer nisem zasledil nekih podrobnodti, s katerimi bi si človek lahko zares pomagal. Pač bomo videli, popravit bom dal na citroenov servis, bom poskušal bit zraven, pa kaj poslikat. Premo bodo sneli, ker je potrebno izprešat osovine, seveda mi bodo zamenjali vse kar spada, osovine, ležaje, semeringe, tudi mazalico bodo vgradili. Èe bo vse po sreči, bo v enem dnevu gotovo, bomo videli, popravljat grem konec drugega tedna.Ko bo gotovo bom kaj napisal.

DomenP

Se popolnoma strinjam s Frodom. Tudi sam iščem potek ali opis celega popravila vendar neuspešno. Večino popravil se lotim sam zato sem tudi tukaj razmišljal v tej smeri. Največ kar sem izvedel je, da za stvar potrebuješ specialno orodje in tukaj se tudi konča.

Jogador

Citat od: DomenP;128394Se popolnoma strinjam s Frodom. Tudi sam iščem potek ali opis celega popravila vendar neuspešno. Večino popravil se lotim sam zato sem tudi tukaj razmišljal v tej smeri. Največ kar sem izvedel je, da za stvar potrebuješ specialno orodje in tukaj se tudi konča.

No xsarca od moje tudi malo pošrek stoji na eni strani, tako da me tole tudi čaka.
Bom peljal najprej mehaniku, da mi on pove ceno, bom pa z zanimanjem spremljal tole temo, če bo kaj konkretnega napisano, ker razen preše res ne vem, kakšno specialno orodje bi rabil...
Res pa je, da zadeve še nisem razdiral.:BigThumbs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

frodo1

Končno popravljen most, sem bil kar nekaj ur zraven. Je pa to res j......., tako da se zadeve lotevat doma sam popravljat odsvetujem. Drugače je pa prema privita s šestimi vijaki skozi prtljažni prostor in štirimi od spodaj.
      Predvsem je problem zadevo ko je na tleh razstavit, ker je pač vse zarjavelo in se ne premakne nikamor, delo je bolj kovaško.
     Snet je potrebno zadnji izpušni lonec, kolesa, rezervno kolo, pa odklopit zavorne cevke, snet čeljusti, tako da na premi ostaneta samo nihajni roki(?) z diski ali bobni, pač kaj kdo ima. Predvsem je problem izvleči te obese za kolesa, ostalo še nekako. Pri meni še ležaji niso bili tako požrti, da bi poškodovalo tudi ležajne sedeže, ker potem pa je potrebno zadevo še izstružit in vstavi novo pušo. Izbit je potrebno ležaje, po 2 na vsaki strani in potem zadevo- to nosilno cev dobro očistit rje . Osi je potrebno izprešat, vse očisti in vstavit nove. Zadevo je dobro malo označit, da pri sestavljanju ni težav, vsaj torzijske palice.
     Pri sestavljanju sem bil zraven samo nekaj časa, zadeva se je zavlekla, tako  da sem šel po avto drugi dan. Avto je sedaj tudi precej višji, oz. kot mora bit 142,5 cm od tal do najvišje točke na strehi. Se pravi prestavljene tudi torzijske palice, v trdoti pa ne opažam ravno neke razlike. Tudi mazalice so zmontirane, včasih pa imajo kak obnovljen most tudi v zalogi, jaz sem pač dal svojega popravit.
     Pa cena, 310€,  Žgajner servis Rogaška Slatina,- pooblaščen tudi za vozila Citroen, pa leto dni garancije, ceno sem pred dnevi videl tudi na eni njihovih spletnih strani, sicer se pa prej posvetujte.

Jogador

Odlično, tole čaka tudi našo xsaro v kratkem, če se ne motim glede moje diagnoze (upam, da se, res upam, da se motim:BigThumbs:).

Precej ugodna cena, bom uporabil informacije.

Hvala za informacije pa srečno vožnjo.:BigThumbs:
Every big accident starts with a bloke saying:
"Watch this..."
:Hammer3:

zlikovski

Meni so prejšnjič na citroen servis Murska Sobota dali ceno za popravilo 800€ samo debelo pogledo!

frodo1

Citat od: zlikovski;129186Meni so prejšnjič na citroen servis Murska Sobota dali ceno za popravilo 800€ samo debelo pogledo!

