Nakup novega C4P 1,6 16V

Začel/a airbus320, Maj 26, 2011, 08:57:53 POPOLDNE

Prejšnja tema - Naslednja tema

GSclub

Citat od: dvorjan;102195Jaz pa ne razumem Citroena, zakaj sploh ponuja take kombinacije motorjev na trgu. 1.6 16v bencinar je v tono pa pol tezkem avtu z ne ravno najmanjsim zracnim uporom prava nepremicnina, pa se pozresen rata, ce zelimo od njega premikanje vredno tega imena. Mar res niso mogli 1.8 in 2.0 bencinarjev prilagoditi strozjim normam izpusta CO2?!

Pa se za vse tiste, ki kupujete osnovno motorizacijo: Ste sploh sli na testno voznjo pred nakupom? Se malo pa vas bodo spacki prehitevali. =)

ali pa smo postali preveč zahtevni?
po drugi strani pa se strinjam, da novejši bencinarji manjših prostornin brez turbine res dajejo nekam zaspan občutek. prejšnji teden sem vozil xsaro 1,6 16v s 110 konji, samo dobrih 1100kg in občutek sem imel, da kaj da ode sebe šele nad 5000 obrati.
v mojem youngtimerju z vplinjačem se zdita odzivnost na pritisk pedala za plin in moč v nižjih vrtljajih precej boljša. in od ljubljane do murske me je zadnjič, ko sem vozil bolj hitro, prehitelo največ 10 avtov (1,3/65konjev/1000kg)

Gox

Jaz bi reku da so kupci prezahtevni ...

Saj ponujajo vse opcije motorjev ... in kot osnovna je 1.6Vti bencinc, ki res da ni športnik, se pa da vozit ... če bi bil toliko "podhranjen" kot pravijo eni, pol ga verjetno že citroen ne bi ponujal v ponudbi, ampak bi štartali z 2.0 bencincem .. oz. kej močnejšega.

1.6Vti je za tistega, ki mu ta motor odgovarja, tisti, ki pa bi rad več, ima vse možnosti ... seveda je potrebno kak € več nabrat.

Vsak avto se da peljat ... pač ne boš vedno prvi, na AC boš mogoče kdaj peljal 100km/h v klanec ... ali pa pritisnu na 5000obratov pa bo šlo tudi 130 :)

........

To je spet podobna zgodba kot družina in karavan :) Enkrat smo šli 4je, s Fičkotom na dopust ... pa je šlo ... Danes pa za 1 otroka rabimo karavan, za 2 enoprostorca, za 3 Berlingota (zaradi sedežev zadaj)  ... smo razvajeni ...

Aja, malo sem zašel s teme ...

še vedno pa mislim, da se C4P da peljat tudi z 1.6Vti ... :BigThumbs:

šafla

Citat od: Gox;102219Jaz bi reku da so kupci prezahtevni ...

Saj ponujajo vse opcije motorjev ... in kot osnovna je 1.6Vti bencinc, ki res da ni športnik, se pa da vozit ... če bi bil toliko "podhranjen" kot pravijo eni, pol ga verjetno že citroen ne bi ponujal v ponudbi, ampak bi štartali z 2.0 bencincem .. oz. kej močnejšega.

1.6Vti je za tistega, ki mu ta motor odgovarja, tisti, ki pa bi rad več, ima vse možnosti ... seveda je potrebno kak € več nabrat.

Vsak avto se da peljat ... pač ne boš vedno prvi, na AC boš mogoče kdaj peljal 100km/h v klanec ... ali pa pritisnu na 5000obratov pa bo šlo tudi 130 :)

........

To je spet podobna zgodba kot družina in karavan :) Enkrat smo šli 4je, s Fičkotom na dopust ... pa je šlo ... Danes pa za 1 otroka rabimo karavan, za 2 enoprostorca, za 3 Berlingota (zaradi sedežev zadaj)  ... smo razvajeni ...

Aja, malo sem zašel s teme ...

še vedno pa mislim, da se C4P da peljat tudi z 1.6Vti ... :BigThumbs:

Podpišem kompletno!
Mi smo imeli na testu 1,6 VTi, se pelje čisto zadovoljivo, mu pa manjka 6 prestava. Pa čeprav bi na ta račun izgubil še nekaj prožnosti, za kruzanje po avtocesti pa bi bila nujna (pa še poraba bi bila manjša).
Zato smo se doma odločali med 1,6 HDi-jem in 1,6 THP-jem - odločili smo se za HDi-ja, ker se žena noče ubadati z robotiziranim menjalnikom :emot60:(sem obupal s prepričevanjem).
Upam, da bo avto v enem tednu doma, potem povem kaj več...

LP, M

dvorjan

Kako na racun 6. prestave izgubis na proznosti?! Ravno obratno je. Ker je prvih 5 prestav krajsih kot sicer, se prej zvrtijo in hitreje nabiras hitrost ... Sesta pa je daljsa, potovalna ...
The difference between ordinary and extraordinary is that little extra!

tomazpog

Uf,Safla, skoda, ker je nisi uspel prepricat za robotiziran menjalnik.  Moja se je tud upirala... Zdaj pa ma  C4 Picasso 2.0 Hdi, pa seststopenjski robotek ji prestavlja..  Kolikor je cvikala, je zdaj totalno navdusena,.. Ga ne zamenja!!!!

šafla

Citat od: tomazpog;102325Uf,Safla, skoda, ker je nisi uspel prepricat za robotiziran menjalnik.  Moja se je tud upirala... Zdaj pa ma  C4 Picasso 2.0 Hdi, pa seststopenjski robotek ji prestavlja..  Kolikor je cvikala, je zdaj totalno navdusena,.. Ga ne zamenja!!!!

