Kako pripraviti 2cv za potovanje

Začel/a garac, Junij 16, 2011, 05:46:24 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

garac

@gule, to je pa čisto druga stvar, tu se pa močno strinjam s teboj
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

gule

Citat od: garac;103665@gule, to je pa čisto druga stvar, tu se pa močno strinjam s teboj
Brez WC papirja, pa niti jaz ne grem nikamor...he-he Garač to sem se režal včeraj na šihtu, ko sem to prebral, pa so me kolege čudno gledale...hi-hi...

janez

Citat od: janez;103563Bom potem ko neham z delom proti večeru en mal orodje skup spravil pa poslikal in napisal kaj se rabi in zakaj. Seveda bo to orodje, ki ga jaz vozi s seboj. Verjetno pa boste imeli tudi svoje rešitve, ki jih lahko napišete.

DA malo obudim temo...

Orodje , ki ga jaz vozim zraven. Slike mal kasneje...

VŽIG

- cevni ključ 14 unior za demontažo vetrnice, nastavek gedora 10 za demontažo vetrnica - jermenica
- ročica in podaljšek unior gedora, nastavki 11 in 8
- izvijač manjši (cca 4mm)
- merilni lističi set
- 6/12 V testni izvijač - lučka (faznprifer,...)
- štangica 6 mm dolžine okoli 8 - 10 centimetrov
- 14 cevno - vilični ključ ter nastavek 14 za gedoro večji za demontažo alternatorja ali napenjanje jermena. Prav tako mala gedora 11 in 11 ključ obročno vilični
- 10 nastavek za malo gedoro za demontažo kabla na alternatorju
- 8 in 13 nastavek za malo gedoro za demontažo kabla na zaganjaču, demontaža zaganjača 11 mala gedora s podaljškom.
- ključ za svečke 21

VPLINJAÈ

- 12 vilično obročni ključ za demontažo vplinjača (jaz imam za ta namen posebej predelan ključ zaradi lažjega dostopa do matic), s 14 obročni ključem se odvije diza na pokrovu ... bencinski filter (čiščenje mrežice filtra) , bočni dostop do dize ,
- ravni izvijač za demontažo pokrova vplinjača in za razne objemke, manjši ravni izvijač za odvijanje diz v notranjosti, lahko se uporabi tudi "faznprifer"

PREDNJI BLATNIKI IN TRIKOTNIKI

- velika gedora ... nastavek 19 in podaljšek z ročico...
- mala gedora 8 s podaljškom

ISPUŠNI SISTEM

- obročni ključ 11 in mala ali velika gedora 11
- odvisno od objemk... za stranski lonec 13 ključ

ZAVORE

- obročno viličasti ključ 8 za ispust zraka is sistema(jaz imam še poseben ključ 8 z zarezano glavo za demontažo
zavornih cevi)
- poseben nastavek - gedora za matico zadnjega zavornega bobna... 44
- obročni ključ 14 za nastavitev zadnjih bobnov
- mala gedora 11

POLOSOVINE

- veliki nastavek gedora 32

OSTALO

- 17 ali 16 obročni ključ ali velika gedora za demontažo motor - menjalnik in motor - podvozje, amortizerji,...
- kombinirke in "špic-cange" (za prijemanje raznih R kosov... zajla za gas na vplinjaču)
- kladivo
- križni izvijač
- večji ravni izvijač, ki se lahko uporabi tudi kot "pajser"... za kaj odrinet, stisnit, nastavit pozicijo... ali zgolj zaradi lepšega...
- Jaz imam vedno zraven še en Uniorjev 11 gedora nastavek na zglobu in s podaljškom dolžine 40 cm... za demontažo volanskega droga, za demontažo bencinske pumpe,...
- set malih imbus izvijačev.

-... pa verjetno še kaj...

Tole jaz zraven vozim. Ko se dela komplet naj bo sestavljen iz kvalitetnega orodja in brez odvečne navlake. Se pravi razni kitajski kompleti iz bau-bau trgovin odpadejo.

janez

No pa še tole...

Za dvigovat spačka je v originalu dvigalo, ki se ga podstavi pod prag. To vsi vemo. Koliko je prag občutljiv je odvisno od tega koliko je lastnik potrošil pri zadnji obnovi svojega vozila. Vsekakor pa priporočam, da se namesto originalnega dvigala uporablja raje klasično škarjasto dvigalo. Jaz imam za svojo uporabo škarjasto dvigalo od Range-Roverja (letnik 2006). Močnejše izvedbe. Lahko se ga podstavi ali pod premo na poziciji kjer so vijaki od preme, lahko se podstavi na začetku ali koncu vpetja zmeti na šasiji. Lahko se podstavi direktno pod roko, če se menjuje smao kolo - v tem primeru ne dviguješ celi avto temveč samo roko. Prav pride tudi pri demontaži motorja, podstavi se pod menjalnik in seveda prednja dva vijaka pod motorjem odviješ ter tako dvigneš motor ,da ga lahko izvlečeš iz menjalnika. Pa še bi lahko kje uporabil... domišljija nima meje... s pravim orodjem.

