Berlingo III in Tresenje volana.. POMOÈ!!!!

Začel/a TeMpL, Julij 03, 2011, 09:47:13 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

mitja12345

garac

Jah, fantje, če povezujete slogan z novodobnimi kantami, je slogan vprašljiv, če pa voziš stare citroene, malo pošraufaš sam in jih imaš zato, da z njimi uživaš, potem se s sloganom kar strinjam.
Brez A. Citroëna bi ne bilo gibanja Citroën avtomobilske znamke, z največ klubi oboževalcev na svetu, nekateri od njih so pravi fanatiki. Brez Andreja, bi nikoli ne spoznal kupa podobno mislečih, zanimivih ljudi, najbrž bi se kot ostali s svojim modernim avtom srečeval na servisu, ne pa na srečanjih.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

zajc

Pozdravljeni, tudi jaz sem imel pri xsari picasso enak problem s tresenjem od 125- 136km/h. Na servisu Štolfa so se izjemno potrudili in avto pregledali ter pri podvozju zamenjali vse kar se je dalo (avto je bil v garanciji). Na koncu smo prišli do pnevmatik. Ko sem dal gor zimske je bilo o.k.. Povedati moram pa, da so bile pnevmatike uravnotežena vsaj 4x, tudi v Kopru ( katastrofa ). Svetujem ti, da zamenjaš gume vsaj za probat. LP

miskomat

:Hammer3:Sam imam enako težavo. Novembra kupljen avto smo takoj preobuli v zimske gume (Continental 215/55/16). Pri hitrosti nad 110 km/h volan trese. Vulkanizer kljub 4x centriranju in menjavi gum ni mogel pomagati. Obrnili smo se na servis - odgovor: NI stvar garancije... Sedaj bom montiral letne gume na alu platiščih in jeklena reklamiral ..

TeMpL

Citat od: miskomat;127556:Hammer3:Sam imam enako težavo. Novembra kupljen avto smo takoj preobuli v zimske gume (Continental 215/55/16). Pri hitrosti nad 110 km/h volan trese. Vulkanizer kljub 4x centriranju in menjavi gum ni mogel pomagati. Obrnili smo se na servis - odgovor: NI stvar garancije... Sedaj bom montiral letne gume na alu platiščih in jeklena reklamiral ..

Tak ne bo vredu..(žal te moram razočarat), morda bo bolje kot je sedaj... nekaj tresenja pa bo ostalo...Zelo dobro centriranje izboljša zadevo ..100% pa je ne odpravi.
Nekaj pomaga tudi optika, samo more bit v "nulo", ne samo do zelenega polja, z za kar pa je težko koga prepričat, če nimaš "poznanih"...
Pomaga tudi poln tank goriva + dodatih 80kg v prtljažniku... (pa ne takoj pomislit na zvezanega citroenovega inšpektorja) ;)..

Problem je v kombinaciji vzmetenja.. sprednji amortizerji + "nov ležaj" in pa nov zadnji amortizer... V tujini dosti ljudi navaja, da se je tresenje pojavilo komaj po takratni menjavi.. Citroen je mnejal zadevo zaradi klopotanja prejšnje variante..:funny34d:

Pri meni je bilo po zimi sicer znosno (nove Continental 205/65/15+lita platišča + posebej --> centrirane na HUNTER GSP9700 .. , ampak je vseeno včasih tudi treslo, dostikrat samo vibriralo, včasih je bilo tudi kakih 20k tud ok.).
 Sem sedaj na istem stroju centriral tudi letno varjanto (Michelin + jeklena platišča 16col), pa moram reči da je bolje.(oz najbolje za letne pnevmatike), seveda pa ni čisto vredu.. So mi pa tam svetovali, da ne rabim kupit litih plaišč, ker ne bo bolje, da so kolesa "dovolj ok".....(to pokaže tudi "mašina")
Centrirka centrira kolo pod "obremenitvijo" + zmeri jajčavost oz tolčenje gume zaradi napak platišča oz gume.....

TO, da zadeve nočejo popravit, se sprenevedajo, zavajajo, lažejo, je pa tako ali tako Citroenova ODLIKA! :Red-Irate: PA še sram jih ni!