Komplet novi most pa mislim da stane nekje 1200€(?)
:argue1:

gigo

Citat od: frodo1;129157Končno popravljen most, sem bil kar nekaj ur zraven. Je pa to res j......., tako da se zadeve lotevat doma sam popravljat odsvetujem. Drugače je pa prema privita s šestimi vijaki skozi prtljažni prostor in štirimi od spodaj.
      Predvsem je problem zadevo ko je na tleh razstavit, ker je pač vse zarjavelo in se ne premakne nikamor, delo je bolj kovaško.
     Snet je potrebno zadnji izpušni lonec, kolesa, rezervno kolo, pa odklopit zavorne cevke, snet čeljusti, tako da na premi ostaneta samo nihajni roki(?) z diski ali bobni, pač kaj kdo ima. Predvsem je problem izvleči te obese za kolesa, ostalo še nekako. Pri meni še ležaji niso bili tako požrti, da bi poškodovalo tudi ležajne sedeže, ker potem pa je potrebno zadevo še izstružit in vstavi novo pušo. Izbit je potrebno ležaje, po 2 na vsaki strani in potem zadevo- to nosilno cev dobro očistit rje . Osi je potrebno izprešat, vse očisti in vstavit nove. Zadevo je dobro malo označit, da pri sestavljanju ni težav, vsaj torzijske palice.
     Pri sestavljanju sem bil zraven samo nekaj časa, zadeva se je zavlekla, tako  da sem šel po avto drugi dan. Avto je sedaj tudi precej višji, oz. kot mora bit 142,5 cm od tal do najvišje točke na strehi. Se pravi prestavljene tudi torzijske palice, v trdoti pa ne opažam ravno neke razlike. Tudi mazalice so zmontirane, včasih pa imajo kak obnovljen most tudi v zalogi, jaz sem pač dal svojega popravit.
     Pa cena, 310€,  Žgajner servis Rogaška Slatina,- pooblaščen tudi za vozila Citroen, pa leto dni garancije, ceno sem pred dnevi videl tudi na eni njihovih spletnih strani, sicer se pa prej posvetujte.

Sedaj bo saj malce bolj jasno vsem ki imajo isti problem. Dobra informacija. :BigThumbs:
P.S. Na sreču pri moji Plasirki je bilo že sanirano pred nakupom tako, da mi je prišparano kar nekaj časa in denarja.
http://shrani.si/files/mojvbtc.jpg[/img]]
Take the risk of thinking for yourself, much more happiness, truth, beauty, and wisdom will come to you that way.   Christopher Hitchens

DomenP

Frodo1 hvala za odličen in zelo uporaben prispevek. :emot112: Res si se potrudil in vse dokumentiral.

Navkljub lepem opisu mi še vedno ni jasna stvar glede same višine vozila. Jasno mi je da se ležaji z leti izrabijo in zaradi vlage v notranjosti zarjavijo vitalni deli, vedar je to res edini razlog da se avto povesi? Zakaj je potrebna prenastavitev torzijskih palic? In še glavno vprašanje. Bi rešil problem višine, če bi recimo sam doma samo prenastavil torzijske palice in pustil ostalo tako kot je.

Pyr0Beast

Avto se povesi zato, ker ležaj napenja tisto palico namesto da bi to počela guma (vzmet se ne raztegne do kraja). Zadeva zaradi rje zariba v eni točki - to je ponavadi skoraj najvišji kar se da - sunki od spodaj so neprimerno večji od sile vzmeti. - če vzameš kol lahko avto spet dvigneš in bo ostal dvignjen - do prve luknje

Èe je palica stalno napeta bo lahko tudi delno zgubila svojo moč vzmetenja, samo to je verjetno zanemarljivo.
Vse kar rabi activa je 4x4 in dodatno roèno na zadnji par koles :)

Išèe se 5-kotni kljuè št. 16. Najditelja naprošam da ga vrže citroënovim inžinerjem v glavo...

DomenP

Citat od: Pyr0Beast;129599Avto se povesi zato, ker ležaj napenja tisto palico namesto da bi to počela guma (vzmet se ne raztegne do kraja). Zadeva zaradi rje zariba v eni točki - to je ponavadi skoraj najvišji kar se da - sunki od spodaj so neprimerno večji od sile vzmeti. - če vzameš kol lahko avto spet dvigneš in bo ostal dvignjen - do prve luknje

Èe je palica stalno napeta bo lahko tudi delno zgubila svojo moč vzmetenja, samo to je verjetno zanemarljivo.

V mojem primeru ni tako, da je zadeva zaribala v eni točki. Avto sem že velikokrat dvignil in ni res, da je ostal dvignjen. Vedno se spusti nazaj v prejšnjo višino. Predvidevam, da se to kar ti opisuješ zgodi ko je zadeva že res kritična. Kot je bilo iz Frodovih slik razvidno bi ocenil, da je pri meni podobno stanje, kot je bilo pri njem pred popravilom. Se pravi da ležaji verjetno še niso popolnoma požrti.