Berlingo III in Tresenje volana.. POMOÈ!!!!

Začel/a TeMpL, Julij 03, 2011, 09:47:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mitja12345

alan30

TeMpL če boš kej v Ljubljano hodu se lahko pri meni ustaviš pa ti jaz za test posodim moje zimske gume na jeklenih platiščih, sicer so petnajstke ampak mislim da ni neke panike.
Pa še kakšen nasvet ti lahko dam glede reklamacij  imam pomoje daleč največ izkušen glede napak na berlingu3.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

mitja12345

hehe, res Alan?
Torej, kaj me čaka v bližnji prihodnosti? :)

ModelJT

Alan je sigurno najbol poučen berlingar na forumu hehe. Vsaj kar se tiče Berlinga III.
[SIGPIC][/SIGPIC]

alan30

Uf če začnem naštevat pol ne bo ne konca ne kraja, sicer so vse zadeve porihtali.
Načeloma glede popravil ni bilo problema razen za sklopko sva se malo na oštro prijela z inšpektorjem,drugače pa bodo imeli na citroenu slovenija 18.7.11 dela prost dan saj bo to za njih praznik ker se meni izteče garancija.
Drugače pa trenutno izvajam stresne teste na berlingu to pomeni vleka prikolice z 8 metrsko jadrnico v prtljažniku naložen motor in nekaj fasnge ostala roba se nahaja v jadrnici,še isti dan povratek z samo prikolico in kakšne tri dni pred potekom garancije še obraten postopek.
TeMpL se ti opravičujem ker ti smetim temo ampak sem mogu povedat kako pa kaj, da si boš predstavljal kaj vse te lahko še doleti
:emot112:
lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

AndryAndro

Citat od: alan30;104942Uf če začnem naštevat pol ne bo ne konca ne kraja, sicer so vse zadeve porihtali.
Načeloma glede popravil ni bilo problema razen za sklopko sva se malo na oštro prijela z inšpektorjem,drugače pa bodo imeli na citroenu slovenija 18.7.11 dela prost dan saj bo to za njih praznik ker se meni izteče garancija.

Hahahahahahaha :emot112:, to si pa tok dobr napisal, da bi te kar pir častil :BigThumbs:
Sicer sočustvujem, glede tvojih problemov z avtom. Menim, da bi ti moral Ctroen Slovenija častiti letni dopust v hotelu po tvoji izbiri.
Sam sem imel tudi nekaj problemov, ampak v primerjavi s tabo je to le pljunek v morje.
&REJ

alan30

Verjemi da jim še ne dam dihat včeraj so naročili nove zadržače in pante za oboja vrata ker mi pri odpiranju poka že ne vem od kdaj pa sem reku ajde naj bo bom preživu, ampak ker mi nočejo zamenjati naslonjal za roke ki so se popolnoma deformirala, mimogrede so bila že enkrat menjana sem se odločil da bodo vrata rihtali dokler se ne bodo zapirala in odpirala kot nova.

lp
Alan
[SIGPIC][/SIGPIC]

north

Citat od: alan30;105124Verjemi da jim še ne dam dihat včeraj so naročili nove zadržače in pante za oboja vrata ker mi pri odpiranju poka že ne vem od kdaj pa sem reku ajde naj bo bom preživu, ampak ker mi nočejo zamenjati naslonjal za roke ki so se popolnoma deformirala, mimogrede so bila že enkrat menjana sem se odločil da bodo vrata rihtali dokler se ne bodo zapirala in odpirala kot nova.