MSrougeZX

Kje se pa da to centrirko sprobat in koliko stane centriranje za en komad?
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

TeMpL

v google vpiši --> "HUNTER GSP9700 Dolenjska cesta 138 site:.si"

cena je 19.20 za 4x centriranje, (brez montaže)

.... http://www.youtube.com/watch?v=efhgM2TcQpI ....
http://www.youtube.com/watch?v=3KvRft422G4&feature=related

je pa zanimivo, da centrirka določi "manjše" ali pa vsaj manj uteži kot ostale...
škoda enino, da se jim ne zdi vredno "popolno centrirat"...

MSrougeZX

R5 e-tech 2025

TeMpL

Citat od: MSrougeZX;127635Hvala za info...škoda da je v LJ...

tole sem našel:

http://auto-kuca-bunic.hr/?page_id=13

Varaždin, to ti je bližje ;)

MSrougeZX

Super...Varaždin mi je pa res blizu....dobrih 30km...hvala za info...ob priliki bom jih sigurno šel obiskat, da vidim to čudo.
R5 e-tech 2025

TeMpL

Citat od: MSrougeZX;127641Super...Varaždin mi je pa res blizu....dobrih 30km...hvala za info...ob priliki bom jih sigurno šel obiskat, da vidim to čudo.

Naredil dane stest kangooja II pred menjavo (pnevmatik)... pobral uteži komplet s koles, kr zajeten kupček. res da je bila največja 30g. Stanje se skoraj ni poslabšalo. V najslabše trenutku => bilo občutiti tresenje enako najboljšem berlingotovem (govorimo seveda ok 120-140km/h), vsaj kaj se volana tiče, bilo pa je čutiti nekaj več vibracij po celotnem vozilu.

Zaključek je, da če je podvozje kolikor toliko OK, kolesa oz centriranje le teh, razen če so v katastrofalnem stanju nimajo nekega resnega vpliva na tresenje volana... ;) Tukaj je citroen že v osnovi fejst v temo brcnil. Renault je živ dokaz, da se za isto ceno, lahko naredi tudi "netresočese" podvozje.

funfek

Potem bi verjetno vsem treslo. Poznam nekaj lastnikov, pa noben tega ne pozna. Možno pa je, da tega ne vemo prepoznati...

lp

Slk

Recimo meni ne trese, ne z zimskimi (goodyear)15 col kakor tudi ne z letnimi (Michelin) 16 col.
Narejenih imam 9.000 km je pa avto, ki je bil namenjen za Belgijski trg.

LP

TeMpL

Citat od: Slk;127710Recimo meni ne trese, ne z zimskimi (goodyear)15 col kakor tudi ne z letnimi (Michelin) 16 col.
Narejenih imam 9.000 km je pa avto, ki je bil namenjen za Belgijski trg.
LP

Sem jih vozil kr nekaj (12 kom min) na žalost so tresli vsi eni zelo drugi samo malo. 2 skoraj praktično nič, a sem tista dva peljal premalo kilometrov...
Tako da verjamem, da obstaja tudi tak, ki na trese.

Sem pa tudi že videl, da se nekateri ne zavzamejo, oz ne opazijo, drugi sploh ne vozijo tako hito, oz vozijo tako malo po avtocestah, da jim ni pomembno, oz so prepričani, pač da tako mora bit.. itd.. ne vem....
Mehanik je tresenje prepoznal vsak, dokler ga je smel :)

Ideja je samo ta, da kangoo bez uteži na kolesih trese manj ko moj in tudi marsikateri drug berlingo.. To je vse.

Sej če bi bil 100%, da zadeva reši problem, bi investiral v dele, kljub garanciji... Ker avto generalno vseeno ni kako "zanič"... Pa ga zaenkrat žal ni junaka, ki bi povedal kaj storiti oz zadevo popravil.
 :(

TeMpL

Citat od: funfek;127709Potem bi verjetno vsem treslo. Poznam nekaj lastnikov, pa noben tega ne pozna. Možno pa je, da tega ne vemo prepoznati...
lp

Sam ga ne voziš, ne?