Kako pripraviti 2cv za potovanje

Začel/a garac, Junij 16, 2011, 05:46:24 DOPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

janez

Malo sem pozabil kaj imaš za ene sedeže v spačku... mislim da niso original a ne? Omisli si originalne vsaj za dolgo pot. So hitro snemljivi, se lepo prestavljajo, majhni - ozki so in imaš več prostora.

Kar se tiče postelje v spačku. To bo Gaši najbolje vedel, on ima dve knjige od Ditera Korpa in vsaj kar jaz vem je v srbohrvaški verziji zadaj proti koncu opisano kako si narediš brez stroškov posteljo. Rabiš mal vezane plošče, mal "štaflov" mal vijakov in kakšen klavirski tečaj... to mislim tist plehnat pant iz enega kosa , ki jih lahko kupiš na metre . Bom pa jaz tudi probal poiskat skene od te njige pa dam gor, če me Gaši ne prehiti.

Jagoda

... Bolj me skrbi udobje pri voznji, saj mi ze sedaj tak skrcen polozaj ni prevec povseci. Ampak, ajd, tistih cca. 500 km na dan (7-8h voznje) bom ze potrpel.

Glede spanja v spacku pa tudi ne vem, kaj naj si mislim. Ajd, streha je sedaj nova, ne pusca, naj vrzem sedeze ven in eno leseno polico noter ... Sotor je pa tudi v 10-15 minut postavljen, ce s pirom v roki delas. =) Je pa res, da ni fanj zlagati moker sotor ...[/QUOTE]

Udobje... Original zic ni niti tako slab, kar ne pomeni, da ne obstajajo boljši. Osebno nisem imel večjih prblemov. Paše pa da se večkrat ustaviš (250-300km - odvisno od "žeje" motorja) in pretegneš.

Spanje v spačku je OK. Prej si je fino pripraviti lesen del postelje, da spiš čim bolj na ravni podlagi. Pred tem pa se odloči kje boš imel noge ali glavo, kufr al pr zicu. Jaz spim obrnjen z glavo v kufru. Samo prtljago v tem primeru spakiraj tako (zabojčki, škatle...), da jo boš pred spanjem samo preložil iz postelje na sprednje zice.

Èe pa boš v šotoru pa zraven sodi zlaganje mokrih plaht. Svetujem samo, da ga v najkrajšem možnem času postaviš da se presuši. Èe ti to ne uspe si lahko predstavljaš da so rezultati krasni (plesen, omamen vonj...)

Osebno sem prakticiral da sem med potjo spal v avtu, na srečanju pa sem si omislil šotor...
Dober je za kogar je ...

Jagoda

Citat od: janez;103562Ker tolko omenjate pivo... Alkohol pa ne priporočam med vožnjo nasploh. V poletni vročini , v spačku pa sploh ne. To bi lahko kak dotor več povedal o tem sam načeloma kolk je men znano zarad alkohola lahko kaj hitro dehidriraš in imaš potem cel kažin... pa cela kolona s tabo. Ajde, ko se ustaviš, stacioniraš v goši al pa kampu te pa žur . Veliko vode spit, čist navadne brez raznih dodatkov. Pa kadit ne v avtu ,če imaš sopotnike nekadilce... lahko vsem skupaj priskutiš pot. Pa itak se je treba ustavit pa pretegnt noge vsaj enkrat na uro... pa mal zluftirat avto. Tudi odprto streho ne priporočam ... zaradi raznih prehladov pa še poraba goriva se ti kar orng poveča.

Keža maš prav...
Dober je za kogar je ...

janez

Ja vem... heheh

Šotor pa kot je JAgoda napisal. Jaz sicer šotora ne prakticiram skoraj že od otroških let ko sem še bil tabornik. Odkar imam spačka (a serijo) sem šotor postavil menda ravno dvakrat. Mi ne diši postavljanje in mokrota ob morebitnem dežju. Zato sem si vedno študiral razne pripomočke za spanje v avtu. Problem je bil samo ta ,da sem kar pogosto menjaval avte . Zarad same vneme nad A serijo in zarad sindroma kovačeve kobile.

garac

V spaku sem imel posteljo 184cm, kar je povsem zadoščalo. Roba pod posteljo, samo sedeže porineš naprej, "odvihaš" še del postelje, ki je na tečajih in že smo pripravljeni. Kufer seveda obvezen!
Glede piva se povsem strinjam, tudi vožnja z odprto streho zna bit kakec. Sem že fasal sončarico v spaku, ni prijetno, sploh ne na potovanju. OBVEZNO JE POKRIVALO!  Lahko si omislite tudi zaščito proti vetru in soncu, slikico naj prilepi krtija, tudi izdela vam za ugodno ceno to zadevo on, po original načrtu.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

janez

Evo...

Mreža proti soncu - Krtija
Kufer, nosilec kolesa, prtljažnik strešni - Keža

... še eno šiviljo rabimo za zavese in blazine ...
... pa enga mizarja za podlogo postelje...

pubi2cv

Pivo pa cigarete, brez ostalega se da potrpet:AngelPray:

Mal heca, no, sam to tud vzamem:BigThumbs:

krtija

Mam že nov senčnik naročen - Francoska zastava. Ob priliki poslikam tudi zavese in njihovo impro postavitev. Sem po domače naredil pa zadeva super deluje. Sploh se mi zdi za senčnik, da bolje paše kar platnena krpa kot pa moderne izvlečne mrežice (npr iz XM-a), čeprav je bolj praktično in sem si jih tudi spravil za vsak slučaj.

janez

Včasih so prodajali platnene senčnike, ki so imeli haklce ob straneh. Spredaj mi je čist jasno kje se je pritrdilo, tam nad šipo , ob straneh pa nikoli nisem poštudiral kam se je zahaklalo. Edina varijanta, ki mi je prišla na misel je izvrtane luknje na bokih pod robom strehe... na zgornjem robu karoserije. Sam to težko , da bo ker danes tak delal, ko je vsem škoda avtov. Kak je ta tvoj Krtija pritrjen?

krtija

Bom zdajle vse naštimal zunaj pa poslikal. Nisem pa absolutno nič vrtal. Senčnik je zadaj pritrjen na haklce od strehe (nad B stebričkom).

janez

Aja, zdaj mi je jasno. Tiste stare sem gledal po enih reklamah iz pedesetih let in so imele še vmes hakle. Zgleda sam en mal da je držalo vmes med prednjim in srednjim delom. Poslikaj, men je zanimivo... Nisem vedel da imaš to gor. Sam delaš ali kupuješ? Èe sam delaš jih prinesi na srečanje v Logarsko dolino ...

krtija

Tole je senčnik in kmečka pritrditev, ki pa preverjeno deluje že 2 leti. Vijoličen in moder sta na voljo. Delala jih je bivša punca, ampak je opustila proizvodnjo zaradi preveč stroškov. No kakšnega si še izprosim.

krtija

Tole so zavese z racmani, da me ne gledajo zjutraj, ko sem blesav. So iz posteljnine, narejeno po domače in se obnese. Lukenj za kavlje je v spačku na pretek - brez vrtanja. Vse je zmontirano v sekundi in ne požre nobenega prostora.

janez

Odlično Krtija... :BigThumbs::BigThumbs:

krtija

Še postelja in kamp oprema, ki je vedno z mano...