Kako pripraviti 2cv za potovanje

Začel/a garac, Junij 16, 2011, 05:46:24 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Ja rezervar za bencin... okoli en liter neosvinčenega gre not, napumpaš 30 - 40 krat in vžgeš , mal počakaš da se zagreje (do 1 minute) in ... kuhaš. Poraba je pa menda okoli 1 liter na dve in pol ure.

gule

janez

... sej zato sem se pa 12 let odločal ,da ga kupim...

gule

Ta zadeva je vredna tega denarja...bencin imaš vedno s seboj plin pa??? Planinarji, ki grejo osvajat najvišje gore sveta uporabljajo bencinske gorilnike. Vidim po plamenu(lepa modra barva), da naprava deluje perfektno. Verjamem, da se v nuji, da tudi malo ogreti kakšen šotor, ali manjši kamper na ta gorilnik?

janez

Èe potuješ z avtom je zadeva praktična, ker imaš v spačku zmeraj kanto z bencinom. KAr se tiče pa kurjenja v zaprtem prostoru pa menda ne priporočajo... No pa sej, v DAKu po pospravljen štedilnik v predal in na vratih bo predviden prostor za kuhanje - postavitev štedilnika.

No, gremo dalje s temo... kaj še rabimo zraven na potovanju s spačkom? Any idea?

psihopat100posto

dvorjan

The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

gule

Kakšno fajno okoli 20 let, da jo lahko po nogi božamo, ko devamo v 5 prestavo...

dyfan

Èe je tura daljša, se za boljši spanec lahko vzame s seboj še kos cevi za bencin in rezervni jermen.

@gule, tale tvoj zadnji predlog bi spadal v kategorijo 5 zvezdic, a se bojim, da je za večino nas kategorija "sanja svinja kukuruz" :-(
Lep pozdrav!

zlikovski

Dobra zadeva je te ta gorilnik. To gre samo na bencin ali v skrajni sili lahko vliješ še kaj drugega?

Zeko124

Citat od: zlikovski;104380Dobra zadeva je te ta gorilnik. To gre samo na bencin ali v skrajni sili lahko vliješ še kaj drugega?

Jaz imam tudi eno podobno vprasanje: kolkor gledam po tejle strani prodajajo tudi bencin za tele COlmanove zadeve, ki ni ravno poceni, torej, a lahko potem sploh gres na Pet*ol po 95 oktanca ce ti zmanjka? Nepriporocljivo?

@Dyfan, pomoje je tudi 5. prestava povecini v kategoriji sanja svinja kukuruz :Hammer3:
"In tistega lepega popoldneva sem si prisegel, da bo Ami moj prvi avto"...Citroën :BigThumbs:!!

www.keramika-genorio.si

kalbo

Ne vem točno za tovrstne gorilce, vem pa da pri pečkah za gretje uporaba navadnega bencina povzroča bistveno več smradu in dima (ni tako prečiščen).

janez

Preverjeno, preizkušeno ta vikend na srečanju v Logarski dolini... Èist OK dela. Kar se tiče goriva... dela na navaden neosvinčen bencin prav tako dobro kot na Colmanov. Nič ne dimi in nič ne smrdi.

Etedoron

Samo enkrat sem šel na horuk na svetovca. 1997 na Nizozemsko.
splet okoliščin je hotel, da sem šele na dan odhoda zjutraj zvedel, da grem s svojim avtom (long story). Prav. Kupil sem olje, navrgel med rezervo še platine in kondenzator, nafehtal 100 nemških mark pa smo šli. Že prvo jutro na poti mi je crknilo nekaj, kar mi ni nikoli prej in nikoli potem. Ključavnica za vžig se mi je zataknila na "vklopljeno". Ne naprej ne nazaj. Nekdo je imel s sabo eno stikalo za luči, sem ga razjebal, da je postal tipka - to je bilo za štarter. Pa knof za on/off. Pa smo šli naprej.

Drugače pa veno: preden greš na 3000 km pot, pojdi na par spačkarskih srečanj, čim dlje, čim večkrat, da se spaček malo razgoni, če se bolj malo voziš, potem ti pri intenzivnejši uporabi najprej začne kako tesnilo puščati.

Sicer pa velja eno pravilo, ki je neizpodbitno: ko greš s spačkom na pot, se prvih 600 km samo čisti. ni mu všeč, ni mu jasno, zna se ti upirati, ampak po 600 km se zlavfa in do 1000 km poti se začne obnašati kot da si mu zamenjal motor. Teče bolj gladko, hitreje, poraba pade. In če do 1000 km nisi imel defekta na motorju, ga tudi naprej ne boš (verjetno).

Drugače pa... Moja mama mi je vedno pripravila ene posebne piškote - setovnosrečanjske piškote. Ene malo bolj kompaktne, ki so zdržali dva tedna v avtu in si jih potem na poti nazaj našel in hvaležno podelil s kolegi v konvoju. Okus po domu, na poti domov... Ni lepšega. Obvezno pa ji je ostalo nekaj beljaka na koncu in je naredila še ene piškote, čista guma, ga ne prežvečiš NIKAKOR in tisti so bili pa gorenjski svetovnosrečanjski piškoti - si ga lahko žvečil četrt ure in ga spravil nazaj, za večkratno uporabo... :)

Pa šnops. Imej s sabo brinovc - ker ne več kakšna eksotika ti bo v kakšni čudni deželi zašravfala čreva. Spomnite se samo bizarnih omakic na Èeškem: piščančji file z breskovim sirupom BLJAAAAK. Pa obvezno imej s seboj slivovko. Tudi še folk nima pojma, kaj je Slovenija, ko mu daš mal slivovke, je vsem takoj jasno: Sliwowitz! Jaaa, jaaa, Zlowenijen, zupa, ja zupa, frojnde, gerade aus, ja cimer fraj, turistiše, kdaj imatenzi kakšnen svetovnen srečanjen in Zlowenijen jaaa jaaa.. . Slivovka dela čudeže.

Spačka dobro podmaži povsod, kjer se mazati da, imej s sabo regler (še posebej ta stari reglerji se znajo scvret po celodnevnih vožnjah), krtačke za alternator (zakaj nosit celega s sabo, ne vem...), rezervno olje, platine in LHM (smo v Grčiji pomagali enemu CX-arju, ki mu je usekalo iberlauf na hidravliki). Pa obvezno: Naredi pred odhodom nekaj izletov po vsaj 200-300 km, da se spaček zbudi in pokaže kako eventuelno napako.
Aha - odkar imam svečke Bosna Super (hvala Keža), svečk ne menjam več. Prej sem jih skoraj na vsako menjavo olja moral, zdaj pa jih preverjam enkrat na leto, pa ni kaj preverjat. Stanje OK, spaček vžiga od prve. Prav tako se platine praktično ne obrabljajo več, ker je iskra boljša. Priporočam torej Bosno.
2CV la mur tu žur!
http://easymucy.com