Berlingo III in Tresenje volana.. POMOÈ!!!!

Začel/a TeMpL, Julij 03, 2011, 09:47:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

TeMpL

Trenutno se bojujem s tresenjem volana.. Citroen berlingo III

Michelin Primacy HP 215/55/R16 (kovinska platišča)...

Kljub 6 obiskom servisov večkratnem centriranju, menjavi platišč, (menjavi diskov, po tej menjavi zaviranje ne poveča tresenja .. ker je edino pozitivno do sedaj)...

Kljub obisku tudi servisa v kopru :) Sedaj je tresenje še občutnejše... Na koncu izjava, da je to v "mejah nofrmele tresenj berlinga".. Ko so mi  v Kopru vrnili avto, z narejenim 84 testnimi kilometri ... in 5 urah menjavanj + centrienja/uravnovešanja...

Pa koga imajo za norca?! Zakaj so zadevo potem sploh 6x popravljali ?! .. Krnekaj?!?
Sem že na koncu z živci in čisto obupan :((( RAzmišljam o tem, da uberem vse pravne poti da avto dejansko vrnem.. 1 reklamacija je bila 2 delovni dan (avto star 3 dni) s prevoženimi 600....testnimi kilometri...:funny34d:

Sramota!!!! :bombs:

Kakšne so vaše izkušnje?! :Red-Irate:

Sem pa imel možnost voziti Testne Berlinga 205/65/R15.. le ta je bil čudovit, brez tresenja!!!...

garac

zakaj pa ti za probo ne dajo dugih platišč in gum? Morda v dimenziji, ki jo omenjaš?
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

lerin

jaz sem scentriral gume in je bilo nato vse BP. Kako pa ti to trese - takoj od zčetka, ko štartaš, ali pri kaki hitrosti?

TeMpL

Citat od: lerin;104877jaz sem scentriral gume in je bilo nato vse BP. Kako pa ti to trese - takoj od zčetka, ko štartaš, ali pri kaki hitrosti?

aja ... trese od 110-> naprej nad 135 trese manj..
se pa zgodi, da kdaj tudi ne trese, torej kakih par kilometrov oz metrov po avtocesti, potem se tresenje vrne manj ali bolj močno...
najbolj pogosto in najmočneje je v "dolgih blagih levih ovinkih po AC" ---pri hitrosti 125... oz 115..

Kake gume in dimenzija?! Kak avto ?! hvala za odgovore...

mitja12345

Možno je da niso scentrirali, sam dvomim. Zakaj bi treslo? Vprašanje.
Drugače se pa obrni na varstvo potrošnikov, tam ti bodo vse povedali, in do 6 mesecev lahko vsak avto vrneš ter zahtevaš kompletno kupnino nazaj, seveda, če je kaj z avtom narobe oz. ni te opreme katero si plačal...iz mojih izkušenj govorim, ampak mi smo se pobotali s prodajalcem, tako da nisem šel po pravni poti.

LP

MSrougeZX

Lahko da so gume jajčaste...takrat ne pomaga nobena centrirka...imel sem podoben primer...treslo od 115-135...ampak ne vedno.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

TeMpL

Citat od: MSrougeZX;104882Lahko da so gume jajčaste...takrat ne pomaga nobena centrirka...imel sem podoben primer...treslo od 115-135...ampak ne vedno.

Ja zna bit da so tudi gume "zanič".... Upam da ni kr "celi avto"
Kaje so vaše izkušnje z Berlinigitom III ?!...

dvorjan

Jah, nisi edini s to tezavo, kar v Kopru tudi zelo dobro vedo. Pac, teziti jim moras do onemoglosti. Ce pa bi iskali vzroke za to stanje, pa bi rekel, da je pac avtomobil par mesecev stal na enem mestu in so se gume tako "vlezale". Poskusi se malo eksperimentirati s tlakom. Recimo da se nekaj deset km peljes z 1.8 ali 2.0 bar, pa potem nekaj deset s 3.0 preden spustis na normalnih 2.4-2.5 bar ... Mogoce bo pomagalo, ce jih malo razgiba. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

TeMpL

Citat od: dvorjan;104888Jah, nisi edini s to tezavo, kar v Kopru tudi zelo dobro vedo. Pac, teziti jim moras do onemoglosti. Ce pa bi iskali vzroke za to stanje, pa bi rekel, da je pac avtomobil par mesecev stal na enem mestu in so se gume tako "vlezale". Poskusi se malo eksperimentirati s tlakom. Recimo da se nekaj deset km peljes z 1.8 ali 2.0 bar, pa potem nekaj deset s 3.0 preden spustis na normalnih 2.4-2.5 bar ... Mogoce bo pomagalo, ce jih malo razgiba. =)

Jah sem se igral s tlakom v ubupani vožnji nazaj iz kopra, na vsaki črpalki stal in spreminjal tlak.. od 2.6, 2.4, 2.6 3.0 3.2 -2.6 in nazaj na 2.4, tudi samo upal, da bo zadevo kaj sprmenilo... ---- spreminjali so se vozne lastnosti in občutek na volanu, tresenje pa žal ne...

dvorjan

Pa znizaj tlak pod predpisanega, tisto jih bolj "valja".

TeMpL

Citat od: dvorjan;104892Pa znizaj tlak pod predpisanega, tisto jih bolj "valja".

ok.. bom poskusil.!

dvorjan

No, pa se tako vozi recimo 100 km. A ne pretiravaj s hitrostjo. Verjetno bodo tudi zalezane gume rabile nekaj 100 km, da pridejo k sebi ...

MSrougeZX

Mislim da ne bo pomagalo...vulkanizer mi je tako povedal...probaj menjat gume ( si sposodit od nekoga felne in gume) in se peljat pa boš videl.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

mitja12345

Jaz moram reči, da mi trenutno Berlingo III dela super, za enkrat. Upam, da bo tako se naprej!

LP

TeMpL

Citat od: mitja12345;104898Jaz moram reči, da mi trenutno Berlingo III dela super, za enkrat. Upam, da bo tako se naprej!

LP

Me vseli!!!! :BigThumbs:

Kakšne gume in kolesa so na vozilu?!?.. hvala za info!!