lp
Alan

Tole z vrati so pa verjetno kriv tist povžek oz zadržač ki se je odvil sem imel isti problem in sem samo privil z ključkom in nič več ne poka.RES MAL OFF Aja pa še glede vprašanja te teme pri našem se je tud pojavil tresenje volana po ponvnem centriranju je odpravljeno tresenje.
Citroën - Creative Technology

parafly

Pozdravljeni,
še eno vprašanje na tresenje. Imam namreč skoraj novega "Pežojčka" 1.6hdi 90KM, Dangel extreme 4x4. Pri meni se je prav tako pojavila težava z tresenjem, zadevo sem že reklamiral in sedaj ravno čakam na neke dele ki so jih naročili. Zadeva je zanimiva ker cel avto strese ko se pelješ v drugi prestavi in pospešuješ tja do cca. 40-50. Gume so OK. Po pogovoru z kolegom ki dela na Citroen servisu sem sumiva kakšno polosovino, se pa na Pežoju ne strinjajo z mano. Ima kdo od vas kakšno podobno izkušnjo?

bingo

OPA Parafly: Imaš 4x4 dangel ;), dej prosim napiši kaj več o tvojem avtu... Ima stalni 4 pogon?, reduktor, haldex sklopka, poraba, glasnost, etc...

bingo

aygo: škoda ker nisi še cene prilepil: Cena testnega modela: 29960 € :OOOOOOOOOO
(me je že minilo, saj bi za 30k€ raje defenderja 110!!)

aygo

[SIGPIC][/SIGPIC]

parafly

@bingo:
Ja drži sem ponosen lastnik Dangel-a 4x4.
Glede na to da imam avto šele par tednov, moram rečt, da so prvi vtisi po cca. 3000km odlični, nad pričakovanji. Vse deluje BP, no edino tole tresenje volana me malo nervira, imam ravno jutri obisk pri serviserju da zadevo rešimo.
Drugače pa, kot sem napisal imam verzijo Extreme, kar pomeni največ kar Dangel ponuja:
1. samo sprednji pogon ali avtomatski 4x4 ali 100% zapora zadnjega dif. - stalni 100% 4x4 (preklop z gumbom v kabini preko viskozne sklopke)
2. dodatna reduktorska prestava, ena nižje od redne 1.
3. 20cm odmika od tal po motorjem
5. zaščito motrja - dodatna plošča
...
Skratka pravi multipraktik.

Kar se tiče samega voznega komforta je avto kljub večji višini še vedno zelo dobro vodljiv na asfaltiranih cesta in ovinkih, se je pa treba malo navaditi na malenkost več pozibavanja. Terenske zmogljivosti avtomobila so me naravnost presenetile (včasih sem vozil off-road z pravim 4x4). Avtomobil se je odrezal nad mojimi pričakovanji, saj sem pričakoval makedam in sneg na urejenih poteh, pa me je čisto presenetil. Pozitivno seveda. Tudi na grdem terenu se odlično znajde, če seveda voznik ve kaj počne in uporablja pravo mero razuma :-), konec koncev to ni terenec. Sam hrup v avtomobilu ni kaj večji kot pri klasičnem Berlingu/Partnerju, se pa opazi večji zračni upor zaradi višine avtomobila. Poraba na cestah ob normalni vožnji je okoli 7,3l teren malo več okoli 7,5 do 8,1l, AC pri vožnji na tempomat okoli 140km/h 6,9l. To se mi zdi popolnoma OK glede na avtomobil in motor. Bi pa svetoval če ga bo kdo kupoval naj le kupi močnejši motor, 90KM je malo malo za ta stroj. Ni ravno za kakšna hitra prehitevanja, po drugi strani pa pazi da ne delam prekrškov ;-))) kar pa tudi ni slabo. No ena stvar ki pa me resnično moti je da nima 6 prestave, bi prišla prav.
No to je na kratko to. Èe pa koga še kaj zanima pa naj le vpraša.

lp.

ggorenc

Ze pri navadnem berlingu je podvozje poddimenzionirano, kako se ti zdi tale predelava glede na to, da si vcasih vozil pravega terenca (najbrz na jekleni sasiji). Sam imam precejsnje pomisleke. In za taksno ceno. Je kaj ojacano vse skupaj, da ne utrgas polosovine ze pri kaksnem lazenju cez kuclje. Kaj sele izvajas skoke...?