Škarjasto dvigalo se lahko kupi na kakšnem odpadu... iz kakšnega razbitega avta. Jaz sem za svoje dvigalo dal 10 eur in se mi je že dostkrat izplačalo.

Dobro je imeti v avtu tudi kakšen kos lesa 100 x 500 za razna podlaganja (pod menjalnik ali če je potrebno dvigniti prednji ali zadnji del avta tako da se dvigalo podloži na sredino podvozja).

In eno leseno kajlo si daje naredit pri mizarju... za pod kolo , ko se dviguje avto.

mirchi

Pa ti vozis s rabo vse za generalko.

Kako pripraviti spacka za pot? Simpl. Rabis spacka,mozgane na off,zadaj pa Keza z vsem ostalim. Sicer skor nimam pojma o A seriji,ampak ne vem ce mam jajca it s tem na pot ko tole prebiram pa se manj.

Verjetno zato pravijo,da to ni avto,da je way of life.

Respect.
Rezervni deli XM ugodno naprodaj!

dvorjan

Citat od: mirchi;103914Sicer skor nimam pojma o A seriji,ampak ne vem ce mam jajca it s tem na pot ko tole prebiram pa se manj.

Po moje pa je 2CV boljsa izbira od 10-15 let starih vozil, saj naceloma rabi samo iskro pa bencin in gre. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

gule

Citat od: mirchi;103914Pa ti vozis s rabo vse za generalko.

Kako pripraviti spacka za pot? Simpl. Rabis spacka,mozgane na off,zadaj pa Keza z vsem ostalim. Sicer skor nimam pojma o A seriji,ampak ne vem ce mam jajca it s tem na pot ko tole prebiram pa se manj.

Verjetno zato pravijo,da to ni avto,da je way of life.

Respect.

Ejjj jaz z Amijem na kraj sveta, če je treba...ravnokar sem se vrnil iz Dalmacije...avto se bliža jubilarnim 100.000 km...česar ni to se niti pokvariti ne more...

janez

Ah sej... pol pa ko vse to potrebno robo zbereš in greš na pot pa se delaš da si kao pozabu doma v garaži.

Sej spisek ni tak hud. Èe mal pogledaš ključe... 8, 10, 11, 12, 14, 17, 19... nič placa ne zavzame. Par šrafncigarjev, dvigalo... tist kar rabiš za štrom. Je pa res da s tem orodjem na spisku skoraj vse narediš na avtu. Zato je spaček simpl ko pasulj...

Men se je že dostkrat zgodilo , ko sem šraufalkak avto doma na dvorišču in se mi ni dalo skakat ven pa not po orodje, da sem vse skup naredu še z manj orodja. To pol vidiš, ko greš pospravljat pa je na dvorišču več smeti, pokvarjenih delov in viška šraufov kot pa orodja.

Ja jaz vozim ponavadi še več orodja. Zakaj, ne vem... moč navade. Sam, zadnje cajte bolj malo potujem tja kamor spačkarji potujejo. Tak da na mene ne računat letos...

janez

Pa še to je ,da odkar imam Berlingota nič ne vozim več zraven. V dijani sem imel v prtljažniku komplet delavnico , tak iz navade... V amija sem naredil en tak mali kompletek v škatli pa v prtljažnik (pa že dve leti nisem odprl škatlo) . No, DAK pa bo imel spet celi komplet. Sem mu poglobil prtljažnik in bom imel kam spravit na suho orodje in dele.

Pa še to. Vedno imam s seboj knjigo . Tisto, ki jo je Garač že skeniral in dal na forum... priporočam, da si jo snamete in v avto date. Men je dostikrat pomagala...

http://www.citroenar.eu/showthread.php?t=3139

janez

No pa je prišel... moj Colman.

Takoj narazen, pa navodila prebrat , bencin nalit pa vžgat... BP. Popoldan bom pa kavo skuhal moji, ko pride iz šihta.

Zdaj pa posodje nabavit ...

janez

Evo, kafe je skuhan...

dvorjan

Naj ti tekne! =) Dobro zgleda tale stvar ... kako fanj bo sele, ko bodo cevapi gor. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

Zeko124

Citat od: dvorjan;104312Naj ti tekne! =) Dobro zgleda tale stvar ... kako fanj bo sele, ko bodo cevapi gor. =)

mislis makaroni?

cene pa fajn zgleda ja ;). Dober tek!
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

janez

Èevapi... v naslednji fazi moram hladilnik kupit, da ne bom sam makarone jedu na poti... Ampak, tudi taprav hladilnik je taprav strošek. Moram takega najdit,da ga bom lahko vkomponiral nekje v DAKa. Dost kvalitetnega pa dost majhnega... pa ni mi za kupvat v baubau trgovinah...

... nekaj takega... http://www.mixi-caravaning.si/katalog/product.php?cat_id=318&start=12&product_id=1120034617&view=more

zlikovski

Kaj pa je to za zadeve na Colmanu spredaj rezervarček?