Berlingo III in Tresenje volana.. POMOÈ!!!!

Začel/a TeMpL, Julij 03, 2011, 09:47:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

funfek

Citat od: TeMpL;127717Sam ga ne voziš, ne?

Vozim...skoraj 2 leti, 55.000 km. Praznega, polnega, občasno s tovorno prikolico, sam na šiht, z družino na izlet/kampiranje/smučanje, s sosedi z vsemi motorkami in sekirami v gozd po drva...
Glej, saj ne trdim da se vam to ne dogaja...ampak ker res ne poznam nobenega s temi težavami, vas imam nekaj čisto malo na sumu, da od tega v osnovi kombija zahtevate limuzinsko udobje. Kakšen pa je verjetno res škart izdelek, da je pa komplet model zanič pa na srečo ni res.

lp

XTRFUN

Moram potrkati po lesu, imam narejenih 23k v 15. mesecih pa nič ne trese.
Kar sem imel za reklamirat (še kar dolg spisek!) so mi rešli po prvem letu na servisu, vključno s prasketanjem oz. pokanjem v klime (reklamacije opravljene pred 3 meseci).
Se strinjam z nekaterimi, tudi sam sem imel s prvim berlingotom neverjetno problemov, jih nekako reševal sproti in vozil devet let. Ob nakupu III. sem bil v dilemi ali še enkrat reskirat in sem zadovoljen da sem!

TeMpL

Oba posta v morda celo potrjujeta mojo teorijo, da so nove komponente vzemtenja še povečale težave z že tako občutljivim podvozjem...

Prednji blažilci novi tip od 1.4.2010 ->
Stabilizator 19.7.2010 -->
sredi 2010 je bil menjanj tudi ležaj prednjih blažilcev.. smao tega imete verjetno vsi zamenjanega?

mitja12345

Jaz bom rekel, da samo tresenje ne občutim toliko, res pa je da se moj vozi na 18 col ter znižanimi fedri, je bolše 100%

Zviki

Včeraj smo se prvič peljali s familijo po avtocesti, in lej ga zlomka, avto trese. Od cca. 120 km/h naprej. Pol leta star, 7.000km. Torej se še ni ugotovilo kaj bi lahko bilo narobe? Mogoče bom pa za tistih 3x na leto avtoceste pač bolj trdo držal volan.

Gox

Jaz bi vseeeno najprej obiskal vulkanizerja, da uravnoteži platišča.

(potem glede na rezultat, bi ukrepal dalje)

TeMpL

Citat od: Zviki;130669Včeraj smo se prvič peljali s familijo po avtocesti, in lej ga zlomka, avto trese. Od cca. 120 km/h naprej. Pol leta star, 7.000km. Torej se še ni ugotovilo kaj bi lahko bilo narobe? Mogoče bom pa za tistih 3x na leto avtoceste pač bolj trdo držal volan.

No ja, tresel je tudi nov, z 0km :)

Srečnež. Mi uporabljamo avtocesto praktično dnevno. :(

Optimalno centrirane pnevmatiki malo zmanjšajo pogostost in intenzivnost tresenja. Èisto odpravijo ga pa ne.

Èe pa najde kdo servis, ki popravi avto, pa vsaka čast...

masun01

zamenjaj gume z drugim pa to čudežno izgine vsaj pri meni

TeMpL

Citat od: masun01;130729zamenjaj gume z drugim pa to čudežno izgine vsaj pri meni

meni trese z letnimi in zimskimi na različnih platiščih..

Pa ni problem v gumah niti platiščih. (to je samo citroen fama).

Zviki

Citat od: masun01;130729zamenjaj gume z drugim pa to čudežno izgine vsaj pri meni
In kdo bo plačal nove gume? Sigurno ne Citroen. Kupil sem avto avgusta. Torej sem naredil okoli 3.000 km s temi gumami. Mi je že žal, da nisem kupil Caddy-ja. Pa 3x sem ga  imel na servisu zaradi FAP filtra. Nazadnje je serviser rekel, da ti avti niso narejeni za mraz .??!?? A potem so za sončno vreme in 15 stopinj plusa??? Pa do 100 km/h maximum???

ModelJT

Citat od: Zviki;130732In kdo bo plačal nove gume? Sigurno ne Citroen. Kupil sem avto avgusta. Torej sem naredil okoli 3.000 km s temi gumami. Mi je že žal, da nisem kupil Caddy-ja. Pa 3x sem ga  imel na servisu zaradi FAP filtra. Nazadnje je serviser rekel, da ti avti niso narejeni za mraz .??!?? A potem so za sončno vreme in 15 stopinj plusa??? Pa do 100 km/h maximum???

Si mogoče kupil avto iz zaloge ali pa je mogoče dalj časa na istem mestu stal pa so gume jajčaste postale? Jaz bi ti priporočal,d a zamenjaš servis, če te tekole zafrkavajo.
[SIGPIC][/SIGPIC]

TeMpL

Citat od: Zviki;130732In kdo bo plačal nove gume? Sigurno ne Citroen. Kupil sem avto avgusta. Torej sem naredil okoli 3.000 km s temi gumami. Mi je že žal, da nisem kupil Caddy-ja. Pa 3x sem ga  imel na servisu zaradi FAP filtra. Nazadnje je serviser rekel, da ti avti niso narejeni za mraz .??!?? A potem so za sončno vreme in 15 stopinj plusa??? Pa do 100 km/h maximum???

Sprijazni se za citroen imaš pač previsoke standarde. = Delujoč avto in ne kripe. Žal to ni mogoče :/

In folk še kar naprej kupuje to sranje z idejo: "Meni se to pač ne more zgoditi".

Èe so dovolj "glup", da napak ne opaziš je citroen zakon.. drugače pa BEŽI stran in se nikoli ne ozri več nazaj.

TeMpL

Citat od: ModelJT;130734Si mogoče kupil avto iz zaloge ali pa je mogoče dalj časa na istem mestu stal pa so gume jajčaste postale? Jaz bi ti priporočal,d a zamenjaš servis, če te tekole zafrkavajo.

Pa ne spet začre o jajčastih gumah, zaradi stanja na mestu.... Eh.
Dobro pozna se prvih 500 metrov.. to da avto stoji 6mesecev. Po tem so gume spet ok.

TeMpL

Za tiste ki še vedno "upate" da je problem v "pnevmatikah/platiščih" ...

dajte zadevo kontrolirat z: HUNTER GSP9700 ... Èe boa rezultat dober, pač nimate neuravnoteženih niti jajčasti pnevmatik (rešite se vseh dvomov ok platiščih in pnevmatikah) in je problem drugje!....

TeMpL

Vsi ki imate "pajtlavčke"

Kako je z višino od tal (oz sredine kolesa, če pnevmatike nimajo enakega tlaka) do roba blatnika?
Levo / desno predaj? (merjeno seveda na ravni površini)

Koliko je razlike, Na kateri strani je avto "višji"?