Ja, res je (bo) škoda... Kaj čmo, življenje je polno kompromisov :emot66:

Na 6. prestavo: mal sem se narobe izrazil, ja. Saj poskočen je avto že sedaj, sploh če ga primerjam z Meganom 1,6 16V, manjka pa 6. prestava za (najbrž) nekaj deci manjš porabo. Pri taki motorizaciji in čelni površini, ter seveda tudi teži, pa je povečana uporaba menjalne ročice jasna stvar...

LP, Matej

tomazpog

Sicer pa: robotek ali ne robotek.. Preprican sem, da bosta oba vec kot zadovoljna z novim vozom!!

šafla

Citat od: tomazpog;102412Sicer pa: robotek ali ne robotek.. Preprican sem, da bosta oba vec kot zadovoljna z novim vozom!!
Upam tudi jaz (Ž1 je pa prepričana) :emot3:
V glavne - torek je d-day, potem bo pa tudi kakšna :take_picture:!

LP, Matej

airbus320

Šafla, kako dolgo ste morali čakati na avto? Meni so rekli, da bo enkrat do srede junija, pa sem že zdaj ves nervozen:emot30: Vsakič, ko se peljem po Samovi mimo avtohiše, stegujem vrat, če je kakšen bel voz, brez meglenk in brez ledic, parkiran na parkirišču......pa me čaka....... Matr, res sem že usekan, k moji otroc, k jim nekaj obljubim, da jim bom kupil, pa me še cel teden buzerirajo, kdaj jim bom prinesel obljubljeno ....
Najbolj mi pa gre na k...., ker je to avto za ženo :argue1:. Najrajš bi mojga G.Scenica zapeljal kar v Citroena, pa zamenjal staro za novo. Klinc je edino, ker me hudoooo matra C8, sploh zdaj, ko so novi za ta rang vozila, cenovno in po opremi najbolj dostopni, če ga primerjam z novim Sharanom/Alhambro, Espace-om, Galaxi,....
lp

šafla

Citat od: airbus320;102415Šafla, kako dolgo ste morali čakati na avto? Meni so rekli, da bo enkrat do srede junija, pa sem že zdaj ves nervozen:emot30: Vsakič, ko se peljem po Samovi mimo avtohiše, stegujem vrat, če je kakšen bel voz, brez meglenk in brez ledic, parkiran na parkirišču......pa me čaka....... Matr, res sem že usekan, k moji otroc, k jim nekaj obljubim, da jim bom kupil, pa me še cel teden buzerirajo, kdaj jim bom prinesel obljubljeno ....
Najbolj mi pa gre na k...., ker je to avto za ženo :argue1:. Najrajš bi mojga G.Scenica zapeljal kar v Citroena, pa zamenjal staro za novo. Klinc je edino, ker me hudoooo matra C8, sploh zdaj, ko so novi za ta rang vozila, cenovno in po opremi najbolj dostopni, če ga primerjam z novim Sharanom/Alhambro, Espace-om, Galaxi,....
lp
Avto je na zalogi, torej sva z ženo morala samo počakati finančne posle :gimme_money:da grejo skozi. Včeraj sva podpisala pogodbo, v ponedeljek nakaževa polog, v torek dobiva avto...:BigThumbs:

airbus320

Super, midva pa morava počakati do nekje 20.-25.6. da ga Alžirci v Franciji sestavijo:emot68:. Èeprav bom v ponedeljek poklical v salon in se pozanimal, ali bi bilo še možno naročiti eno stopnjo opreme več, mislim da je Tendance. Tistih 14 € na mesec več, naju ne bo konec.
Aja še to, v salonu sem se pozanimal koliko stane prvi redni servis, in se mi zdi 190€ absolutno preveč:Hammer3:
Ali mi lahko nekdo pove, okolica Ljubljane (npr. Citroen servis na Drenovem griču) zna biti servis kaj ceneje kot pa v Ljubljani? Teh 20% popusta ki mi ga dajo.... ne vem no....res se mi zdi to kar zasoljeno.
lp

aygo

Poklicati še Jerovšek Grosuplje, AvtoDetr Mengeš, Avtohiša Jenko Praprotna polica pa se informirati o ceni, so vsi solidni serviserji:BigThumbs:
[SIGPIC][/SIGPIC]

garac

da ga Alžirci v Franciji sestavijo pošteno napisano haha
[SIGPIC][/SIGPIC]  
http://www.izposodiorodje.si/

airbus320

Pozdravljeni,
no pa ga imamo, kot sem že omenil, 1,6 16Vti, osnovna oprema (attraction+otroški paket, bela barva), cena? Sitnica...13740€, pa še dmv mi povrnejo, mislim da cca 500€.
Avtoček je res super za vozit, prostora res dovolj, 3 otroški sedeži pašejo, ko budali šamar. Priznam pa da mi je fuuuul žal, da se nisem malo več stegnil (cca 1000€,tendance), ker plastika oz armatura je pa na otip ko ena stara Dacia. Ampak ok, za drugi avto, bo super.
Kot je že uporabnik Šafla omenil (v drugi temi), sprednji park senzorji bi morali biti obvezna oprema, ker se pa res nič ne vidi, kje konec motornega pokrova oz odbijača. V glavnem, na kratko avto je z eno besedo SUPER, motorizacija čisto zadovoljiva.
lp

ursus

Citat od: garac;102550da ga Alžirci v Franciji sestavijo pošteno napisano haha

Mislim,da so kar vsi C4 Pic namenjeni v Slovenijo narejeni v Španiji..