Most

Začel/a blah, Julij 07, 2011, 09:50:43 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

alesz

CitatZ mastjo boš težko izrinil vlago (lahko ji pa kvečjemu preprečiš vstop, če so vse odprtine zafilane).
To ja.....veš kaj pomeni če je neka stvar hremetično zaprta,to pomeni če pride voda not ne more več ven.....zadnjo premo ti sestavi RobotRobi....po normativu se z mazilom zapolni  30% praznega prostora v ležaju,glede na to je v premi še obilo prostora za druga stvari.

frodo1

Po moje potem takem ne moreš zvrtat za mazalico kar tako na pamet, verjetno potem ni koristi, ker težko, da boš zadel točno mesto; če je pa ležaj zaprt, pa tudi mast ne more noter, ne verjamem, da bi bilo to uspešno.
"Ni se sramota uèiti, ampak ne znati."

frodo1

No pa vseeno, če bo potrebno kdaj popravljat premo, kje pa to popravljajo na štajerskem koncu, a ve kdo?

frodo1

Mogoče pa nikjer ne popravljajo, ali so pa vsi štajerci popravljali pri Vargalant-u, morda pa nikomur ni crknilo,..

garac

Kaj pa Golja, a on rihta?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

andrazzzz

Tole je slika, kako izgleda pri P206. Kako je z vrtanjem v premo? Je kaksen problem oz. se lahko karkoli poskoduje, ko se naredi luknja in sveder "udari" v notranjost? Kako je z opilki? Vsekakor jih nekaj gotovo pride v notranjost.
Se dobi nipl z navojem M5? V OBIju sem danes gledal in imajo le M6 in se to gre za nipl, ki je pod kotom.

frodo1

V bistvu, če je igličasti ležaj not, kje sploh nastane ta zračnost, da se avto povesi. Predvidevam, da med osovino in ohišjem ležaja, ali med ohišjem ležaja in pušo, ali pa kar na obeh straneh. Danes sem bil pri vulkanizerju in se mi zdi, da že tudi pri meni stojijo kosesa malo navzven. a se čuti kje kakšna zračnost? In koliko je smotrno razdirat in popravljat, če zadeva še ni fuč? A je potem manj stroškov in kaj je pravzaprav sploh poterbno menjat(ležaje, osovine, puše)
, ali pa kar vse.
:emot61:

frodo1

Naredil sem par slikic, malo težko, da bi bilo kar najbolje vidno. malo sem tudi pokleknil in pogledal okoli koles, povsod veliko zraka, pa me zanima tisti ki ste že obnavljali most, kaj menite, je še vse ok, ali ?

dvorjan

Tole ni videti vec okej. Sicer pa nabasi 4 dede po 100+ kil v avto ali kaj vec v prtljaznik in se pojdi vozit pa kak ovinek (pri nizjih hitrostih) bolj ostro odpelji. Bos hitro slisal in cutil, ali kaj ni kul.
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

zlikovski

To bo kar hitro zradiralo gume.

frodo1

Danes sem iz radovednosti gledal malo xsare, nisem opazil neke razlike na zadnjih kolesih med mojo in drugimi, se sprašujem ali je pri vseh enako? Ali sploh vsi vedo za zadnjo premo? Pri meni se še pač nič ne dogaja, nič ne poka, riba(za sedaj), ali pa vsi ti zvejo da je nekaj narobe, ko je že itak čisto fuč. Èe pogledaš takole zadnja- sprednja kolesa, ne vidim neke velike razlike v nagibu. Bom jo pa postavil čisto na ravno in še enkrat poslikal. Pa tudi zimske gume, ki sem jih snel so označene, kje je bila katera in bom pogledal ali so obrabljene neenakomerno. Pa če je že načeta prema ali bi bila obnova cenejša sedaj, moral bi pa biti zraven, da bi videl kaj sploh popravljajo in ne samo na koncu ko dobiš račun. To pa ne vem, če je izvedljivo, ker ti ne popravijo v enem dnevu.
:emot106:

ModelJT

Potem so pa bile vse tiste xsare zrele za popravilo, ker tole ni normalno še posebej na levi strani, desna stran bi bila še dobra za nekaj časa. Lahko pa tudi nabaviš kako dobro rabljeno premo in ti jo premontirajo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

DomenP

Tudi sam imam podoben primer in sicer na Xsari Hdi 2002 je zadnji del prenizek. Tudi pri meni se ne sliši pokanja ali škripanja. Zanima me kaj točno je vzrok, da avto zgubi na višini in če je res to možno odpraviti samo z obnovo. Preiskal sem že kar nekaj internetnih strani vendar nikjer ne piše kako točno stvar deluje in točen razlog okvare. Zanimivo pa je da je večina Xsar res nižjih pri Peugeotih se mi zdi, da to ni tako opazno. Ima mogoče Peugeot kaj drugače narejeno.

frodo1

Sem še danes malo pogledat, desna stran je skoraj dobra, levo kolo pa kar visi. Zbiral sem nekaj informacij, cena približno takšna kot so jo vsi omenjali, cca 500+.
     Poklical sem tudi na avto city, cena mogoče malo višja, dejal mi je pa seveda  če je samo prema in ne tudi most. Sem že čisto zmeden. Kaj je pa lahko narobe z mostom, oziroma kako je to povezano in kakšno vezo ima. Saj ne vem več kaj je sploh potrebno popravila. A pozna kdo te zadeve dobro?
     Zanima me še ali je Vargalant in Prekom isto podjetje, slednje je v Horjulu, se pravi čisto blizu.
    Od Prerkom-a mi je bilo poslano tudi tole:
pri nas lahko dobite garnituro za obnovo zadnje preme, ki stane 139 € + DDV, v kolikor pa žalite pa vam lahko zadnjo premo obnovimo tudi mi. Cena obnove je 280 € + DDV. V tem primeru nam morate v obnovo dostaviti golo premo (odmontirano z vozila, brez vseh zavornih elementov na premi!).
:emot112:

frodo1

Pomagaj si kakor veš in znaš,...:Hammer3: