Nakup novega C4P 1,6 16V

Začel/a airbus320, Maj 26, 2011, 08:57:53 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

airbus320

Pozdravljeni,
v naprej se opravičujem, za odpiranje (morebitne) iste ali podobne teme- se še lovim in učim raziskovanja po Citroen forumu. Ker grem jutri zaarat novega C4 Piccaso-ja, me samo zanima vaše mnenje ali pa mnenje lastnika iste motorizacije. V glavnem, za ženo se kupuje avto (trenutno ima Voyagerja l.96, 2,4i, poraba abnomarlna kot da bi imeli tank T55) in ker imamo 100 kreditov, je proračun zelo omejen. Aja, doma so trije otroci (2,3,5 let), najprej sva gledala C3 Picasso-ja. Trije otroški sedeži so šli v avto, problem je nastal pri zapenju otrok. Dvojni zlom roke, in praske do izkrvavitve... Padla je odločitev: C4 Piccaso 1,6 vti (120km), attraction + oprema otroški dodatek. Pomembno mi je da ima vozilo ESP in klimo (zraven te opreme so pa še senčniki za zadnja okna in vse šipe na elektriko). Cena z vsemi popusti (3060€ splošni popust, 500€ za mulce in 1000€ za leasing), zraven mi dajo še strešne nosilce, tepihe in obvezno opremo (mislm, hvala za opremo, k itak mora biti zraven), 13740€. Imel sem ga na testu z isto motorizacijo, avto za peljat fantastičen, zdi se mi da je celo večji od mojega Renault G.Scenica (2007), SUPER zadeva, res da je penzič, ampak....navdušen sem bil ko radio.
Aja, mal sem zabluzil, bencinarja kupujeva, ker se dela na dan cca 20-30km, 99% mestne vožnje, poraba me ne moti (Voyager jo ima cca 18-20l/100 km:Hammer3:), kar mi je pomembno, ali so kakšne težave z 1,6 vti (120km) in na koliko km so sploh predvideni redni servisi, v glavnem na kaj biti pozoren, hibe.......
Vnaprej se zahvaljujem za odgovore
lp

airbus320

Hvala za hiter odgovor, sem pa že pred mojim postom prebral to temo, in je govora samo o porabi in nepremičnini vozila.
Poraba mi je postranskega pomena, ker tok kokr mi Voyager popije, mi noben avto z normalno mašino ne bo. Sem pa občutil, da primankuje 6.prestava.
Sem pa nekje slišal ("v gostilni, baba rekla-baba čula"), da je smiselno delat servise na 12.000 km oz 1 leto (kar mislim da bo pri moji ženi prej 1 leto)......nekaj o majhni količini motornega olja????
lp

garac

servis, če je prej eno leto ga lahko pač delaš ob letu, sicer 30.000 oz. 20.000km.  Gre za motor nekaj kot v miniju ali ds3 recimo, tam si lahko v temi o goxovem ds3 prebereš koliko je dal za servis in koliko olja je šlo noter.
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

airbus320

Evo, avto naročen, naj bi prišel nekje do 20.6.11
Po vsej verjetnosti ga bomo potestirali, polno naloženega z strešnim kovčkom, kolesom in 5 oseb na dopust na Pag.
Se ga pa že zelo veselim, ga bom probal kar jaz obdržati, ženi pa poturiti G.Scenica.
lp

Dušan

Jaz imam avto kot ga kupuješ, C4 Piccaso 1,6 vti (120km), srednji paket opreme.
Moje izkušnje so dobre. Avto se vozi super, vozne lastnosti so res dobre, edina zamera bi bil malo prešvoh motor. Včasih so vgrajevali motor 1.8 in je bil po mojem boljši, ne vem koliko KM je imel, ampak 120 KM je malenkost premalo. Sicer so pospeški še vedno zadovoljivi, vendar nikakor pa zavidljivi. drugače pa ostalo nimam pripomb.

airbus320

Prej jih na cesti sploh nisem toliko opazil, oz nisem posvečal pozornosti na C4P, od dneva, ko sem ga pa imel na testu in ko sem ga naročil, sem pa narajcan in neučakan (na prevzem), ko malo dete. Pa v bistvu sploh ne vem zakaj, ker ga bo itak imela žena :emot65: Mislim, da so 1,8 imeli 125KM. Jah, 1,6 je res penzič, ampak mislim da služil dobro.
Aja, ali mogoče kdo ve, kakšno dimenzijo gum ima ta voz? V prospektih in opisu opreme (katero imam doma), nisem zasledil tega podatka? Sprašujem zato, ker prodajam svojega GranScenica in imam nove zimske gume (205/60/16) in sem jih misil zadržati za C4P.
lp

MSrougeZX

C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

Dušan

215/55/16 kot je napisal predhodnik, ampak, v homologaciji je dovoljena le ta dimenzija. Kolikor sem se jaz pozanimal za zimske gume, ko sem jih kupoval, druge dimenzije niso dovoljene. Morda je pri novih modelih drugače. Sem hotel 205 pa so mi odsvetovali, že zaradi kazni, če bi "mojstri" kaj preverjali.

dvorjan

Jaz pa ne razumem Citroena, zakaj sploh ponuja take kombinacije motorjev na trgu. 1.6 16v bencinar je v tono pa pol tezkem avtu z ne ravno najmanjsim zracnim uporom prava nepremicnina, pa se pozresen rata, ce zelimo od njega premikanje vredno tega imena. Mar res niso mogli 1.8 in 2.0 bencinarjev prilagoditi strozjim normam izpusta CO2?!

Pa se za vse tiste, ki kupujete osnovno motorizacijo: Ste sploh sli na testno voznjo pred nakupom? Se malo pa vas bodo spacki prehitevali. =)
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

masun01

to je vse zaradi ekologije in seveda zaradi konkurence ostalih znamk saj imajo podobne- iste motorje

sl1

1.6 THP je bolj primerna bencinska masina (1.6 turbo je to) glede na tezo in zracni upor, samo na zalost je obcutno drazja...

Dušan

Èe vzameš avto kot družinski avto, potem je tudi ta motor zadovoljiv. Se pač prilagodiš zmožnostim, ki ti jih nudi.
Za dirkaško vožnjo pa ni, daleč od tega.

MSrougeZX

Citat od: Dušan;102194215/55/16 kot je napisal predhodnik, ampak, v homologaciji je dovoljena le ta dimenzija. Kolikor sem se jaz pozanimal za zimske gume, ko sem jih kupoval, druge dimenzije niso dovoljene. Morda je pri novih modelih drugače. Sem hotel 205 pa so mi odsvetovali, že zaradi kazni, če bi "mojstri" kaj preverjali.

Moj oče ima homologirano tovarniško dimenzije od 16-19col.
C4 Cactus 1.2 110 Shine 2017(2018) (98000km)
Laguna coupe 2.0dci GT 2013 (71000km)
R5 e-tech 2025
Jumper Camper 2.2HDi 2005/2018 (148000km) - PRODAN

AVTONEGA ROUGE - globinsko èišèenje in poliranje vozil

airbus320

Citat od: Dušan;102205Èe vzameš avto kot družinski avto, potem je tudi ta motor zadovoljiv. Se pač prilagodiš zmožnostim, ki ti jih nudi.
Za dirkaško vožnjo pa ni, daleč od tega.

Točno tako, ker je to drugi avto in ga bo vozila žena (že tako sva komaj napraskala denar) se mi zdi avto ok. Imel sem točna takega (so mi ponujali diesel-a, vendar sem zahteval 1,6 16V VTI) na testu, in se mi za mestno vožnjo zdi ta motorizacija dovolj. Pomembno mi je bilo, da ima avto zadaj 3 ločene sedeže zaradi 3-eh otroških sedežev. Jaz osebno, sem lansko leto imel službeno C.Xsaro Piccaso in je bil fantastičen glede na ceno in uporabnost. 3 otroški sedeži brez problema, prtljažnik dovolj velik. Ker ženi pač ta stari Piccaso ni všeč, smo se odločili za novega, kateri se mi po občutku zdi večji. Pred časom sem gledal tudi novega Scenica (grd ko pes), vendar za to ceno ga ne bi dobil. Cena je bila nekaj čez 14.000 €, ima 8 KM manj od C4P, zadaj ima 2+3/4 sedeža, grša notranjost, edini plus je da ima 6 prestav. Kar se pa porabe tiče, kot sem že omenil, toliko kolikor popije Voyager, mi C4P VTI ne bo, pa če ga skoz v 1.prestavi vozi.
lp